Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Засечка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Засечка

Аз съм със Зиг 2022. Досега никаква засечка с каквито и патрони да е. Но аз съм и просто юзър. На стрелбището съм виждал макаров и глог да засече, но според мен по вина на мунициите. И двата пъти се вади пълнителя и се дърпаше рязко и дотам.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Добре,за да не отварям друга тема,че е свьрзано сьс засечките - какво им е на мунициите?Какво да се внимава?

Тия дето ги взех уж не позволявали влага да влиза вьтре,аз им взех и кутии по 100 бройки,сега им взимам и суха кутия та и от тия макини дето обират влагата.Патроните я издаянят година в началото преди да ги изтрескам я не,за след това ще му мислим.

Мраситоя няма да има - Балистол и Короужьн екс сьм приготвил като за война от по сериозните,а имам и няколко флакона от други добри мазила,четки,парцали,полиращи кьрпи и такива за калибьра колко искаш.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

С качествен боеприпас(съхраняван правилно),технически изправен и добре почистен патлак и стрелба без изгъзици и експерименти не съм имал засечки .Предполагам и че с всяко КНО е така.
        Според мен и самите засечки се появяват по горе описаните причини.Не зависимо дали е комин,не възпламенен капсул и т.н.Най-неприятното и трудно за отстраняване според мен, е заседнал куршум в цевта

Коментар

Разковничета на засечка заради иглата се крие вътре в канала на самата игла. Там се събера мърсотия и точно там трудно се чисти. Не е всеки готов след стрелби да си разглобява затвора за да си почисти вътрешността, или ще го мързи, или ще го е страх да не му исчезнат дребни детайли. А би трябвало да се чисти след да кажем стотина изстреляните патрони.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
            С качествен боеприпас(съхраняван правилно),технически изправен и добре почистен патлак и стрелба без изгъзици и експерименти не съм имал засечки .Предполагам и че с всяко КНО е така.
            Според мен и самите засечки се появяват по горе описаните причини.Не зависимо дали е комин,не възпламенен капсул и т.н.Най-неприятното и трудно за отстраняване според мен, е заседнал куршум в цевта
            Нося им го като насран памперс в магазина с 2 прьста,да се оправят.

Кои патрония да избягвам?Пьлнители да им се носи славата от кофти по-кофти?
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
              Разковничета на засечка заради иглата се крие вътре в канала на самата игла. Там се събера мърсотия и точно там трудно се чисти. Не е всеки готов след стрелби да си разглобява затвора за да си почисти вътрешността, или ще го мързи, или ще го е страх да не му исчезнат дребни детайли. А би трябвало да се чисти след да кажем стотина изстреляните патрони.
              С Балистол и няколко сухи не се ли самопочиства по мьрзеливия начин там?
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Глоковете и другите "ПВЦ" пищови често правят "куминче"не изхвърлят гилзата.....леки меки и искат здрав хват!Дърпаш презареждаш и пак пуцане....
                Всеки пистолет иска хват. За ПВЦ-тата не съм съгласен, заради хвата нямам нито една засечка.
                If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Не.

Коментар

За почистване си вземи един комплект на OTIS и си го чиси, при вас ги има и са евтни. Смазка всякаква върши работа, Оръжейна смазка (истинска)), ВД 40, нафта, газ за осветление....примерно в БГ военната смазка е пълна с нафта, ВД-то си съдържа нафта, а доста от почистващите препарати имат газ за осветление, понеже тя има най-добра проникваща способност. Важното е след почистване да го изтъркаш хубаво със сух парцал, за да си сигурен, че няма мръсотия и за да е сух, за да не полепне прахоляк (това важи особено за райони с много прах/пясък). Е сега ако ходиш в северна Канада или в Сибир, там смазката иска и е съвсем друга.

Коментар

Едни 2 стотинки по въпроса с револверите.
                      1. Никога не сменяй пружините с олекотени ( за олабване на спусъка). Винта на пластинчатата пружина на Смита трябва винаги да е затегнат докрай, Някой го бъркат със система за настройка на спусъка.
                      2. Една от малкото неотстраними засечки е засядане на куршм в цевта.
                      - куршума попада м/у конуса и барабана - катастрофа - оръжието се превръща в безполезно, а отстраняването отнема време.
                      - Куршума застава във форсиращият конус, но позволява превъртане на барабана. Ако е плътно в началото на цевта и в условия на отбрана, може да гръмне, като 2 куршум ще избута първият. Случвало се е без последствия за оръжието, но пак е въпрос на късмет.
                      - Куршума е някъде навътре в цевта - следващ изстрел може да унищожи оръжието.

Eто какво се е случвало при мен:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:001196718.jpg
Прегледи:1
Размер:38.3 КБ
ID:5514617 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:001196716.jpg
Прегледи:1
Размер:43.4 КБ
ID:5514618
                      Патрон Magtech Clean Range .38Spec

Коментар

При мен, с моето зораки925 (турски газов) ми засича като ползвам различни от турските патрони..
                        До колкото разбрах, засича заради грамажа на патроните.. Немските били по-тежки..

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          През 100-200 изстрела разглобяваш, вадиш иглата и пружината и продухваш със спрей за почистване на карбуратори.
                          Тези спрейове са под високо налягане и разтварят и измиват всичко.
                          И си пазиш очите.
                          Като изсъхне не остава нищо и впръскваш нещо от типа WD40 или RemOil.
                          По-мързелив начин не съм чувал.
                          Ако ти се струва, че замърсяванията са незначителни увеличаваш периода.

Коментар

ато изсъхне не остава нищо и впръскваш нещо от типа WD40 или RemOil
                            Не смазваш иглата. Особено ако имаш Глог, Смит МП или нещо от рода. Смазването на игла е строго индивидуално за всеки пистолет и в книжката си го пише къде и по колко се слага, в никакъв случай повече.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                              За почистване си вземи един комплект на OTIS и си го чиси, при вас ги има и са евтни. Смазка всякаква върши работа, Оръжейна смазка (истинска)), ВД 40, нафта, газ за осветление....примерно в БГ военната смазка е пълна с нафта, ВД-то си съдържа нафта, а доста от почистващите препарати имат газ за осветление, понеже тя има най-добра проникваща способност.
                              ААААА НЕ,или най-доброто или едно дупе до него.За почистване Балистол,за след него при сьхранение Короужьна за хвьрчипляктори,това специялно за пищовите,за обща употреба имам и Короужьн Блок и МастьрБластьр,ВД40..........нафтата в краен случай,но като гледам едва ли ще ми се случи.Прахоляк няма от кьде,а и куфар сьм им взел та се надявам да устискат за поколенията като някои други / които все са сънували всичко това ма на,света се вьрти /.

Един тест за мазила.

http://www.6mmbr.com/corrosiontest.html
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Ни в клин, ни в ръкав- някой знае ли колко задръжки прави "компакт" Арсенал за 30 истрела!
                                Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X