Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Как може да се разбере дали пистолета е руско или българско производство

Коментар

http://www.makarov.ch/index.php?page...turer&lang=eng
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от rumaneza77 Преглед на мнение
        Интересна работа.Загледах се че из Америка доста е разпространен ПМ. И всичките викат...за тия пари е чудесен.Пък ние тука плюем ли плюем..отгоре му!Значи тия тъпи американци дето могат да си купят всяко едно оръжие на света....или са най тъпите хора.Или ние българите сме най умните...средно положение явно няма.И да уточня моята позиция за ПМ...(за тия дето не са чели цялата тема)и не им е ясна.Че пак ще почнат едни драсканици....ПМспоред мен е практичен,евтин,здрав,непретенциозен,надежден и точен пистолет....Освен за едни и същи личности дето все им се чупят,не стрелят точно и ръждясват..ама това все горките на тях им се случва ...сигурно е случайно
        https://www.youtube.com/watch?v=etZYLLhLGdg
        https://www.youtube.com/watch?v=ZsoJOjt25vU

https://www.youtube.com/watch?v=GXRMLKiPLkY
        .....съжалявам само че не са преведени за да разберете че хората нищо лошо не казват за него....
        Абсолютно си прав колега. Ама има голяма разлика между американците и българите, и тя не е само в стандарта на живот, а в мисленето!

Американците преценяват едно оръжие, не по това какво се говори/пише за него, или по това от коя държава идва, а го разглеждат и пробват. Резултатите от огледа и пробите водят до оценката и тя е обективна най-често. А при нас българите - нито го е пробвал, нито го е разглеждал, та може и на снимка да не го е виждал, ама се изказва компетентно и негативно. Причината- щото било руско и щото познат на негов приятел не го харесал ... Винаги сме предубедени.

Така наскоро един познат ме убеждаваше, че ПМ бил ненадежден и много засичал. Питах го какъв опит има с ПМ, а той ми казва че не е стрелял с ПМ, не го е разглеждал, не е стрелял с пистолет въобще, но един негов познат пожарникар имал ПМ и не бил доволен. Е, попитах- на себе си ли да вярвам, че съм изстрелял няколкостотин 30-годишни български патрона без засечки или на приказките на неговия познат?

Коментар

Чак пък всички Американци да са еднакви колко всички българи не ми се вярва

Точно толкова ще са еднакви и пищовите и патроните за тях,на пожарникарчето ако му е кофти патрона кой му е крив?
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• От: До: КЛУБ-МАКАРОВ само за ценители

Като цяло в БГ битува мнението че ПМ е неточен.Не е вярно!Иска умения и практика и много тренировка и желание.Какво се получава на практика.Разпространен на всякъде.Всеки има я полицаи,я пожарникар познат.Има желание да стреля но не и умения.Взема го за пръв път в ръце(повечето и пистолет за пръв път хващат)и почва гърмене.Подчертавам гърмене не стрелба.Всички невзрящи по темата имат нагласа от тъпите американски филми.Резултата е ясен!И се чува веднага култовата реплика.Е гати смотания пистолет..................или аз в казармата с автомата бях номер едно.......Ясно е на сички в ситуацията кои е смотания
            Мнение на rumaneza77
            Интересна работа.Загледах се че из Америка доста е разпространен ПМ. И всичките викат...за тия пари е чудесен.Пък ние тука плюем ли плюем..отгоре му!Значи тия тъпи американци дето могат да си купят всяко едно оръжие на света....или са най тъпите хора.Или ние българите сме най умните...средно положение явно няма.И да уточня моята позиция за ПМ...(за тия дето не са чели цялата тема)и не им е ясна.Че пак ще почнат едни драсканици....ПМспоред мен е практичен,евтин,здрав,непретенциозен,надежден и точен пистолет....Освен за едни и същи личности дето все им се чупят,не стрелят точно и ръждясват..ама това все горките на тях им се случва ...сигурно е случайно
            https://www.youtube.com/watch?v=etZYLLhLGdg
            https://www.youtube.com/watch?v=ZsoJOjt25vU

https://www.youtube.com/watch?v=GXRMLKiPLkY
            .....съжалявам само че не са преведени за да разберете че хората нищо лошо не казват за него....

Абсолютно си прав колега. Ама има голяма разлика между американците и българите, и тя не е само в стандарта на живот, а в мисленето!

Американците преценяват едно оръжие, не по това какво се говори/пише за него, или по това от коя държава идва, а го разглеждат и пробват. Резултатите от огледа и пробите водят до оценката и тя е обективна най-често. А при нас българите - нито го е пробвал, нито го е разглеждал, та може и на снимка да не го е виждал, ама се изказва компетентно и негативно. Причината- щото било руско и щото познат на негов приятел не го харесал ... Винаги сме предубедени.

Така наскоро един познат ме убеждаваше, че ПМ бил ненадежден и много засичал. Питах го какъв опит има с ПМ, а той ми казва че не е стрелял с ПМ, не го е разглеждал, не е стрелял с пистолет въобще, но един негов познат пожарникар имал ПМ и не бил доволен. Е, попитах- на себе си ли да вярвам, че съм изстрелял няколкостотин 30-годишни български патрона без засечки или на приказките на неговия познат?

Още от първата страница в темата се опитвам да обясня....ама общо взето пей си Пенке...кой ли те слуша
            ...
            Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
              Ето резултата от вчерашната стрелба от 13 метра по стандартна мишена за спортна стрелба /8 патрона/. Разстоянието не е голямо, а ръцете ми бяха подпряни на опора, но като за начало съм доволен. Сериозен проблем ми е обаче твърде малката мушка, която доста се "размазва" на слабото осветление в стерлбището. Мазах я с червен лак за боядисване на риболовни плувки, но изглежда идеята беше твърде наивна...
              Ето и мои резултат от стрелба на 15-25 метра, с две ръце без опора. Макаров си го може, а пропуските са по вина на стрелеца. Нямам претенции да съм добър стрелец, а и точната стрелба с пистолет, особено с по-къса цев и по-малко тегло, не търпи грешки.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:112.0 КБ
ID:5649475
              Последно редактирано от piton; 20-03-15, 23:25.

Коментар

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
                Ето и мои резултат от стрелба на 15-25 метра, с две ръце без опора. Макаров си го може, а пропуските са по вина на стрелеца. Нямам претенции да съм добър стрелец, а и точната стрелба с пистолет, особено с по-къса цев и по-малко тегло, не търпи грешки.

[ATTACH=CONFIG]786984[/ATTACH]
                Това не е стандаетна армейска мишена N4. При стандартната мишена диаметъра на 10 - та е 10 см а на останалите габарит от габарит е 5 см. Мн. Добра стрелба

Коментар

Признавам си, че сефте виждам такъв, макар че животът ми премина с Макаров.
                  Информацията е от руски сайт и е цитирана дословно.

Тактико-технические характеристики 9x18 мм ПБМ

Масса пули, гр – 3,7
                  Масса патрона 9х18 ПБМ (7Н25) составляет, гр – 7,4
                  Начальная скорость пули 10 м от дульного среза (V10), м/с – 485
                  Дульная энергия пули 10 метров дульного среза, Дж – 418
                  Сотрудники тульскокого КБП разработали патрон 9х18 ПБМ, скорость пули которого на удалении 10 м от дульного среза составляет 470–480 м/с, что соответствует кинетической энергии 418 Дж (против 273 Дж у штатной пули).
                  Пуля патрона ПБМ 9х18 является полуоболочечной, с оголённым стальным сердечником (сердечник изготовлен из углеродистой стали с твердостью более 60 единиц HRC, имеет массу 1,8 грамм, длину–14 и диаметр–5 мм) и с алюминиевой рубашкой, облегающей сердечник с боковых сторон.
                  Начавшиеся полигонные испытания патрона 9х18 ПБМ продемонстрировали его неоспоримое преимущество практически по всем боевым характеристикам над ранее предлагаемыми вариантами.
                  Малая масса пули при высокой начальной скорости (по сравнению со штатным патроном) позволила на дистанциях до 25 метров увеличить её кинетическую энергию при встрече с преградой. Пуля пробивает общевойсковой защитный жилет модели 6Б5–12 на дистанции 30 метров с вероятностью 100%, а стальной 5-мм лист на дистанции 15 метров с вероятностью 80%.
                  Результат впечатляющий, так как ни одна из вновь разработанных пуль к патрону пистолета Макарова не показывала столь высоких боевых характеристик.
                  Конечно, пробитие бронепластины не всегда означает реальное поражение цели, важно еще и действие пули за преградой. Так вот, в случае бронежилета с титановыми бронепластинами сердечник пули углубляется в желатиновый блок-имитатор на 12-13 сантиметров (желатин используют в связи с тем обстоятельством, что его плотность примерно равна плотности человеческого тела).

Име:9x18_pbm.jpg
Размер:10.1 КБ
ID:5649603
                  Немаловажным является и то обстоятельство, что пуля патрона 9х18 ПБМ (или ее сердечник – при стрельбе по защищенной цели) оставляет прямой раневой канал, свой диаметр не увеличивает и не фрагментируется, что соответствует нормам международного гуманитарного права.

Име:9x18_PM-4.jpg
Размер:3.8 КБ
ID:5649604

Име:9x18_PM-5.jpg
Размер:8.6 КБ
ID:5649605

Коментар

Айде и от мен, малко "оптичен" тунинг...

Име:20150323_105843.jpg
Размер:91.1 КБ
ID:5649915Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150323_105824.jpg
Размер:98.9 КБ
ID:5649916

Коментар

Привет... Днес докато се мотаех, открих две нови маркировки по моя пистолет - Арсеналски Макаров... Някой знае ли какво означават? Благодаря... Първото е нещо като B или 8, а второто ми прилича на Ж...

Име:IMG_1499.jpg
Размер:141.5 КБ
ID:5650495Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_1502.jpg
Размер:125.1 КБ
ID:5650497

Коментар

Най вероятно са маркировки за качествен контрол.Със сигурност по време на комунизма цев,затвор и рама се се изработвали в различни заводи в различни градове....в почти всеки град имаше военно производство.

Коментар

...Със сигурност по време на комунизма цев,затвор и рама се се изработвали в различни заводи в различни градове...
                          Сигурен ли си в това!
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Как да е сигурен като е роден през 1977г,през 1998г е бил на 11г.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Сигурен ли си в това!
                              Да сигурен съм.Затвори със сигурност се изработваха в гр.Айтос примерно....Или друг пример за военно производство е че примерно в завод за пластмасови изделия в гр.Силистра правеха армейски каски....Сглобяване,оксидации ...накрая в завод 10.За ПМ говоря...(местата за военна продукция са били страшно много).И ще помоля ако ще разменяме някаква информация в положителен смисъл аз съм за ...ако ще чакаме някой да напише нещо и ще почваме селски закачки ...Някак си е тъпо... от 2 дена о колегата пита за тия маркировки...тихо ..опитах се да започна дискусия и набора ми оправиха даже..
                              Поздрави!
                              Последно редактирано от rumaneza77; 28-03-15, 17:54.

Коментар

Не са „селски закачки" приятелю, а сериозна забележка в името на коректната информация. Защото това е абсолютно невярно, а като се напише още три пъти някъде из „нетьовете" и ето ти поредната градска легенда. И разни нахъсени, ентусиазирани „интернет-ерудити", много учудено ще реагират, като как така е възможно някому да не е известно, при положение, че „всички знаят".
                                За маркировките, лично на мен не ми е известно (а явно и не е елементарно, защото съвсем не само на мен). Но поне на такава заблуда, мога да реагирам.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 1 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X