Обява

Свий
Няма добавени обяви.

самозащита на семейството сега и в бъдеще

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: самозащита на семейството сега и в бъдеще

Аз като го чета закона, с моя моряшки мозък, ми звучи съвсем нормално.
    Рита ми вратата, влиза с бухалка, тръгва към мен, аз го думкам докато е вертикален.
    Рита вратата на мазето, влиза и започва да ми пие от ракията /да бе, знам, там ракия не се държи/ аз се обаждам на ченгетата. Да грабвам лупарата и да ходя да си пазя пиячката- ами лупарата не е за тая работа. Ако се чуствам застрашен, какъв го търся в мазето. Ако не се чуствам застрашен, защо съм го думнал?

Знам, че ви е писнало ама не може да се думкате за 3 буркана с туршия. Това, че и на полицаите понякога са им вързани ръцете е ясно. Оная Темида била сляпа- редовно не вижда рецидивиста с 37 висящи дела. И глуха била, и ...

На мене закона ми звучи ОК.

За комшията и аз на партия, за културен разговор с наркомана, съм ЗА с 2те ръце. Последната ваканцийка, освен че заварявахме метална врата на мазетата, ами и си го чакахме на гюме /кротко с ракия и карфиол/ Ма не дойде, мама му и наркоман... Като не вършат работа полицаите... /карфиола беше на полицай, ама се бяхме разбрали, като дойде наркомана, карфиоладжията да ходи за гъби/. Накой път трябва съвсем на маймуна да се правиш!

Вземете си по едно чифте. Внимателската с големите пистолети- жената, сестрата, майка ми- ни една не може да зареди 45 калибър голям пистолет. Има цяла тема по въпроса.

Ааа, да питам- оръжието е мое, може ли жена ми да го ползва като дойде ония с бухалката?
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      И това е мит и легенда. Не случайно има утвърдено понятие "респектиране".

А иначе, няма закон който да не позволява тълкувания. Такъв е животът.
      И какво включва понятието респектиране?
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Коментар

И още видео от московското метро.

Както се оказало, пострадал бил с още един сънародник, разбира се че и двамата са били кавказци, и се опитал с нож да ограби баща и син. Не се получи!

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
            Повярвай,не е мит ,а реялност , която не пожелавам на никой. -Форума не е място за "споделяне" на такъв "опит".
            Но,- да приемем,че защитавайки се, заплашиш някого с оръжие и за беля и той е въоръжен...-,мислиш ли 'че ще изчака "разумните" ВИ действия?---
            Обичайно хората тренират, така че ако защитавайки живота си извадят смъртоносно оръжие оня вече да няма шанс.
            Не са лесни тези отговори...
            Не е никак просто човек да вземе решение дали да посегне към оръжието - особено при настоящите прекалено академични формулировки на Чл.12
            Уж щеше да има обществен дебот по новия НК...ама май няма.
            Затова всеки първо трябва добре да се информира и да се изясни със себе си докъде е готов да стигне.
            Чуждото мнение помага, но предоверяването не е здравословно.
            Човек сам трябва да решава понеже сам ще носи отговорност.

Коментар

Заплашването с оръжие е нещо много различно от респектирането. Първото е престъпление само по себе си и може да оправдае неизбежна самоотбрана, второто е съвсем легитимна употреба, всъщност един от най-добрите варианти.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                Ааа, да питам- оръжието е мое, може ли жена ми да го ползва като дойде ония с бухалката?
                Да.
                Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                А, не знам. Протокола съм попълвал по съветите на юрист...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  И това е мит и легенда. Не случайно има утвърдено понятие "респектиране". ...
                  Хайде да редактираме малко приказката и да я направим "Извадиш ли го, трябва да си готов да стреляш" и да кажем, че това НЕ е мит и легенда. Щото то в закона може да има понятие "респектиране", обаче, ако онзи отсреща откаже да се респектира (или не е в състояние дори да схване, че се очаква да го направи), а ти не си готов да дръпнеш спусъка, то после може горчиво да съжаляваш, че не си изпилил мушката ...

А иначе, спор няма, че е най-добре, ако работата може да приключи без стрелба.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Извадиш ли го, трябва да си готов да стреляш
                    Ей това вече е съвсем различна приказка.

Коментар

[QUOTE=Ясен;2355235].А, не знам. Протокола съм попълвал по съветите на юрист...[/QUOTE

Ами що тогава вкарваш този термин/теза. Ако наистина вярваш в респектирането пили мушката.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                        Що ли ми се струва , че евентуалните шибеци са респектирани , около тебе. Но от преди време , а не с показването на момента. Някой по-горе каза: вадиш и ползваш , а не плашиш
                        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Абе то и респектирането си е способност...някой даже базука да извади, ще го нашляпат, друг само да си извади ръката от джоба, ще се избягат.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                            Ами аз пак не разбирам /да де, не го знам закона, тук е различно/- рита вратата, влиза и насочва към мен пистолет. Имам или не право да си го гръмна?
                            Питам, защото тук имам, даже и да е пластмасов, газов, хартиен...
                            Наскоро гледах по телевизията един случай от САЩ. Пуснаха записа от 911 както се е случило. Самотна майка с дете отвън напират да влязат двама гамени /не помня дали бяха въоръжени.../ Майката млада жена директно попита служителката " Имам оръжие да застрелям ли нападателите????" Служителката отговори "Госпожо не знам дали да ги застреляте ,но трябва да направите всичко възможно да защитите себе си и детето...." Е единият беше "опънат" подобаващо..другият драсна като ракета..наобратно..Репортажа представи майката като герой....И аз мисля, че е такава
                            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                              Наскоро гледах по телевизията един случай от САЩ. Пуснаха записа от 911 както се е случило. Самотна майка с дете отвън напират да влязат двама гамени /не помня дали бяха въоръжени.../ Майката млада жена директно попита служителката " Имам оръжие да застрелям ли нападателите????" Служителката отговори "Госпожо не знам дали да ги застреляте ,но трябва да направите всичко възможно да защитите себе си и детето...." Е единият беше "опънат" подобаващо..другият драсна като ракета..наобратно..Репортажа представи майката като герой....И аз мисля, че е такава
                              Ти имаш ли представа какво говориш ?
                              Сега ще се изправят срещу теб едни велики тълкуватели на закона!
                              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                                Ти имаш ли представа какво говориш ?
                                Сега ще се изправят срещу теб едни велики тълкуватели на закона!
                                Мечтая си аз мечтая...
                                Сега сериозно....Абе представяш си Леонид от филма "300" как изревава " Ние сме Българиааааааа..." И все пак говорим за действие при което ще се отнеме нечий живот. Всичко много добре е обяснено от Ясен. Най добре е да се избегне ако може...а ако не дано да си от "живата" страна....и ако си да си добре подготвен за това, което те чака в съда!
                                ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X