Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качествата на танк Т-34

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Качествата на танк Т-34

Качествата на Т-34, не са нищо особено, като в никакъв случай не е и лош танк де. Просто, това е най-популярният танк на една от победилите страни.
    Последно редактирано от davc; 02-04-17, 20:50.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Има съществена разлика от гледна точка на логистиката Т 6 - Тигър 530л. - 195км. T 34-85 545л. - 240км.
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Е чак пък съществена!

Коментар

Всъщност не, щото руснаците трябва да осигуряват и бензин и нафта.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За 500 танка си е съществена разлика.
            0878 79 20 61 Борис

Коментар

С разликата от 15 литра, на 500 танка, немците ще заредят още 15 танка - 3%, иначе казано.

Коментар

Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
                щото макар и малко по груб все пак Т-34 е по красив и кефи повече от от ония сандъци там...........
                За мен "Panzer 4" е по-красив. То и тройките не лъжат де.
                Но отстъпват на 34-та по бойни качества.

За кой ли път вече се казва-Т-34 е груб, недодялан, гаден за каране и работа с него, но има едно много важно качество-като комплекс е доста по-добър от масовите немски танкове през войната. Именно като комплекс.

Като сравнение-на мен любимия ми китарист е Ричи Блекмор. Има много по-бързи от него, много по-добри композитори, във всяка област има по-добри от него.
                Но мен ме кефи да гледам и слушам именно Ричи, защото той съчетава по много добър начин всичките качества на китаристит и музикантите.

Та същото е и с Т-34.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Т-34 е въплъщение на разбиранията на руската (всъщност, на съветската) оръжейна школа...Същото може да се види и при други станали легендарни оръжия, като ППШ-41, а в последствие и при Ак-47...Подобни примери по-късно има и в авиацията, артилерията, даже и в подводните лодки! Нито едно от изброените, не са най-добрите за времето си, но за сметка на това са били достатъчно технологични, че да се произвеждат масово, изключително надеждни и прости за използване от слабо обучени наборни войници, но същевременно достатъчно ефективни, че да не се чувстват използващите ги обречени...Останалото е малко тактика, много мотивация и водка...а, ако това не е достатъчно, един "штрафбат" отзад...

Коментар

Забележки на съветски "пилот-изпитател-танкист" при съпоставяне на Т-4 и Т-34:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Без име-танк 4-1.jpg
Прегледи:1
Размер:33.6 КБ
ID:5748052

Име:Танк 4-1.jpg
Размер:76.3 КБ
ID:5748053
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Т-34 не съм виждал на живо. Но съм виждал Тигър. Тук във Франция, Нормандия. Става въпрос за ето този

От бая време се замислям да отида да разгледам Musеe des blindеs de Saumur, хем ми е наблизо
                      Последно редактирано от мишоци; 02-04-17, 23:16.
                      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Operational range
                        Road: 195 km (121 mi)

Operational range
                        240 km (T-34-85) (150 mi)

Няма съществена разлика

както и 500/32 спрямо 700/55 е горе долу еднакво.
                        И като добавим че 1 кс по дин не е равно на 1 кс по гост и става съвсем забавно.
                        Някой чете техническите характеристики като дявола евангелието . Т 34/85 има автономност 350 километра по пътища с твърда настилка и около 220 офроуд . Тигъра има автономност 200 километра по пътища с твърда настилка и около 110 в калта . То и няма как да е по различно . При еднаква мощност бензиновите двигатели дават 50 та и отгоре процента по голям разход . Тигъра е 2 пъти по тежък с 700 кс бензинов двигател .
                        Последно редактирано от sek.1; 03-04-17, 06:20.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Станьо, това не са параходи бре, танкове са. Една сухопътна миля е 1602м. Истината е някъде по средата, но да се вземе под внимание, че и долуизложените цифри са от съветски източник. Сравнението е с Т-4 и е добре да се прочете подтабличното признание на автора, че чак през 1944-та с Т-34/85 руснаците са го прескочили.

Име:Без име-таблици.jpg
Размер:178.0 КБ
ID:5748055
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Не, че се връзва според някои автори най-добрия танк за ВСВ е Т 5 - Пантера https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...0%D0%BD%D0%BA) произведени са 6000 броя за 3 години.
                            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Пичове, кой губи и кой печели войната, велики битки и стратегии и т.п. са в други раздели. Тук за оръжия и техники.
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

• Re: Качествата на танк Т-34

По принцип този двигател съм го карал във вариантите му от т 34 до т 72. Хич не е лоша моторетката, супер лесен за обслужване и малко проблемен.
                                Многогоривен при 20 процента нафта. Всички негативи за т 34 за вярни. Да некомфортен е, да кара се гадно, ако не си свикнал скоростите се вкарват с крак, това че бил тесен вътре е определено глупост.
                                В подкупулното пространство може да стоиш прав, отпред също е много широко и просторно.

Хидравликата на немските танкове ги качва на много високо ниво, сигурен съм, че и при тях проблемите със скорости и завиване са били същите

Сравнявайки основните машини които съм карал и обслужвал т55 без хидравлика и т72 с хидравлика, мога да кажа, че т55 е по безпроблемен и по ремонтопригоден. Хидравликата обаче си е страхотна благинка

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X