Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ха познайте магнитуда!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ха познайте магнитуда!

Във връзка с това:
    Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Сега като поотмина (пу пу пу) - да питам:

Животните ви реагираха ли предварително ?

Любопитно ми е. Оня от аватара ми преди години във Франция една вечер направо полудя. Почна да скимти и да дращи по вратата. Минути след това ни пораздруса. Кратко и солидно.
    ще си позволя да цитирам едно мнение от форума на акваристите Aquaportal.bg:
    http://www.aquaportal.bg/forum/lafch...4914/#msg84914
    Наблюдението е интересно, не знам колко е достоверно, но предвид късния - или по-скоро ранен - час едва ли би могло да бъде потвърдено от други. И все пак... ако някой е видял нещо подобно, нека да пише.
    Мен земетресението ме събуди, не знам дали е имало реакция преди това на животни, но тогава лаеха кучета и крещеше сврака. А папагалът ни - вълнист, се беше закопчал на отсрещната стена... не знам как е стигнал до там в тъмното. Вчера цял ден беше нащрек. Котките по двора не ги беше грижа, включително и двете котета.

Коментар

Центъра на Перник, вече е прекръстен на "Епицентър".

Коментар

Ами "Пернишки будилник" с опция "повторение"........
        Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
        0894328706

Коментар

След земетресението положението е "СтабиУно" в Перник

п.п. Но тоя ми е любимия, от последните минути:

Пострадалите от земетресението в Пернишко ще получат по 325 лв. на домакинство, съобщи финансовият министър Симеон Дянков .....
          Това си е за голям смях, ще могат да си вземат по 10-15 керемиди..... да не си бедстващ в БГ
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ето едно документче, дето казва някои неща:
            С благодарности към Sparkybg, който откри този доста интересен документ. Дълъг е и почва тромаво, но има много интересни неща. Направихме му сбит преразказ с елементи на консултация от автора Николай Милошев.
            В Перник не е възможен трус над 6 по скалата на Рихтер

www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
              С благодарности към Sparkybg, който откри този доста интересен документ. Дълъг е и почва тромаво, но има много интересни неща. Направихме му сбит преразказ с елементи на консултация от автора Николай Милошев.
              В Перник не е възможен трус над 6 по скалата на Рихтер
              Много прилично резюме.
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                Това си е за голям смях, ще могат да си вземат по 10-15 керемиди..... да не си бедстващ в БГ
                Мда, а застраховката е неколкократно по-малка от това.

Аз съм на мнение че трябва да се помага на бедстващите и останалите без дом като им се намери подслон и подсигури нормално съществуване докато се осафирясат, а не да се поемат разходи за всяка паднала мазилка, керемида или комин. Иначе, щом всички смятаме че живеем в толкова социална държава че да няма нужда от застраховки, да вземем да го декларираме официално и да се приключи с въпроса. Или ако друго не става, да я направят задължителна. Ама и тогава ще има недоволни.

Впрочем, ако за случая с наводнението вината е изцяло на държавата (визирам вкупом държава, община, армия и каквото друго там), и е редно да поемат абсолютно всички щети (макар че няма да се случи), не мисля че в Перник случая е същия. Знам че звучи неприятно, ама такива са фактите, поне гледани от моята камбанария.

Как да обезщетиш някого за къща на 100 години, която и без друго дори само като погледнеш е готова да падне? Да му построиш чисто ново жилище? Мисля си че е нужен сериозен дебат по въпроса, и е крайно време преди да се чака държавата да свърши нещо, ние да свършим своята си част, още повече като имаме в предвид в що за държава живеем. То е казано отдавна - помогни си сам, за да ти помогне и Господ. Месечната застраховка на жилище, намиращо се на "нормално" място е доста по-малка от месечната такса за кабелна телевизия например. Всички имат кабелна телевизия, но никой няма застраховка. А кое е по-важно? Цитат от един репортаж: "Вътре всичко е смляно - плазми, хладилници, перални...." - твърде показателно, бих казал - имаме 1000лв (нека и 500 да са) за плазма, но нямаме 50лв за застраховка.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Много искам някой да ми даде пример на застрахователна компания, която реално е покрила щети от земетресение, наводнение или пожар на реален конкретен свой клиент. Ако може с имена и цифри, моля.

Коментар

Добър въпрос Цвети. Аз не се сещам, а доскоро имах застраховка, която още не съм подновил.
                    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Забавното е, че на мен ми предлагаха застраховка за жилището за пожар, наводнение и т.н., като изрично беше указано, че НЕ ВКЛЮЧВА земетресение.

@Цвета: Аз знам за такъв случай, в нашия квартал е. Единият комшия наводни другия(застрахования). Човекът си направи ремонт, като го бяха предупредили, че трябва да представи фактури за всичко(труд и материали), но ще му платят в размер на експертната им оценка след огледа на щетите. На практика взе около 60% от парите, които реално похарчи за ремонта на жилището. Тогава стана ясно, че не застраховат за наводнение жилище на най-горния етаж, тъй като покривът е обща собственост и застрахователят трябва да предяви регресивния иск към цялата кооперация, което не е проста работа. Или поне не беше доскоро, преди закона за етажната собственост.
                      Последно редактирано от Hala; 23-05-12, 23:27.
                      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                        Много искам някой да ми даде пример на застрахователна компания, която реално е покрила щети от земетресение, наводнение или пожар на реален конкретен свой клиент. Ако може с имена и цифри, моля.
                        Компанията на ЛС. Покриха ми наводнение от комшиите над мен. Дойдоха, огледаха, и предложика или пари, или да покрият ремонта по фактура. Парите бяха достатъчни за да си направя сам ремонта и да почерпя след това. Идеше реч за тотална смяна на ламинат и тапети + боядисване на тавани. При това без никакви разправии и пазарлъци. Направо да не повярва човек.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                          Аз също съм свидетел на покрита щета от наводнение следствие компрометирана хидроизолация.Сумата беше по преценка на застрахователя и покри действителните разходи по възстановяването на около 70%.Понеже не бях заинтересована страна по случая,в момента не знам ,но мога да разбера след празниците кой е застрахователя.
                          Но за земетресение и на мен ми е интересно, особено като си гледам едни пресни пукнатинки по стените.

Коментар

След земетресението в Стражица през 1986 друго сериозно земетресение в България не е имало май. Защо очаквате някой да е изплащал щети от земетресение? От кое земетресение?

Коментар

Трус , за 2 секунди но много мощен ...........
                              Лудак

Коментар

До колкото си спомням, никой застраховател не покрива щети от природни бедствия или такива причинени при безредици или война. Това би означавало автоматичен фалит за него. Гледах новините тая вечер и както можеше да се очаква, за обезщетения първи се бяха нагласили брат'чедите, дето една стотинка данък не са платили и нямат една тухла сложена законно. А и е логично според мен щетите по частната собственост да са си за сметка на собственика, дори и да е съвестен данъкоплатец. Едно е да окажеш помощ на изпаднал в нужда човек, друго е да му уредиш битовите проблеми за сметка на цялото общество. Та моето мнение е, че трябва да се подслонят тези, които са останали без законния си имот макар и в някакъв палатков лагер, но не и държавата да се нагърби изцяло с възстановяване на щетите. И евентуално да им се отпусне някакъв нисколихвен кредит.
                                П.П. Току що пак друсна добре ....
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X