Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Засечка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Засечка

Засечка или осечка по правилно се получава при лакираните патрони и по специално при тези с червенко на капсата и около кримпващия ръб между гилзата и куршума.Този лак се поставя с цел хермитизация на боеприпаса за да не пропуска влага и т.н. с цел складиране за по дълъг период от време.
    И да обясня защо се получава осечката- при стрелба този лак се откъртва и попада в пространството между иглата и затвора и възприпятства неиното свободно движение от там липсва или има слаб удър по капсата недостатъчен за нейното сработване и протичане на по нататъчни процеси.
    И друг вид осечка от некачествен боеприпас например вместо деформация на капсата тя да потъне в седлото на гилзата и да не се възпроизведе изтрел или от завода да не сложат барут в патрона

Коментар

Добре,моите такова нямат та един дерт по-малко.

Противоречиви мнения има из нета та да питам и тук - смазвате,прьскате,подьржате,лакирате или каквото и да е там патроните си или само кутия им трябва?Нарамил сьм една от тия сухите ма да питам кой с какво си маже фишеците.

Живея на сухо и много прахоляк няма,температури между 15 и 30 градуса,но това вьн,под спалнята не сьм мерил как е,трябва да питам сьседа
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Много се вживяваш и много четеш по интернет. Аз с нищо не си мажа боеприпасите. И не знам някой колега да го прави. Имал съм месеци за които изстрелвам по 10 хил и нагоре патрони за АК, няма как да ги мажа. Отварям кутията, лентовам и стрелям. Почиствам и оставям оръжието изцяло сухо. Същото важи и за пистолета. Вземи си пистолета във фабричен вид, постреляй малко и тогава се хвърляй на аксесоари, тунинг и на смазване и почистване със добре рекламирани пособия и смазки в нета. Оръжието трябва да се подържа, но не прекалявай, не забравяй кое е основното, грижи се добре за него, а да ти служи вярно.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Аз 10 000 няма да стрелям,я имам 500 броя от калибьр у нас я не та не ми е проблем да си ги намажа ако това ще им покара крилца,не е като да се занимавам с 10 000.

Чета си и току питам,че в нета информация много и все различна,а ми е терсене да се обадя на един тук,че ще ми цьфне на гости веднага,а аз няма с какво да го зарадвам.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Патрони с нищо не се смазват, с нищичко. Научи се да поддръжваш оръжието исправно и готово к употреба, и това е. Всичко отгоре е от лукавият!

Коментар

Всеки има различно виждане и дава различни мнения. Аз си имам мое, макар че моето виждане е леко изкривено поради професията ми и предполагам не е много удачно за цивилен, но за всеки един съвет който давам, мога да кажа защо го давам и да посоча реални примери. Имал съм случай на смазвани боеприпаси 9х18 с ВД 40, ефекта бе мокър барут. Тоест язък че вадиш пистолета, като не гърми. Все пак в САЩ имате качествени боеприпаси, не като в България и надали ще имаш проблем.

Коментар

Един колега ловец изтърва прасе от любов към пушката.Толкова смазка и бе нахакал в бойната пружина,че на първото и изкарване и с първия патрон на първото му прасе за тази пушка чу само едно обезкуражаващо Щрак и прасето си замина по живо по здраво.

Коментар

Толкова смазка и бе нахакал в бойната пржина,че на първото и изкарване и с първия патрон на първото му прасе за тази пушка чу само едно обезкуражаващо Щрак и прасето си замина по живо по здраво.
                  Имам подобна ситуация от престараване с първия си револвер и твърда смазка ГОИ

Коментар

Израз "от лукавият" при нас означава нещо друго, Митко, не се пени. Важно е оръжие да е смазано според климатичните условия, а патроните да са съхи и чисти. Например в страната Душмания ака Афганистан аз изобщо несъм смазвал АК-то си, и дори правил нещо незаконно, демек със фина шкурка минавал през определенните детайли за да увелича фуги и други такива неща.

Коментар

Например в страната Душмания ака Афганистан аз изобщо несъм смазвал АК-то си, и дори правил нещо незаконно, демек със фина шкурка минавал през определенните детайли за да увелича фуги и други такива неща.
                      Не се нпеня, аз това имах предвид като казвам, че имам професионално изкривяване. По-назад в темата споменах, че ако е в Канада или в Сибир нещата стоят по друг начин със смазването.

Коментар

В Сибир през лятото ти трябва една смазка, ама през зимата съвсем друга.

Коментар

През м . май 2009г. съм на курс за главен инструктор по стрелкова подготовка в учебния център на МВР в Казанлък. Един месец преди това бях си получил поредното служебно оръжие, този път за мой късмет чисто новичко ЧЗ-75БД"Полис".....бях погърмял малко но нищо особено. Започваме курса ....върви учебният процес и на едно от упражненията се получи ето това.....:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07909.jpg
Прегледи:1
Размер:161.6 КБ
ID:5518135Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07910.jpg
Прегледи:1
Размер:108.6 КБ
ID:5518136

По това време пък и сега министерството купува боеприпаси ППУ.......патрончетата ги вадехме от кутиите ...или дефектна капса според мен или някакъв фабричен проблем с количеството барут. Гилзата беше изхвърлена и хубавото в цялата ситуация беше, че куршумът беше останал на входа на цевта. Ако беше влязъл по навътре и да презареди и произведа следващ изстрел щях да унищожа оръжието........гадна история, но си взех поука пък и останалите колеги от курса....
                          LZ3YG

Коментар

Поуката кажи,че патроните които сьм взел са имали преди време проблем / не гьрмят ма то това да е ако просто пуцам за тренировки /който е премахнат,просто един от доставчиците си е правил гьдел и не им е доставчик вече.Уж ги избирам,уж пазарувам там кьдето и куките пазаруват / да не се обидиш сега / гледам да взимам това което ТЕ смятат за добро и вьрши работа,но пак има спьнки с дадени марки от дадени години.

Опиши ако можеш по-подробно след колко истрела и защо така се получи.Какво толкова са тьпкали в тия патрони за да направи такава гняс която да изфьсти фишека?
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

И на мен с ППУ ми се е случвало да остават такива люспи от барута(вероятно не догорял).

Коментар

Поуката , е че винаги когато имам възможност " слушам " изстрела си.Когато се стреля на стрелбище и няма фактори, които да ме притесняват прилагам това. След този случай имам още три подобни, когато по време на упражнение на колеги им оставаха проектили в цевта и ги спирах от следващ изстрел, като по този начин спасих три макаровеца от пътя към пещта. От този момент и до сега продължаваме да стреляме с ППУ 9х19, но никога не се случи нещо подобно. Друг е въпросът, че съм чувал по време на по интензивна стрелба, разлика в звука на изстрела, но не се получавали подобни на моя проблеми. Иначе стандартната маневра е /примерно при коминче или непроизведен изстрел /, удряш пълнителя отдолу, презареждаш и продължаваш или ако има неизхвърлена гилза сваляш пълнителя изтегляш затворният блок енергично няколко пъти, слагаш пълнителя зареждаш и продължаваш стрелбата - всичко е въпрос на навик и тренировка.
                                LZ3YG

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X