Обява

Свий
Няма добавени обяви.

самозащита на семейството сега и в бъдеще

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: самозащита на семейството сега и в бъдеще

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
    Наскоро гледах по телевизията един случай от САЩ. Пуснаха записа от 911 както се е случило. Самотна майка с дете отвън напират да влязат двама гамени /не помня дали бяха въоръжени.../ Майката млада жена директно попита служителката " Имам оръжие да застрелям ли нападателите????" Служителката отговори "Госпожо не знам дали да ги застреляте ,но трябва да направите всичко възможно да защитите себе си и детето...." Е единият беше "опънат" подобаващо..другият драсна като ракета..наобратно..Репортажа представи майката като герой....И аз мисля, че е такава
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1173947
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

В България май е най-добре да си гол като пушка с пушка . Ако хванеш крадеца в колата си, ще излезе, че се е скрил от ... времето, ако го завариш при туршията - бил гладен, ако е при ракията - бил жаден ама по цвета я объркал с водата, па може и да те съди че си го напоил , ако пък влезе у вас - ами било му студено. И в никакъв случай намеренията не са му били лоши.
      Варианта да излезеш сух от ситуацията е да се скриеш докато му минат мераците, пък после да чакаш от умрел писмо. Добре е и да не го поглеждаш, че после като го срещаш по улицата ще се чудиш как да не му скочиш.

Някои разправят, че крадците доносничат за разни неща, в замяна си развяват конете.
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
        Наскоро гледах по телевизията един случай от САЩ. Пуснаха записа от 911 както се е случило. Самотна майка с дете отвън напират да влязат двама гамени /не помня дали бяха въоръжени.../ Майката млада жена директно попита служителката " Имам оръжие да застрелям ли нападателите????" Служителката отговори "Госпожо не знам дали да ги застреляте ,но трябва да направите всичко възможно да защитите себе си и детето...." Е единият беше "опънат" подобаващо..другият драсна като ракета..наобратно..Репортажа представи майката като герой....И аз мисля, че е такава
        Като го четях това останах с впечатление, че го е думнала през вратата- което Е незаконно. Влезе ли през прага, напада ли те с нож, можеш да използваш смъртоносна сила за да се предпазиш. Ама като чета, то и в България е така. Говоря за закона. Това, кое и как го тълкуват после тия дето не са били нападнати, е отделен въпрос.

Евала ма жената, good shooting!
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
          В България май е най-добре да си гол като пушка с пушка . Ако хванеш крадеца в колата си, ще излезе, че се е скрил от ... времето, ако го завариш при туршията - бил гладен, ако е при ракията - бил жаден ама по цвета я объркал с водата, па може и да те съди че си го напоил , ако пък влезе у вас - ами било му студено. И в никакъв случай намеренията не са му били лоши.
          Варианта да излезеш сух от ситуацията е да се скриеш докато му минат мераците, пък после да чакаш от умрел писмо. Добре е и да не го поглеждаш, че после като го срещаш по улицата ще се чудиш как да не му скочиш.

Някои разправят, че крадците доносничат за разни неща, в замяна си развяват конете.
          Ама то и в УСА е така- нямам право да използвам оръжие ако не ми е застрашил живота. Ще ми е малко трудно да обясня как, като ми е нагънал туршията, ми застрашава живота. Същото важи и за колата, ракията... Влезе ли в нас, еле ако носи нещо в ръцете си, рискува много...

Коментар

Две лопати и верен другар> добър адвокат , засега...Няма да има време да се изчака евентуална поправка на "скрил се в колата ми от лошото време ,ми я и палнал без ключове , шот му студено"
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Ех, заради такива неразбории 2005 г. си върнах законно притежавания Макаров на КОС-аджиите. Още помня колко учудени бяха, като разбраха, че им го подарявам. И докато не променя законите въобще не смятам да се набутвам отново с КНО. Просто няма смисъл от нещо.
              HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                Благодаря колега..точно за този случай става въпрос ...Мисля,че Нова тв пусна тази новина с репортаж от мястото. Ясно и точно
                ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                  Ама то и в УСА е така- нямам право да използвам оръжие ако не ми е застрашил живота. Ще ми е малко трудно да обясня как, като ми е нагънал туршията, ми застрашава живота. Същото важи и за колата, ракията... Влезе ли в нас, еле ако носи нещо в ръцете си, рискува много...
                  Ами аз нямам предвид, че като ти пипне някой тенекето/туршията/ракията да го гърмиш, ами за последствията за него при такива действия.
                  Качил се у колата ти, без ключ и документи, хващат го полицаите и се оказва, че е решил да се повози и айде по живо по здраво У вас ако го сбараш, пак така - нищо не може да се направи докато не гепи нещо, това че е нахлул в частна собственост ...., виж ако е гепил телевизорО и помогнеш на полицията да го намерите, че иначе е мисия невъзможна, може да трябва да им докажеш, че телевизорО е твой да го ева .

Една позната преди години във входа на блока и я нападна един с пистолет ... абе въоръжен грабеж, та и свалил всичкото злато по нея, тя го разпознала и се стигна до съд. Споразумяха се, плати и златото и после уж държавата да му се заведе дело за въоръжен грабеж, ами потулиха нещата и тоя пак си джитка, поука или нещо да са го стреснали - надали, най-много да се поучи от грешките си като повтори.
                  Тя не посмя да му повдига друго обвинени, че живее сама, майка и е в Козлодуй, с баща си се не търсят, та така.
                  Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.

Коментар

Колега Мохера, аз за оръжието и неговото използване говоря. За това, че някои /повечето/ закони и служби в България работят само на хартия, знам от отдавна. Ти защо мислиш, че съм се вдигнал от майната си да дойда на ваканция в България и съм се заврял да пазя на баджанака /полицай/ туршиите? От любов към цоцане на парцуца в комшийското мазе? Не, просто ... "врАта у пОле". Ама темата е за друго. Тук говорим за притежаване и използване на оръжие.

Я някой да каже като се съберат комшиите от входа и се разберат как да се действа, има ли резултат в полза на "нашите". И като ония не ви лазят, вие защо не седнете да се разберете? Вълк, врат, дебел...

Коментар

Ами за малко по друго е темата, ама доста си приличат нещата. В единия случай може да е бой, и да го отнесеш, че си набил крадеца, в другия може да е малко умрел, и пак да си го отнесеш. Точно заради това, че тия закони (може и да са добри) ама ги четат едни и ги тълкуват как си искат.

Коментар

Момци, колегата ДъБекБоун е много прав!
                        Ние всички сме "айдути" и "герои" и винаги се стига до крайност. Идея си нямате какво причинява "цивилният" газ - патрони, спрейове!
                        Лично с един приятел сме изпитали ефекта от него - сълзотворен и невропаралитичен! Понеже бяхме откачени като малки...
                        Жълт патрон газ, в затворено помещение, около 3-4 часа ефект върху човека - рев, сълзи, сополи, подуване, неадекватност.
                        Син патрон - не посмяхме директно да вдишаме. 30 минути след стрелба, само помирисах дулото и започнах да плюя кървав секрет!
                        Замислете се сериозно! Продават се и газови пистолети с картечен режим на стрелба. Да, ще обгази всички, но и ще избегнете случката!
                        Отделно спрейовете са доста добре разработени. В момента има под формата на гел, с минимум вероятност да се обгазиш. Той може да се ползва и от деца и от жени.
                        Но най-важното, за да се отбраняваш сам, е да си предварително подготвен. Психически и физически. Ако просто искаш гаубица, но не си стрелял с нея, какво очакваш да се случи...? Всякакви подръчни - тръби, ножове, мачете, електрошок, бухалки, също изискват подготовка! Не гледайте много екшъни, ами отидете в залата и се научете да използвате силата си! Или изгърмете едни 500-1000 халостни патрона, за да не ви е страх от пукотевица!
                        Аз съм се запасил и имам по няколко от всички! И не се репча по кръстовищата вече!
                        0885600006 - Чичо Коце

Коментар

По повод жената,да ви разкажа аз една случка а? Живеех под наем на последния етаж и на обяд съм вкъщи. Отдолу комшийте правят ремонт и сменят дограмата. По едно време чувам,че нещо се тропа... в коридора,кучето полудяло. Слагам му каишката и го давам на жената да го държи... отварям.. и гледам някви двама се разхождат с един прозорец в коридора. Викам им; К'во правите бе? - Те; Ми ще сменяме дограмата... Както и да е... пратих ги долу,очевидно се бяха объркали и ми благодариха 200 пъти,че не съм пуснал кучето. Как можеше да завърши тая история,ако се продаваха навсякъде пушкала и,аз съм умрял от страх,при първия шум в коридора? И понеже и за крадеца на коли стана въпрос... още една историйка. На колегата ми приятелката му си заключва ключовете в колата и викат познат да я отвори. Той пристига и понеже "уж познава колата" слиза и подхваща една,същата марка,същия цвят,почнал да и маха уплатението на стъклото,бръкнал с нещо и така... ,а собственика й седи отсреща в кафето... и гледай после сеир...Както й да е де.. драми няма.. ама ако някой от двамата имаше пистолет? Крайно време е да разбете,че ДА - частната собственост е неприкосновена, да компотите,ракията,колата всичко си е твое,но този който трябва да налага и определя наказанията е държавата. Не е оправдано,да се отнема живот,заради 10 кила ракия, парко място и пр. Ако и тук има майка с дете,сама с пистолет и нахлуят двама въоражени и ги просне със сигурност наяма да влзе в панделата. Но и тук и в ЩАТИТЕ ще има разследване и ще се доказва кое,как и защо. Ако си мислите,че тая от 911,не си е имала разправии с полицията... много се лъжете..

Коментар

Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                            Идея си нямате какво причинява "цивилният" газ - патрони, спрейове!
                            Лично с един приятел сме изпитали ефекта от него - сълзотворен и невропаралитичен! Понеже бяхме откачени като малки...
                            Спам:
                            Нервнопаралитичния предизвиква смърт. Не е цивилен, никога не е използван за зареждане на спрейове и газови патрони, противно на твърденията на някой магазинери в оръжеини магазини.
                            Пък о отделно е забранен от редица международни конвенции и споразумения.

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                              тия закони (може и да са добри) ама ги четат едни и ги тълкуват как си искат.
                              "Тия закони" се тълкуват в даже много тесни рамки. Никой не е отменил нито правната грамотност, нито професионалните юристи.

Коментар

Борислав Ангелов ми припомни една весела реална случка с колеги.
                                Единия юнак докато работи пада от стълба и си строши петичките. Болници, гипс... Закарват го в тях.
                                Той моли колегата си да му докара колата от офиса до пред тях... Дава му ключовете.
                                Офиса е във Варна до Нептун, а пострадалия живее в кв.Галата (за незапознатите с маршрута - общо около 12км през самия център, камери, Аспарухов мост, Аспарухово и т.н.).
                                Колегата е абсолютен добряк - неагресивна личност, тръгва да изпълнява задачата.
                                Пали колата, отива до кв.Галата, паркира я... Влиза при пострадалия да му остави ключовете - всичко е ОК...
                                По случайност споделя - 'и да си оправиш газовата, че нещо мирише на газ'... Каква газ, аз нямам газово!!!
                                Оказва се друг автомобил. Колегата отново пали автомобила и го връща в изходно положение в центъра...
                                Сигурно сте се досетили, че става въпрос за ладичка с поизносени патрони - и отвертка да бутнеш - пак ще запали......

Та какво би станало в този случай (а в района на офиса често се крадат автомобили), ако собственика бе изкарал пушкало и почнал да гърми???
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X