Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препър като синоним на луд а...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препър като синоним на луд а...

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
    Това е отговор, като на войник на мисия. Ти си част от масата и няма как да съществуваш без нея. Да не променяме идеята-количеството, или качеството, което касае и Бенца донякъде. Ако ти си изпреварил с 1-2 денонощия нещата и си минал през дома ми да се " нахраниш", часовника ти просто тръгва да брои обратно и тогава количеството ТИ няма да има значение.
    Не бих казал, че съм част точно от масата. И нека да натъртя- за мен понятието "препър" съдържа определени морални категории, които изключват понятието "самостоятелно оцеляване"- задачката е по- скоро оцеляването на цивилизацията в един по- перспективен исторически период. Нека да го кажем по следният начин- считам се за достатъчно морален човек , който може някак да опази своят морал дори в неморален свят (да припомним законите на Гришам и по конкретно "Оцеляването на морален човек в не морален свят"). Като цяло оцеляване без перспектива е просто удължаване на някаква агония. Оцеляване в името на съхраняването и продължаването на цивилизацията (в приложимият към определен момент вид) е друга категория. Тоест при оцеляването трябва да се спазва на първо място да се използва един от законите в медицината "Не вреди"... Ще се самоцитирам от един друг пост:
    Кредото на защитника ,
    От: Джон Фарнъм.
    Аз приемам и разбирам че съществуват хора - хищници. Пристъпници или терористи те се възползват от възможностите на нашето цивилизовано общество за да упражняват насилие над слабите. Те са олицетворение на злото и трябва да бъдат отблъснати и победени.
    Аз вярвам, че самоотбраната е морален императив, и че нелигитимната сила и незаконно насилие трябва да бъдат посрещнати със справедливо възмущение и ответно насилие.
    Аз няма да разчитам на други за сигурността на самият мен , на моето семейство и на моята общност.
    Аз гордо обявявам, че ще приемам за свои хората със сходно мислене. Не желая да бъда в среда на личности с манаталитета на претръпнало стадо.
    Аз ще тренирам с избраните си оръжия, ще ги поддържам, и ще ги нося в състояние на готовност през цялото време.
    Аз ще бъда ментално готов и физически екипиран за ефективна реакция на всяка атака или бедствие.
    Аз ще се тествам редовно спрямо реалистични стандарти за да откривам своите силни и слаби страни. Ще превърна слабостите си в преимущество.
    Аз ще се старая да придобивам нови умения и техники и да обучавам на тях останалите членове на моята група.
    Независимо дали работя с огнестрелно оръжие, острие , с голи ръце или с тъп предмет , Аз ще поразявам врага си силно, точно и на место.
    Аз ще живея тих и нормален живот, но ще запазвам винаги възможността си за гъвкаво и решително насилие.
    Аз разбирам, че съм съвременният еквивалент на Опълченец , който може да бъде повикан на служба във всяка една минута за да се изправи срещу превъзхождащ го противник. Аз поемам тази роля и ще се опитвам да отговоря по-най ефективният начин.
    Аз приемам че ще съм парий за множество мои съграждани или ужасен анахронизъм за други. Аз няма да използвам тяхното невежество против тях.
    Аз ще победя, или поне ще умра опитвайки се.
    Кълна се в това кредо пред Бога, семейството ми и моите съграждани.

// Оригинален текст
    The Defender's Creed
    By: John Farnam
    I accept and understand that human predators exist. Criminal or terrorist, they take advantage of our civilized society to prey upon the weak. They represent evil and must be confronted and defeated.
    I believe that self-defense is a moral imperative, and that illegitimate force and illegal violence must be met with righteous indignation and superior violence.
    I will not rely on others for the security of myself, my family and my community.
    I proudly proclaim that I run with a like-minded pack. I do not amble through life with the mind-numbed herd.
    I will train with my chosen weapons, maintain them and carry them in a condition of readiness at all times.
    I will be mentally prepared and physically equipped to effectively respond to an attack or emergency.
    I will constantly test myself against realistic standards to discover my strengths and weaknesses. I will turn weakness into strength.
    I will seek to learn new skills and techniques, and then teach what I have learned to other members of the pack.
    Be it with firearm or blade, empty hand or blunt object, I will hit my enemies hard, fast and true.
    I will live a quiet and unobtrusive life, but I will develop and retain the capacity for swift and decisive violence.
    I recognize that I am the modern equivalent of the traditional Minuteman, and that I may be called to service at any time against heavily armed enemies. I will respond effectively.

I accept that I am a pariah among some of my countrymen, and a quaint anachronism to others. I will not hold their ignorance against them.

I will win, or die trying.

I swear this creed before God, my family and my fellow citizens.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Радвам се, че мислиш по този начин. Прочетох го два пъти, харесва ми, като само не приемам идеята master/slave. Лека нощ от мен.

Коментар

Радвам се, че мислиш по този начин. Прочетох го два пъти, харесва ми, като само не приемам идеята master/slave. Лека нощ от мен.
        Няма такава идея. Свободният човек не приема ничие робство - включително и чуждото. Примери колкото щеш- ако приемаш идеята изобщо за робство- значи просто не си достатъчно свободен. Има право на свободната воля- и съответното носене на последствия вследствие на прилагането и. Това е още един морален императив който съм възприел " Всеки е длъжен да е умен и това че ти си умен изобщо не те задължава да мислиш вместо останалите".
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Защо вместо да дадем 45 ст. за един патрон, да не купим половин баничка на някой, дето е гладен? Защо вместо да мислим кой съсед ни мисли лошото и иска да ни бръкне в хладилника, да се усмихнем и да почерпим непознати, минаващи покрай нас? Защо вместо да чакаме някой да мине през визьора за нощно виждане да не пием шампанско на терасата на хубаво заведение...е. може би и аз съм за вързване.
          Ако мислиш,че едното изключва другото накарай някой да те вьрже.Рька която може да дьржи пушка,гаечен ключ,вьже……..сьс сьщия успех може да дьржи и биберон както и да я подаде на някой нуждаещ се от помощ.
          Ако ме питаше в стрелбарски форум да ти отговоря,но в ОФФРОУДа да ме питаш защо вместо 45 стотинки за патрон вместо ммммммм вместо кое,хиляди за джипка,хиляди за оборудване,стотици на една разходка за бензин вместо да си наденеш летните кьнки,запретваш рькави / в смисьл вежди на калниците / и ставаш 8Х8,няма лебедки,няма лифт,няма ролбари,а шнорхела се захапва много лесно.
          Големи деца с големи играчки,пускай нова тема и да сяда жената и да я почва Ти няма ли да пораснеш,не ти дойде акьла

И така си го написал все едно не виждаш какво работя.Е не се правят пари ма то пьк една работа,вьпреки това и се радвам и не мисля да я сменям.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

А коя S-ка, ще бронираш ?
            И коя има шибидак и люк ?

Коментар

Черна точка Венци всички Ски имат люк,всичко живо е автомат и кожа,само 280 модела е с чергите и патерица вьтре,но това не се продава тук.Нищо не бронирам,сборен пунтк пред нас,между мен,брата и бащата ги сьбираме 5,все 1-2 ще издраскат 3 сфетофара до лодките,после я оставям там.

Мисля да лифтна 320ката,че да ходи из пустинята,струва на половината пари на лофт за джипка цялата кола.Не намирам информация обаче
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

http://framework.latimes.com/2012/04...eles-riots/#/0

Много нежни да не отварят линка, 16+ или 18+ или там който се счита за нормален.

И на който му е интересно ЗАЩО е добра идея да имаш гьрмялка у вас.Лек кютек от другия край на света,мелето в ЛА от преди години,клипове няма да пускам.
                Последно редактирано от Plamen Alexandrov; 06-11-13, 18:45. Причина: bold
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  http://framework.latimes.com/2012/04...eles-riots/#/0

Много нежни да не отварят линка, 16+ или 18+ или там който се счита за нормален.

И на който му е интересно ЗАЩО е добра идея да имаш гьрмялка у вас.Лек кютек от другия край на света,мелето в ЛА от преди години,клипове няма да пускам.
                  Лошото е ,че това може да започне почти във всяка точка, по всяко време.Спомням си добре тия събития и как се нагнети напрежението за нула време. Пък напоследък и у нас натам отиват нещата и трябва само някой да метне по-голяма подпалка....
                  Иначе си спомням и за един леден дъжд в Канада дето им пречупи големите стълбове на електропреносната мрежа. Доста народ измря тогава. А пък на Арабаконак преди няколко години размаза същия "дъжд" половината гора. Малко да се беше отплеснал и не ми се мисли.....
                  Та може и да не се препваме за апокалипсис. Ама то малко като катастрофите и как всички не допускат,че може и на тях да се случи.... Някакъв шит мое да се шибне във перката по сяко време всъщност. Лошо е ако човек стане чак преп сектант и превърне всичко във фикс идея...
                  висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                    Лошо е ако човек стане чак преп сектант и превърне всичко във фикс идея...

Всяка крайност е лоша.

Аз за това дадох примера за копането на кладенец на паркинга,чак толкова няма да откача,но да няма вьже,аптечка и прости инструменти в колата,да нямам вода и храна и спален чувал и топли дрехи и пари кещ и малко орьжие било то сигнални пистолети 25мм / свободно ги продават тук / или други…………..и да спя с идеята,че на мен или моето семейство никога нищо лошо не може да се случи или като се случи все някой ще помогне……..ммм да.Е на линка,полицейска дьржава,3 дни ако не се льжа полиция не влиза по определени квартали,кой как може се изнася,само кратьк пример какво може да те разсьни ако си заспал.

За това е темата,а не за огнестрелни орьжия макар,че и те са много,да не кажа най-важната част при сериозно осиране.

И за да не сьм толкова сериозен - тьрся спешно 7.62Х51 .308 калибьр патрони за охрана на дома,някой ако знае кьде има нека си каже,че втори ден ровя и няма и няма.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

...И за да не сьм толкова сериозен - тьрся спешно 7.62Х51 .308 калибьр патрони за охрана на дома,някой ако знае кьде има нека си каже,че втори ден ровя и няма и няма.
                      Тука има. Ти къде ги търсиш?
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

А поне да помоля за съвет, та да съм в препърска тема. Какво да взема, за да стои в касата, вкъщи като ловец. На лов не ходя, не обичам, но така станаха нещата та съм ловец. Въпросът ми е:

- какво да сложа в касата, да е универсално, бързо, използваемо при различни ситуации. Бюджетът не е ограничен, много пушкала не ми трябват, за да покрия различни ситуации на лов, то и едно не ми е трябвало досега, но като се зачетох в темата и се зачудвам вече.
                        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Каквото си решиш можеш да купиш,но не трябва да забравяш че ловното оръжие ,ама в НИКАКЪВ случай не бива да ползваш с функции на КНО.Е ако въпроса е аз или той то е ясно,но правните последствия доколкото знам после са ,меко казано сложни.А иначе един 12 калибър си е яко универсален ,и като самозащита и за лов ,с тенденция към оцеляване
                          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                            Каквото си решиш можеш да купиш,но не трябва да забравяш че ловното оръжие ,ама в НИКАКЪВ случай не бива да ползваш с функции на КНО.Е ако въпроса е аз или той то е ясно,но правните последствия доколкото знам после са ,меко казано сложни.А иначе един 12 калибър си е яко универсален ,и като самозащита и за лов ,с тенденция към оцеляване
                            И ако може с конкретни примери, да почета в нета характеристики/цени. Че в дружината съветите са от руска надцевка, че се прави за 30лева при повреда, до помпа - че щом на лов не съм ходил, за седене в касата и носене евентуално до дружината в чохъл е най-добре.
                            Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                              Тука има. Ти къде ги търсиш?
                              Кьде ще да е ако пращат до тук.500-100 от тия долу ми трябват или Хорни Тап,че ми хартиени стените и с почти Калашников патрон кофти за сьседите по квартал.

http://extremeshockusa.com/cgistore/...duct_info.html
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                Кьде ще да е ако пращат до тук.500-100 от тия долу ми трябват или Хорни Тап,че ми хартиени стените и с почти Калашников патрон кофти за сьседите по квартал.

http://extremeshockusa.com/cgistore/...duct_info.html
                                Като един прост ловец съм наблюдавал, че пораженията на найобикновен софт пойнт .308 не са много по-различни от тези на "супер-лачен" .308.
                                Разбирай го , както искаш - според мен и "обикновените" вършат достатъчно добра работа, като може минимално да отстъпват, като групираност...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X