Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Т55, Т72, Леопард 2
Свий
X
-
От: Т55, Т72, Леопард 2
Опасявам се ,че темата ще се превърне в поредният безмислен спор между настоящи видни теоретици от една страна и отдавна практикували от друга.Това за верижната техника.
За колесната може да има хора които са карали и руски ,и западни образци- тяхното мнение би било интересноАко се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
Пламен Златарев 0888 66 03 18
Коментар
-
Все още няма колесна система с възможностите на ОБТ.
Тук трябва да специфицираме няколко неща :
1. За какво ще се ползват средствата- симетрични бойни действия или асиметрични конфликти?
2. Говорим за защита на територията или за експедиционни сили?
3. Ако говорим за експедиционни сили - в каква среда - пустиня, град, джунгла, планински терен?
Сега ако говорим за косени /верижни БМП - ок може да се приеме че поне в момента по "модерни" са колесните.
По същия начин както самоходните оръдия на колесна база ( грубо казано оръдие качено на камион) се считат за по -добри от самоходните оръдия на верижна база.
И изобщо -ако говорим за подразделения може да ги класифицираме основно на три подвида:
1. Леко пехотни.
2. Механизирани - леки (в момента това е родната концепция за ББГ - Бойна батальонна група).
3. Механизирани - тежки или ако предпочиташ танкови бригади.
Когато се поставят приоритетите и за какво ще се ползва техниката тогава може да има и някаква разумна концепция.
За момента ако в поста се съдържа въпрос БА счита че не и трябват танкове. Факт. Сега обаче на дневе ред е и въпроса дали и трябват бронирани машини 8х8..... И ако да - какви - трябва ли да плуват, не трябва ли, трябва ли да са модулни или не и прочие....
Правил съм едно доста пространно изследване на машините 6х6 и 8х8 ..... та не е само Страйкъра.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
No man left's behind !!!!
Коментар
-
От: Re: Т55, Т72, Леопард 2
Двигател В-55- 12 цилиндъра- 427 кВт (581 К.с. ), при 2000 об/мин - тва на чистия Т55- при Т55М - двигател В-55У-620 к.с.Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеА някой може ли да ми каже означението на двигателят на Т-55, аз знам само, че е около 600к.с.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
Коментар
-
Калине говорим за самоотбрана с оглед геаграфия, климат и други, не визирам експедиционни сили.
Ще ми е интересно да го прочета това твое проучване.За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
0878 79 20 61 Борис
Коментар
-
Ми кароче: Т-55 въпреки качествата си, е вече морално остарял и не отговаря на изискванията за съвременен танк. Т-72 и той на там отива, поне базовия вариант. Виж деривата му Т-90 позволява човек да си напрегне мозъка за размисъл. Леопарда, смея да твърдя е един от най-добрите "НАТО"вски танкове. Има си 2 кусура: тежък е и скъпичък, като за прокъсания ни джоб. Като цяло имайки се предвид релефа на БГ и някои други географски и инфраструктурни особености на страната ни, танк над 50 тона си е мъка за нас. А отнсосно колесни бронирани машини- ми те са си отделен клас и няма как да ги сравняваме с танковете. Остава дилемата дали танк ИЛИ БТР. Аз лично предпочитам танк И БТР.
Двигателя на Т-55 бива няколко чешита: В-55/В 580к.с. или В-55У 620 к.с.Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеА някой може ли да ми каже означението на двигателят на Т-55, аз знам само, че е около 600к.с.Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!
Коментар
-
Т.е предлагаш да поговорим малко за научна фантастика? Евентуален противник - или искаш за всеки от комшиите по отделно?Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
Коментар
-
Да задам още един въпрос имали Т90 алтернатива като маса и габарити от съвременните танкове, защото като гледам той е най-лекият и малогабаритен ако мога така да се изразя.За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
0878 79 20 61 Борис
Коментар
-
Не говоря за география и климат например танкова колона трябва да премине през Троян Кърнаре през зимата и др подобни или преминаване през р. Искър.Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнениеТ.е предлагаш да поговорим малко за научна фантастика? Евентуален противник - или искаш за всеки от комшиите по отделно?За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
0878 79 20 61 Борис
Коментар
-
Щото такива са ималиПървоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеЯ отгаднете защо в съседска западна държава по време на едни събития отпреди 20-тина години на почит били са Т-55, а не са тяхната модификация на 72-ка? Говоря за планински райони...
"Новите" Т-72 (Т-84) се пазят, с много др. системи е било така (защо ЗРК не са запуснати и задействани, а тук таме спорадично се използват). Ама така или иначе координацията и командването в тая война са толкова хаотични и нелогични, че не бих си позволил да дам мнение защое нещо е използвано или не (например при артилерията е пълна чорба от логика, стратегия, тактика и не може да се даде логичен отговор защо нещо е използвано или не е, кога, къде и как).
Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!
Коментар
-
Като гледам пишещите тука дето не знаят една от най-старите фирми за гуми в света че е немска как се изказват компетентно напрао ме е страх да ходя на лекар
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
По лек е и по- надежден- всичко е аналогово и много здраво. Отделно по мои лични наблюдения по- високо разположената купола на "върха " на която се намира командира дава възможност иззад баира да понаблюдаваш преди да се се покажеш.Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеЯ отгаднете защо в съседска западна държава по време на едни събития отпреди 20-тина години на почит били са Т-55, а не са тяхната модификация на 72-ка? Говоря за планински райони...Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
Коментар
-
Що бре, някой да не се е изцепил за Continenтal?Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеКато гледам пишещите тука дето не знаят една от най-старите фирми за гуми в света че е немска как се изказват компетентно напрао ме е страх да ходя на лекар
Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар