Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самозащита, оръжие и закон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Самозащита, оръжие и закон

Пресен случай !Работя в оръжеен магазин ,вчера идва един възрастен господин да си купи газов пистолет ,защото човека имал ТТ, но му го взели полицаите само защото гръмнал няколко пъти на площадката между етажите на блока при явна" самоотбрана "разбира се (скарал се със комшията за някакво куче).

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
      Пресен случай !Работя в оръжеен магазин ,вчера идва един възрастен господин да си купи газов пистолет ,защото човека имал ТТ, но му го взели полицаите само защото гръмнал няколко пъти на площадката между етажите на блока при явна" самоотбрана "разбира се (скарал се със комшията за някакво куче).
      Разрешителното не му е дадено да гърми между етажите и то защото се е скарал с комшията"явната и неизбежна самоотбрана"липсва в случая и е добре че са му взели разрешителното

Коментар

Първоначално публикуван от SLAF Преглед на мнение
        ...... Лично аз предпочитам с добра дума но нека не забравяме че в нашата страна с добра дума и SigSauer в ръка се постига повече отколкото само с добра дума.....
        Много вярна приказка, може вместо Sig едно револверче .357 Магнум.Изключително хуманно оръжие рядко ранява и съптветно не те кара да изпитваш болка.Бързо, ефективно и ....хуманно се отправяш на онзи свят.
        Един път видях такова нещо в действие.....мишената тежеше поне 65 килграма-средно едър иракчанин, направо го прати на 4 метра назад.
        Още си го спомням като се сетя за пистолети.
        Но там си беше война и американския охранител на летището в Багдат си беше в правото.
        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
          Разрешителното не му е дадено да гърми между етажите и то защото се е скарал с комшията"явната и неизбежна самоотбрана"липсва в случая и е добре че са му взели разрешителното

+1 точно за това съм сложил самоотбрана в кавички

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
            Много вярна приказка, може вместо Sig едно револверче .357 Магнум.Изключително хуманно оръжие рядко ранява и съптветно не те кара да изпитваш болка.Бързо, ефективно и ....хуманно се отправяш на онзи свят.
            Един път видях такова нещо в действие.....мишената тежеше поне 65 килграма-средно едър иракчанин, направо го прати на 4 метра назад.
            Но там си беше война и американския охранител на летището в Багдат си беше в правото.
            +1. Револвера е оръжие за самоотбрана. Пистолета става по-скоро за офанзива.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
              +1. Револвера е оръжие за самоотбрана. Пистолета става по-скоро за офанзива.
              Идеята за флекса е впечатляваща също и за праховия пожарогасител интересно би било и с пожарогасител на въглероден двуокис напрва ще стане ледения Стив Остин Виждал съм и обикновен газов спрей върши работа срещу двама нападатели, но подчертавам работещ газов спрей, че е пълно с ментета.
              Един друг проблем също дава крайни и необратими резултати.
              Ние сме големи ербапи.......пред дулото на оръжие се наерчваме и с мотото-...ти на кого ще вадиш пистолет бе.....аре да те видя кво ще направиш....и т.н.
              После става мазало.....
              В Пловдив преди години стана следния случай-Младеж и девойка се натискат на спирка.На същата спирка пиян военен , в мухлясалия му мозък кипва агресия вади законно притежавания си пистолет и поисква документите на младежите.Пиян и оръжие.....несъвместима комбинация също като пиян и автомобил.
              Тук обаче и младежа прави фатална грешка--- къв си ти бе да ти е... мамата!?Я върви на майната си!
              Следва изстрел почти от упор в главата на младежа.
              Тъпоносия бавен куршум на Макаров от 2 метра му отнася половината череп.
              Трагедия!!Тази история ме потресе и още мисля по тази ситуация.
              Вината на пияния е безспорна.А храброста на младежа граничи с безумие.
              От тогава съм си го решил, че има ли насочено към мен оръжие и преценяли , че има шанс всичко да се размине без жертви ще изпълня всичките заповеди на въоръжения.Дано разбира се преценката ми бъде вярна.
              Ако пък така и така съм си отишъл тогава на бургия напред и кой-кого, дано да имам късмет.
              Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

....мишената тежеше поне 65 килграма-средно едър иракчанин, направо го прати на 4 метра назад.
                Mного филми гледаш...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

По физичните закони и стрелящия би трябвало да мръдне същото разстояние назад ако е със същата маса.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    По физичните закони и стрелящия би трябвало да мръдне същото разстояние назад ако е със същата маса.
                    Не е съвсем така Въпреки че и на мен ми се вижда леко преувеличено летеното на 4 метра А револвера е оръжие за самозащита за цивилен, който не е подготвен за нападение във всеки един момент, не само поради мощноста си, а поради по-лесното му привеждане в годно за употреба състояние, по-голямото разнообразие муниции и по-високата надежност.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз може би не съм редовен защото грам не вкусвам алкохол но при това масово пиянство алкохол и автомобил носят повече жертви отколкото пистолета.
                      Ако са ти толкова слаби нервите че да вадиш оръжие за щяло и нещяло значи изобщо не е трябвало да ти го дават. Лично на мен с пищова ми е по-спокойно най-малкото защото се напълни с малоумници

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Не е така.
                        Стрелящият поема енергията на силата от изстрелване в съотношение на инерционната маса и скорост, спрямо куршума. Върху целта енергията се отдава във вид на сила необходима за пробив... Т.е. уцеленият ще отхвръкне назад, само, ако това е холивудска боза...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                          Mного филми гледаш...

е образно казано 4 метра , но го помести назад.Американос беше с едни полуоблечени куршуми в револвера после го гледахме кога дотърча американската военната полиция.
                          Иначе .357 си го бива, мощен боеприпас и шумен .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X