Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Военните успехи на Русия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Военните успехи на Русия

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
    Колега,не браня честа на никаква армия,все ми е тая,дали губи Русия,или печели,след като това не е БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ.Просто реалноста е друга,Руснаците згазиха Грузия за два дни,и нямаше как да стане по-различно.Ина че още Бисмарк е казал че:Лъже се най-много преди избори,по време на война и след лов.
    Поразгледай малко снимки. Ще видиш, колко непокътнато оръжие изоставиха грузинците. Прочети малко репортажи. Ще видиш, каква неразбория беше - всеки твърди че е превзел Цхинвали, всеки обвинява другия в агресия.

Тези неща ме навеждат на мисълтта, че "пропагандното войниче" е прав - те, обикновените войници, са били готови да воюват и да проливат собствената си кръв (за Родината!), но някой отгоре е имал други мисли, които не са били "in line" с тази идеалистична цел.

Това също се връзва напълно с хаотичната политическа игра на Саакашвили - избора на датата за нападението, увереността че "Америка ще помогне", че "НАТО няма да ни остави", че "Русия няма да посмее".

Е да, ама посмяха. Те явно отдавна чакаха този момент и бяха решили какво ще правят. Обаче, както винаги, руското "на авось" за малко не им изигра лоша шега. И те трябва да благодарят на Саакашвили за бързата и лесна победа.

Коментар

... Подразни ме цитата че Русия е извадила късмет с непрофесионалното ръководство на грузинската армия ...
      И какво толкова те е подразнило?!? Че това би омаловажило победата на руската армия? Нали ти е все тая?

А и защо не допуснеш, че това може и да е било така?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Лошото е че ние знаем само това което ни се поднася и затова,не се конфронтирам с никого.Подразни ме цитата че Русия е извадила късмет с непрофесионалното ръководство на грузинската армия.То ако беше много професионално,щеше войната да продължи 2 седмици и пак същия резултат.
        За изхода на войната никой не спори. Той си беше очеваден от началото.

Обаче, я ми кажи друго. Ако на нас, воините с клавиатурата, това ни е ясно, какво са имали в акъла си президента на Грузия, и целия генерален щаб барабар с министъра на отбраната? На какво са се надявали?

Ако и на тях им е било ясно, те са за разстрел. За геноцид над собствения си народ.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
          ... Я да видя какво е пък това Русия.
          Отворих и гледам верно е понамаляла. Ама все пак пише: най голяма по територия в света, най големи минерални и енергийни ресурси, даже с учудване прочетох " енергийна суперсила ", най големи запаси на гори, най големи запаси на незамразена сладка вода (само 1/4), и нещо което след тия най най ми се видя малко - БВП 2,088 трилиона долара. Само девето място. Сигурно 41г. е бил повече и тук е загубила, ама не съм много сигурен. ...
          Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          ... Седи верно, върху много ресурси /много-много ресурси/, ма к`ва е нейната роля в това положение на нещата???! И къде е ВСВ, като военен успех /в контекста на темата/, относно тези ресурси!

Ако сравняваш цената на енергоносителите през 41-ва и сега, верно ще се видиш "в приключение", но ако разсъждаваш в тази категория - Да те попитам: к`ва война /със съответните военни успехи/, междувременно са спечелили арабските страни?!?! - Щото ръста на техните БВП, в резултат: точно тази цена, е несъизмерим с този на СССР/Русия...

Иначе, като цяло, някъде тук започна приказката за "статистиките" и "икономическите показатели".
          За свое - ако щете - оправдание, мога да посоча, че допоследно се стремя да съм в контекста на темата.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
            За изхода на войната никой не спори. Той си беше очеваден от началото.

Обаче, я ми кажи друго. Ако на нас, воините с клавиатурата, това ни е ясно, какво са имали в акъла си президента на Грузия, и целия генерален щаб барабар с министъра на отбраната? На какво са се надявали?

Ако и на тях им е било ясно, те са за разстрел. За геноцид над собствения си народ.
            Аз мисля че и на тях им е било ясно,но са нямали избор,те са пьонки в една по-голяма игра.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
              Добре де, а преди да рипнете да браните честта на несъкрушимата и легендарната руска армия и да обявите написаното за пропаганда и измишльотина, замислихте ли се чия аджеба пропаганда ще да е това? Грузинска ли? Я да видим пак!
              Откъде пък ти хрумна че защитавам нечия чест? Ааа, явно защото казах че онзи измислен информатор плещи пропагандни глупости.
              Е, за съжаление несъкрушимата и легендарната грузинска армия няма да има "щастието" да "защитавам" и нейната чест.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                ... онзи измислен информатор плещи пропагандни глупости ...
                А ти все пак прочете ли по-внимателно написаното? И, в същност, откъде знаеш кое е истина, кое е глупости?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                  А ти все пак прочете ли по-внимателно написаното? И, в същност, откъде знаеш кое е истина, кое е глупости?
                  Да, прочетох го. Откъдето и ти знаеш.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Не бе, нямам нищо против понятието - просто на въпросният процес се отделя прекалено внимание.
                    Нека да са победени - пак са двамата, при това като представители и илюстрация на една и съща флуктоаация в общественото развитие!
                    Победилите /прекършилите ги/ са трети, ма и те като персонажи не са от особено значение, просто са актуални действащи лица в обективно развиващата се цивилизация на човечеството.
                    Колега, от горния цитат тръгна разговора за някакви "световни войни" извън темата, ама както ида е. Мир да има.
                    Темата е много интересна и за да не я разваляме ви предлагам който има да каже нещо по въпроса, да се обоснове с исторически факти, неизвестни данни, дори хипотези и художествена литература ако искате, въобще да има някакви аргументи.
                    На мен ще ми бъде интересно да ги дискутираме.

Коментар

Колега /като ще сме колеги/, в горното ми мнение става въпрос точно за "разни световни войни", в които участва Русия.
                      Не знам защо ги тълкуваш като "извън темата", която - все си мисля е: "Военните успехи на Русия"?!

Като приканваш за обосновка - не знам как точно си я представяш и какво толкова не те задоволява от досегашната: Мисля, че всички /или поне огромното мнозинство/ от разговарящите, се стремим да се обосноваваме. Все пак, считам за несериозно, да изискваш след всяко /мое примерно/ изречение да следва библиография от по една страница! Не че не съм в състояние, но пак повтарям: Това е несериозно...
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                        Само едно ми е чудно.Защо Стефан не взима участие в тематаИ въобще, къде изчезна тоя човек
                        а была тема,что он под бан попал,а потом тот човек,кто написал про ето
                        не убивайтесь так,дамочка! вы так не убьётесь!

Коментар

а что касается темы топика.
                          вот наказ наших солдат дружественной Грузии
                          Прикачени файлове
                          не убивайтесь так,дамочка! вы так не убьётесь!

Коментар

Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

На 8-ми септември 1944 г., три дни след обявяване на войната СССР-България, войските на 3-ти Украински фронт (маршал Толбухин) влизат в България.

На 9-ти септември...впрочем, за това утре.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                                На 8-ми септември 1944 г., три дни след обявяване на войната СССР-България, войските на 3-ти Украински фронт (маршал Толбухин) влизат в България.

На 9-ти септември...впрочем, за това утре.
                                А, е сега стана интересно!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X