Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Обмисля се подмяната на старите БТР
Свий
X
-
От: Обмисля се подмяната на старите БТР
И колко ще купат?2 и половина ,а за още толкова парите ще потънат.Кво ше произвеждат за какво време ,за какви пари ?Всичко става само за ремонти,за производство трябват инвестиции,трябва да си партия с някой ,който ще има някакъв контрол в сделките,а нашите нямат интерес.Гледам на украинците "Оплот"а,нещо подобно не може да се случи тук никога ,ако зависи само от нашия политико-икономически "елит",щото всеки работи по системата"пр...би другарче" и накрая негативите са за народ и общество във всичко!Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
За Patria, предлагат все пак производство в България. https://www.24chasa.bg/novini/article/6277381За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
0878 79 20 61 Борис
Коментар
-
Машината е чудесна, като възможността да носи 105мм оръдие и 120мм гранатомет Nemo най-ми допада. Nemo прави пет последователни изстрела под различен ъгъл съвсем автоматично, като попаденията са почти едновременно, върху обработваната площ. Веднага след изстрелите сменя позицията. Идеална е за тормоз над самонадеян враг в пресечена местност като нашата. Може да стреля и директно като оръдие.
Относно производството в България - силно се надявам да се случи, но ако най-напред ще се наредят на опашката тези с празните куфарчета за комисионните, нищо няма да стане.
Крайно време е дори и по-богатите хора в тая страна да почнат да мислят за нея над личните изгоди и печалби, ако искат все пак да имат къде да живеят и да растат децата и внуците им в своя среда. Ама като ги знам кои са, и как станаха такива, не съм голям оптимист за това производство.
Дано да съм само лош пророк.ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеСлед като нарязаха БЕТА къде ще ги произвеждаме ?По-големия проблем са хората!Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнениеНе знам, чува се за опити за съживяване на Бета но за сега всичко е слухове.В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
И заводи се правят, и хора се намират. Когато има смисъл! Колко такива машини се предолага да имаме? Що за предприятие би било рентабилно при такава серия? Във всеки случай - нищо подобно на "парниковата" Бета, не е реално.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
Първоначално се говори за две батальонни групи-230 машини,от които 100-линейни машини(БТР/БМП) и 130 специални-командирски,МХ,за огнева подръжка(105 мм),санитарни,ремонтно евакуационни,свързочни,ПТО(с ПТУРС) и др.
Коментар
-
Дори 230машини са изключително "къса" серия,граничеща с бутиково производство.
Идеята да се произвежда въпросната Патрия в страната клиент , може да се осъществи сравнително успешно само при положение , че въпросната страна има развита сходна индустрия-автомобилно производство,производство на селскостопанска или пътностроителна техника и т.н. и въпросната поръчка да се "лъзне" покрай другите.Изграждането на завод само заради въпросните 200-300машини е безумие.Ако ме не лъже памет в Бета бяха сглобени над 2000 машини(sek1 може да ни осветли по-подробно) и пак не се връзваше сметката.Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
Джон Кенеди
Коментар
-
Средния капацитет на БЕТА в добрите години беше около 200 различни машини на месец . Такъв завод не се строи само за нуждите на една държава с размерите и мащабите на нашата . Пазар за тази техника има и е имало винаги . Хубавото като имаш такъв завод е че можеш поетапно да модернизираш и подменяш собствената военна техника без това да ти срине бюджета .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар