Обява

Свий
Няма добавени обяви.

" Т-90 ", познат като "Владимир"?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    Не пугай кобеля костью, Стефан! Я готов.
    Я тожеама кой ше кара танкаСтава въпрос за Т -90.Ако ти караш а аз и Стефан отстрани на куполата те ти злой екипаж вместе с десанта.Па карай накъдето искаш.............
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
      Я тожеама кой ше кара танкаСтава въпрос за Т -90.Ако ти караш а аз и Стефан отстрани на куполата те ти злой екипаж вместе с десанта.Па карай накъдето искаш.............

А "Цървената армия"?!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Сойдемся! Секундантом предлагаю Дерхантера. Живым отползет только один.

Да, още веднъж се извинявам, развиках се заради някакви картинки от частна кореспонденция. Не съм упълномощен да ги публикувам, но историята с Т-90 се оказа по-тежка, от най-тежките ми сънища. Такива неща няма даже в комиксите. А те го имат. Цялата работа нататък става безсмислена, по принцип. Аз разбира се ще опитам да помисля как може да се противодейства, но се страхувам че в пряк двубой наистина няма с какво.
        Колкото и да са изпреварили останалия свят (ако наистина е така), тази преднина може да се запази само ако никой конкурент не види танка. Което в 21 век е малко абсурдно.
        За пример - колко време им трябваше на руснаците да догонят американците с атомната бомба?
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

А она не се и кани да воюва с нас. Нито някой тука - с нея.
          Да го видят - може. Предполагам - не случайно са ми нахвърляли снимките по открит канал. Който трябва - вече ги е видял. А да направи нещо даже близко - не може. Нито да се опази от това. Никой сухопътен обект, особено полеви, не може да се опази от бордовия залп на есминец, съсредоточен в пет секунди. Особено ако есминеца сам ходи в съседното дере, и с нещо неуловимо прилича по силует и размери на Т-90.
          Толкова повече, че не е и танк, ако и да е от неговите чаркове.

Коментар

Стига де. Няма непреодолими неща.
            Като говорим за танкове - чудели се хората как да минават през окопите при първата война и взели, че измислили нещо ново, което пък преобрази втората война.
            Сегашните пък дето са с нисък интензитет и непропорционално разпределение на жива сила и технологии изискват коренно ново решение.
            Следващата война кой знае каква ще е.
            Това от обща култура. Ако покажеш снимките може и да ми хрумне нещо друго.

Може и да не ми хрумне
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Сибирски вземи да успокоиш Стефан, че взех да се притеснявам.
              Аз за секундант май не ставам, виж да ударим една стрелба на маса утре при мен съм готов. И без това отдавна се каним. Вие сте! Аз съм на линия.

После цяла седмица съм в невъзможност.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Виждал ли си ЗУ-23-2? Колко бързо стреля?
                Виждал ли си ловджийско чифте? Колко страшни дупки прави?
                Виждал ли си как стрелят корабите? Колко далече, и какво правят снарядите им, когато улучат?
                Исторически, във флота, на най-големите кораби, има главен калибър, противоминен калибър, малки калибри. Противоминния им е среден, 130 - 150 мм. Името идва от това, че с тия оръдия стрелят по миноносците. По днешните мерки това са корабите клат корвета. Попадението на един такъв снаряд, потопява такъв кораб. По брега стрелят със същото, един снаряд изпарява нормална триетажна бетонна къща.
                Сега си представи чифте такива, със скорострелността на зенитка, набутани в купола на танк. Шасито - например на Т-90. Още по-лошото е, че ъглите на възвишение, и способите на стрелба са докарани и до гаубичните, не са останали оръдейни.
                Кво правим срещу това?
                Или некой верно ще замине на бригадирска количка у ППСто, щом бърка БРДМа с кенеф.

Коментар

Говорим за нещо като Brummbär или?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Сега си представи чифте такива, със скорострелността на зенитка, набутани в купола на танк. Шасито - например на Т-90. Още по-лошото е, че ъглите на възвишение, и способите на стрелба са докарани и до гаубичните, не са останали оръдейни.
                    Както казват във Варна: "Ко ма напраи ти ве"?
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                      Както казват във Варна: "Ко ма напраи ти ве"?
                      Стефан е пич !

Никога не е бил военен, ако изключим войниклъка, ама може да те "разкости" със зенитката за нула време..

Майтап!

Коментар

Каквото правим и с всичко друго в съвременната война... Ако имаме въздушен превес го гърмим от въздуха много преди да е станало проблем, ако нямаме въздушен превес, така или иначе сме загубили войната, понеже другите са гръмнали всичко наше от въздуха и дали ще агонизираме още малко или не, не е от голямо значение...
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не, не е мортира, както го разказах е. Като го гледаш - танк, просто с чифте оръдия. И купола се върти навсякъде, и автоматите за зареждане работят на всички ъгли, и бордовия боекомплект стига за десет часа бой. А ТЗМа също е автоматична, също бронирана, на същото шаси, и го дозарежда за две минути. В случай на поразяване на екипажа на основната, може да води огъня от нея от дистанция три километра по телефона, или без ограничения - по закрит радиоканал. Без ограничения може да използва разузнавателните и топографските и данни. Както и да я ликвидира, след изчерпването на БК, или след изтичане на времето.
                          Слушай, знам че ние българите сме храбри, изкусни в боя, коварни когато е нужно. Знам и че няма как да свалим два 152 мм корабни автомата, да ги завъртим хоризонтално, да ги набутаме в танков купол, и да произведем колкото ни трябват. Айде, да кажем - можем да измислим алгоритмите за управлението им. Ама за какво са ни, като нямаме желязото.

Коментар

Хора, при добро ПВО самите думи "въздушен превес" няма да имат никаква стойността. Като пример аз вече слагах линк на една статия, където се расказва че дори иракчане, при цялата тяхната изостаналост, в одно от сраженията при грамотна организация успяли са да нанесят повреди на 30 от 33 атакуващите ги АН-64. Пък и ако не дай Боже да се стигне до голямата война, то Големите Батковци просто ще си разменят ядрени удари и това е.
                            Обаче искам да ви насоча към една интересна и според мен доста справедлива статия "История отечественного танкостроения в послевоенный период", вижте я - http://btvt.narod.ru/4/history/_45_2006.htm

Коментар

Явно много хора се дразнят, но аз ще го кажа.
                              Стефане, почти всичките ти постове напоследък са откровен спам.Пишеш от позицията "Аз съм Стефан и няма нужда да се аргументирам, думите ми са неуспорим факт".Постоянно намекваш за невероятната си биография, която явно е много тайна и не можеш да ни я разкажеш, но заради нея всички трябва да се чувстваме щастливи, че изобщо ни обръщаш внимание.
                              За много по-малко от твоите глупости някои са получавали бан.На тебе най много да ти изтрият мнението(както се случи на скоро в една друга тема).
                              Мога да обобщя мненията ти като: всичко което не е руско, "не става, не работи, не живее".Всеки, който не харесва Русия е: "неразбиращ, педераст, лаик и ..."
                              Напълно наясно съм коя страна ще вземеш, ако България и Русия воюват.Сигурно умираш от яд, че навремето не станахме 16та република.
                              Само те моля занапред не занимавай аудиторията с филиите и фобиите си, щото никой нищо не научава.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                                Пък и ако не дай Боже да се стигне до голямата война, то Големите Батковци просто ще си разменят ядрени удари и това е.
                                Именно. Пък малкият така или иначе не може да спре голям, а самите малки в обозримо бъдеще няма да се доберат до актуалните за момента играчки. ПВО-тата, когато са спечелили във въздуха и тях вече могат да ги разчистват... Просто за момента войната се печели или губи там. То това е и основната разлика между големите и малките, едните са добре във въздуха, а другите не... от там насетне кой какви танкове и т.н. има променя с малко процента загуби, но не е решаващо.

Не говоря за последващата окупация и партизански действия, но пък там големите бомби пак не играят.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X