Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Форумна поръчка за сгъваем нож "Менли"

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Форумна поръчка за сгъваем нож "Менли"

Да. Парите трябва да са събрани 100% авансово.
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Такаа, тъй като досега аз участвах в преговорите с момците от "Менли", мога да ви кажа следното - със сметка на "Менли" няма да стане! Няма кой да се занимава. А и до тук като гледам, един ще го взима лично друг с отговорник за провинцията.... Усложнявате много нещата. Предлагам следното, като същевременно се обоснова. Сами разбирате, стига да сте погледнали списъка на поръчката, че огромна час от нас са със ник-неим. Е, някой трябва да хвърли на боб та да разбере кой кой е. Днес проверих в "Еконт", какво ще струва ако по нях се изпрати сумата от 55 лв. на мен примерно или на друг няма значение. Процента, който взимат от "Еконт" е 1,2 % в/у сумата, или 55 х 1,2%= 1,10 лв.
      Та така:
      -Този подчертавам ТОЗИ който ще получава сумите от останалите ще има изваден списък. Там при получаване на известие от "Еконт", ще отбелязва с/у всеки платил.
      - Изпращача за да изпрати сумата ще трябва да запище своите имена, телефон и адрес - а на отделен текст своят номер в списъка и своят ник-неим. Това ще даде на получателя цялата информация нужна след изработката на ножа - къде да бъде изпратен.
      - Самото изпращане е около 4 лв., пак по "Еконт" и готово.
      Личното взимане на ножове, ще всее смут в редиците, поради това че някой по в края, може да вземе първия или не своя номер. Разбира се едва ли ще е нарочно, но останалите бихме могли да се разсърдим.
      Организацията колкото повече се разкъсва, толкова повече ще се забалтави.
      А и друго от 10 души ше имаме 20 различни мнения. Така до никъде няма да стигнем.
      Още нещо, нали имаме някакъв договор с "Еконт", не може ли началниците тук да проверят, как стои въпроса и да ни осветлят можем ли да се възползваме.!!!!
      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Друго което забравих, с банка е по-сложно, трябва да се проверява при получаване от кой е пратена съответната сума, а и не можем да си разменяме адреси и тн. НАКРАТКО КАЗАНО С БАНКА Е КУЦА РАБОТА. За колегите, живеещи в провинцията не е проблем и веднъж седмично като мине "Еконт".
        В край на краищата ножовете ще са с номера на всеки от момента на записване в списъка.
        0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Аз пак да подсетя (ако е добра идея) организаторите да поискат съдействие от медията.
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

След получаване на сумите от "еконт", примерно ще се събере сума за около 30-40 ножа, ще се ходи до "Менли" и там под надзор, ще се поставят серийните номера.
            0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Както решите така ще направим. Аз само не разбирам какво значение има кой номер нож за кого е ама щом е важно за някой ок.
              Subaru Legacy 2.5
              Suzuki GS500 E

Коментар

А не е ли по-чисто и по- нетрудоемко да се съберат парите първо (за цялата поръчка)и да се направи изработката нацяло. Все пак който е потвърдил едва ли му се налага тепърва да събира сумата?

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                  ...Да им изпратим окончателния списък. Менли пращат по куриер с наложен платеж...
                  Аз също не виждам какви са проблемите с този начин на работа. Също правя форумни артикули и досега не съм имал непотърсени, загубени и т.н. Колкото до поредните номера, явно ще зависят от колегите viplamen и suzuki team, които не са заявили колко ножа искат... На мен ми е все тая. Всякакви филми с пращане на пари, набиване на номера, според това кой- кога платил, после пак пращане по куриер, "ама аз платих с първите 10, пък ножчето ми е с номер 76...", нещо не са ми ясни.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Ами, според мен това с цялата сума е по-добре за да не се ходи 100 пъти. Ако искате от другата седмица, може да помислим със старт на събирането. Другата седмица имам среща с момчетат от "Менли" и ще доуточня подробностите.
                    0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Ок, ще говоря дали са съгласни с този начен на деиствие, при предишните разговори не бяха, сега може пък да размислят.
                      0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Бахти драмата тва с плащането. Момците от Менли вече имат опит с една форумна поръчка - да кажат как е минало първия път, и ако можем - да го приложим и тук. Що е нужно да изобретяваме топлата вода и студения ядрен синтез наново ?

П.С. А пък с поредните номера си е направо бразилски сериал. Честно, на някой пука ли му кой точно пореден номер ще му е ножката ? Ако отговора е да - дарявам моите серийни номера (даже не знам и кои се падат) на желаещите за "щастлив" номер, на мен честно казано ми е все тая.
                        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Парите бяха събрани и всичките бяха занесени наведнъж на Менли.

Коментар

Първоначално публикуван от knifeman Преглед на мнение
                            Парите бяха събрани и всичките бяха занесени наведнъж на Менли.
                            И проблема тази схема да се приложи тук е ?
                            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Има утвърден списък, не вярвам някой да се отметне от него. Ако бяхме в детската градина, щях да предложа да купя непотърсените бройки, после си ги търсете от мен, но няма да се пазарите за цена и т.н. Ако пък "Менли" са фирма, която не може да си позволи инвестиция от 4000 лв. при подадена поръчка... офффф айде да не продължавам.
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                                И проблема тази схема да се приложи тук е ?
                                проблемът е че няма ентусиаст с малко повечко свободно време, който да събере парите и да ги занесе.......... апропо, това за данъците дето се дължали, ако парите минат през банкова сметка, не е вярно!
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X