Обява

Свий
Няма добавени обяви.

самозащита на семейството сега и в бъдеще

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: самозащита на семейството сега и в бъдеще

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Има и еластични прашки.
    Дай да видя?
    Разликата между прашка - тип центробежна, и жилка - чатал с ластик, и мешин за "проектила" ( баси термина за една сачма ф10, примерно) е от небето до земята.

Аз на 7-годишна възраст - преди 1970 година, имах и един вагон книги, направени на фунийки, и изстреляни през калама.

Коментар

При тебе може и да е жилка. В моя роден град (и в литературата, която ми е попадала) и двете са "прашка".

Коментар

Там, където съм роден - кореняк Пловдивчанин-, каршакалия, от мнооого поколения назад, на това му викахме прашка.
        Там, където съм израстнал, разбрал, какво е това, как се ползва, и каква му е силата , се вика жилка .

За това, що е, как се ползва, и каква му е силата - литература не трябва.
        Просто ти трябва уреда, камъче, и силата и смелостта да действаш.
        Толкоз!

PS Мога да се похваля, че на моите години не отстъпвам на малкото квартални гаменчета, дето могат!
        Май не са гаменчета, щото много им се кефя - могат!!!
        Последно редактирано от Veni1; 03-12-13, 19:47.

Коментар

Що така всяка тема се изражда до някакви .......Кви сапуни,кви шпреьове за вапцане,кви прашки,кви фунийки....че и кучета ще му пускам!?!
          А бе вие нямате ли роднини в някое село на 20 км.от голямото село да отидете и да питате те ка си бият негрите.
          За да не ги болят ръцете вземат една гьостерица или лайняната лопата и у врата.После вземат правата и .....или у язовира.
          Що говорите неща които нито сте ги правили нито може да ги правите нито някога ще ги направите.
          Как си мислите?Ще влезе някой у нас да ми застраши дори вербално семейството и аз ще почна да бъркам по джобовете да си вадя дезодоранта!
          Ще си тръгне и бит и е-бан!
          Навсякъде трябва да има скрито и заредено желязо и яко бродиране-после ще му мислим!
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Не по джобовете а в нощното шкафче,един в кухнята до кафето / да не забрави кьде е / и един в банята,че ако успее да се скрие да има нещо под рька.

И аз поне не сьм толкова смел като тебе,не скачам на трима по 100 кила ако мога по лесния начин,а в нас лопата нямам,все пак апартаментче е.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Mihov, Интересно, ти спиш, те са будни, ти си изненадан, те не са, ти си сам, те са 3ма = "ще си тръгне бит и ебан"? Пожелавам ти успех в половите сношения с престъпните елементи...
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                Не по джобовете а в нощното шкафче,един в кухнята до кафето / да не забрави кьде е / и един в банята,че ако успее да се скрие да има нещо под рька.

И аз поне не сьм толкова смел като тебе,не скачам на трима по 100 кила ако мога по лесния начин,а в нас лопата нямам,все пак апартаментче е.
                То в боя кантар няма/аз съм 110/,така че е по-добре с хитрост и накрая жив.
                Но винаги нащрек и с едно наум.
                Всички дето сме малко по-дърти имаме някаква бойна подготовка и с оръжие и без него!
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                  То в боя кантар няма/аз съм 110/,така че е по-добре с хитрост и накрая жив.
                  Но винаги нащрек и с едно наум.
                  Всички дето сме малко по-дърти имаме някаква бойна подготовка и с оръжие и без него!
                  Дай дефиниция на "по-дърти". Аз съм на 39 почти, в казармата 3 на единична и 6 на автоматична. И докато разбера какво става "редник Александров превърших стрелбата" /или там каквото ни караха да декламираме/. Това по никакъв начин не ми помага срещу 3ма надрусани 1 часа сутринта в коридора на апартамента.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                    Mihov, Интересно, ти спиш, те са будни, ти си изненадан, те не са, ти си сам, те са 3ма = "ще си тръгне бит и ебан"? Пожелавам ти успех в половите сношения с престъпните елементи...
                    Не ще извикам Сийзър говорещия с мастии да ми обучи далматинката птичар да стреля с прашки по библейски,ще я нахраня с черва предния ден от лова за да може да ги обгази със спрей.И те като завият ще ме събудят и докато звъня на найн найн уан ще им пусна Веско Маринов на високоговорител......Егаси секса.....

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      ... И аз поне не сьм толкова смел като тебе,не скачам на трима по 100 кила ако мога по лесния начин,а в нас лопата нямам,все пак апартаментче е.
                      Нали затова се зарина с пищови. Да си беше купил Колт.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                        ...Егаси секса.....
                        Ето, дойдохме си на думата! Дано не са негри...

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                          Ето, дойдохме си на думата! Дано не са негри...
                          Тва както и да е.
                          Темата е сериозна и аз доста мисля доста по въпроса.Дори разигравам мислено сценарии.
                          Чета законовите разпоредби,разговарям с Косаджиите.
                          Има доста свобода на действие в правоимащия при строго спазване на закона.
                          Неизбежната самоотбрана си я има и си действа.Кой как си е негова работа.Стига да свърши работа.Пресен пример с нападната магазинерка от някакъв сириец.Ако се чете между редовете-юнака е бил порядъчно респектиран и задържан до идване на органите-ето така трябва да се действа.Ако бяха превишени параметрите на самоотбрана завършваща със смърт на нападателя филма щеше да е друг.

Коментар

Ето малко статистика от една статия от 2005-та година
                            Цялата статия

По данни на МВР в България днес има близо 312 000 регистрирани единици огнестрелни оръжия. Броят им в страната на глава от населението обаче е доста под равнището, както на съседните страни, така и на страните от Европейския съюз. В България са регистрирани 3,9 оръжия на 100 граждани, а средното ниво за ЕС е 11 на 100 души. В Скандинавските страни, които са начело по този показател, пък са регистрирани между 20 и 30 оръжия на всеки 100 души.
                            ...
                            Причини за притежаване на оръжие

За да защитавам себе си/семейството си 86,6%
                            За да защитавам собствеността/бизнеса си 64,2%
                            За лов, спорт 32,3%
                            Работата ми е свързана с оръжия 16,3%
                            За самочувствие 10,8%
                            Защото много други хора имат оръжие 6,2%
                            Колекционирам, хоби 3,8%
                            Това е семейна традиция 1,2%
                            Страхувам се от бъдеща война 1,1%
                            За да го продавам, бизнес 0%
                            Друго 1,1%
                            Не зная/без отговор 0,5%

Коментар

По темата за респектирането.... от както бяха респектирани с цел тяхното социализиране, моите тъмнокожи съкооператори са изключително вежливи и културни. Защо... защото те не знаят че у нас не бием негрите ...
                              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                              No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                                Нали затова се зарина с пищови. Да си беше купил Колт.
                                То ако имам време едва ли ще е с пищоФ,усилено търся сдвоител / моя дума да не си я препише някой / за пълнители те на пушкалото.То па вместо 300 лумена фенер е с 900 та от там ще му викам да знае какво го чака.

заринал не е точно,виж това може да се ползва за пиперЯ,имам да ръся като ТКЗСарски АН2,за 50 кинта 8 броя взимаш,че нали има закон колко да е размера на флаконама не казват с колко флакона мога да се заредя та ела глей ко стаа,чакам бабата на вие да ми говори вече

Колт не правят револвери вече,но Смит правят и 8 Зарядни 357,е така да останат и за третия
                                Последно редактирано от BENZBOSS; 03-12-13, 21:03.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X