Обява

Свий
Няма добавени обяви.

самозащита на семейството сега и в бъдеще

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: самозащита на семейството сега и в бъдеще

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
    Спам:
    Нервнопаралитичния предизвиква смърт. Не е цивилен, никога не е използван за зареждане на спрейове и газови патрони, противно на твърденията на някой магазинери в оръжеини магазини.
    Пък о отделно е забранен от редица международни конвенции и споразумения.
    Приемам корекцията. Говоря за CN /хлорацетофенон/ и CS /хлорбензалмалонилнитрил/ газ. Така ни ги "продаваха" и така съм ги запомнил.
    0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Аз бих редувал несмъртоносните "оръжия" по следния начин:

1. Спрей или газов патрон -не са подходящи за затворени помещения и изобщо за помещения.Подходящи са за под откритото небе.В противен случай едната жертва може и най-вероятно ще сте вие- дали ще го вдишате или ще полепне по кожа или влезе в очи няма значение-малко или много ще изпитате ефекта му.

2. Кутийка/ки КЕН от бира(пълни с бирата и още неотваряни) или каквато и да течност.Метални неотваряни консерви също стават. Кутийките в чорап или калъф от възглавница- бийте без жал, само внимавайте за главата.Много болят, могат да счупят дори кости.В много редки случаи могат да доведат при удар в областта на сърцето до спирането му. Според мен идеално несмъртоносно оръжие за мъж.
      В казармата се изпозлваха сапуни и кубинки вместо КЕН-ове...

3. Тазер(или Тейзър по произношение) - Taser, но закупени не от България, защото тук искат "майка си и баща си" , а от чужбина: http://shop.fortresstactical.com/TAS...ional-s/88.htm където са на поносима цена- за около 500 лева базов тазер.

Коментар

1. Спрей може да се ползва в затворено помещение, има спрей във вид на пяна. Много е брутален.

2.Бутилка минерална вода 0,5 литра не отваряна се води по всички международни изисквания за сигурност много опасна (това не е бъзик).

3. Тейзъра е супер, ама пусти пари....хубавото е, че работи и без "главата" като обикновен електрошок. Идеален е за евро интегриране на ....престъпници, въпрос на напрежение вече

Начин номер 1 според мен е бягството. По-добро от това няма. Спрей за мен остава номер 2. Лютив. Много ефективен! Малък и лесен за носене и употреба, лесно се крие, носи и лесно се борави с него. Това го казвам като цивилен. Иначе нещата по друг ред бих ги степенувал. То какво да ги степенувам....
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Темата е за самозащита,кьде 'фанахте с тия кражби на коли???Чудя се аз как се гьрми някой който ти краде чистачките…………..

Спрей има вьв вид на гел,5 метра и горница мята и вьн да си,а става и за дома.
          Тизьра от добрите е 1300 долара,СИГ220 да речем е 1000 та на тизьра още не му е дошло времето.

Самозащита и защита на семейството не включва бягане за мен,няма как да бягам с дете на рьце,а другото майка му да го влачи.Е има едни клинове,слагат се пред вратата и като я открехне само и това писва,после писвам и аз с идеята да е наясно защо му свети това гадното в очите и какво има зад светещото,че ега види с какво дуло сьм го мернал.Ако мога и ще го изпеперосам,е така,да си научи урока ма няма да го гьрмя ако не е голям мераклия да ме клеца поне,за колене ясно вече.

Някои от нас сме под 65 килограма и с бягането куцаме та идеята за избягване на екшьн не включва изпаряване през прозореца ако да сьм на ниськ етаж.Там вече ония ритналия вратата да преценява дали мога и ще го уцеля от 4 метра и дали преди да падне няма да му вкарам 3 от моите па после да го сьбира кой как иска.

И за респектирането - над 80% от нападателите спирали в момента в който погледнат дулото или им стане ясно,че си вьорьжен и готов да ги гьрмиш.Друг огромен процент спирали след като ги заболи много,а не защото не могат физически да те нападат вече,просто психиката си казва думата и не искат да ги плякаш пак.Само дето пьк по статистика на даден нападател му трябват средно по 2.2 куршума за да го спреш физически,а не да разчиташ на психиката му.От там и тьпата логика,че почнеш ли го му вкарваш поне 5 бьрзи с идеята половината да влязат и поне един от тях да го спре.

Това тукашната статистика,да не скочи някой сега колко е грешно и как не се прави.Бандюгата статистики може да не чете ма аз като сьвестен ги чета и ако ми е останало нещо в акьла и мога да реагирам полунормално…………..ще спра като свьршат ако е още прав.
          Последно редактирано от BENZBOSS; 03-12-13, 17:51.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Justif Преглед на мнение
            2. Кутийка/ки КЕН от бира(пълни с бирата и още неотваряни) или каквато и да течност.Метални неотваряни консерви също стават. Кутийките в чорап или калъф от възглавница- бийте без жал, само внимавайте за главата.Много болят, могат да счупят дори кости.В много редки случаи могат да доведат при удар в областта на сърцето до спирането му. Според мен идеално несмъртоносно оръжие за мъж.
            В казармата се изпозлваха сапуни и кубинки вместо КЕН-ове...
            Аз пак да попитам - как точно тежестта в чорап става средство за самозащита?

Да биеш без усилия човек, който вече не се съпротивлява - може. С известна условност, можеш да издебнеш някого от засада и да го халосаш.
            И едното, а в общия случай и другото действие нямат нищо общо със самоотбрана или самозащита.

Употребата като центробежна прашка може да го направи примитивно проектилно оръжие, но изисква сериозна подготовка и пак може да се ползва само с умисъл.

Коментар

Ебати чорапите иматетук 2 такива са на мангизите на Сийбьр лют пиперец който пьк спира двама или трима ако са по коридорчето,с тоя кен колко ще се развьртиш и колко е ефективен спед пьрвата тиква???

Статистиката какво показва,по колко средно те нападат,какьв е шанса да е сам и какьв да са двама???Или с 2 кенчета вьв всяка рька,Сандокан с двата ножа???

Седя и се хиля тук,да ме извините,не ми е цел да се заяждам с никой,просто си го представям това с чорапите.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Това с чорапите може да има смисъл при партизански конфликт с ниска интензивност. Примерно футболни агитки, националисти или заклети врагове от селската дискотека.

Тактиката е съберем се шестима, хванем един, завлачим го на завет и си го бием на спокойствие.

п.п. иначе капитанските чорапи ставали за много неща, съм чувал аз.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  ю

п.п. иначе капитанските чорапи ставали за много неща, съм чувал аз.

За филтьр,да си прецеждаш кофтито нафта са се утепали.

Малко обаче партизански конфликт сьс самозащита не ми се врьзва,то и с крак от маса мога да го млатя щото ми слаб бейзбола ма си заемам рьцете с глупости само.Няма как да млатя двама с бухалка вьв всяка рька,а с прост пиперец спираш трима на през 2 метра един от друг.

И 6 на един,ти мрьсна гад ше дойдеш
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Чорап + сапун

По-дълъг чорап = пееейййййн!
                    0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      Малко обаче партизански конфликт сьс самозащита не ми се врьзва,...
                      То и на мене де, затова питах.

Коментар

Защита на семейството= не преминава периметъра мислено поставен от мен. Аз съм 65 кила, зад периметъра имам бременна жена и 3 годишна щерка. До прага на вратата може да прави каквото иска, даже и кючек на предния капак на колата може да врътне. След прага- сега се уча да думкам с .45 в дясната ръка и .357 магнум в лявата. Пипера и останалото даже но го броя.

Уточнение- за да мине през прага на вратата ще са му нужни инструменти за да разбие металната входна врата. Няма как да се обърка и да влезе по погрешка.
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

А през това време ти и да го прьскаш имаш и да му крещиш какво го чака,а и фенера днес ти идва та и да го оставиш мигащ.Ако се помота малко АЗ сьм му в грьб и те тогава ще има и Срьбска музика.

Тоя сьс сапуна като му гледам рьцете що не го остави тоя сапун и да му бие 2 чембера ми се занимава с фифели?/?
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

.!.
                            Грешка

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Употребата като центробежна прашка може да го направи примитивно проектилно оръжие, но изисква сериозна подготовка и пак може да се ползва само с умисъл.
                              Давиде, Давиде... утрепа Голиат - и без умисъл, но с прашка! Нецентробежна прашка няма - чертежа е в Библията.

Понеже има разлика в изказа и определянето в разните части на страната - прашка не е равно на жилка.

Коментар

Има и еластични прашки. Прочее, точно за Давид си мислех, но там не може да се говори за липса на умисъл.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X