Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самозащита, оръжие и закон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Самозащита, оръжие и закон

Първоначално публикуван от gotin75 Преглед на мнение
    В един филм бях чул следния лаф. "Пистолета е като презерватива. По-добре да го носиш и да не ти потрябва, отколкото да ти потрябва и да го нямаш."
    Употребата на презерватив, може само да ти спести неприятности, но в никакъв случай няма да ти създаде такива! А употребата на пистолет със сигурност ще ти създаде сериозни неприятности, дори в някои случаи по-сериозни отколкото тия дето ти ги е спестил!
    А филма най-вероятно е бил американски, пък там действителността и законите са малко по-други!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Повярвай ми спукания презерватив със сигурност може дати докара също толкова големи неприятности
      Що се касае до стрелбата куките след като дойдоха половин час след екшъна попитаха дали съм ранил или убил някоя от гнидите. Кръв нямаше значи нема ранен или убит и си заминаха. Само викнах майстор да ми оправи шпакловката на стената.
      Ако го нямах пищова и не бях стрелял наркоманчетата щяха 2 пъти годишно да ми посещават жилището. След като се знае че в тоя дом се стреля нямам проблеми. В дома пищова е превантивна мярка, не е необходимо да го убиваш, при мен беше достатъчно да стрелям в стената и настана една суматоха кой да се изнесе по-бързо

Коментар

Първоначално публикуван от SLAF Преглед на мнение
        Повярвай ми спукания презерватив със сигурност може дати докара също толкова големи неприятности
        Що се касае до стрелбата куките след като дойдоха половин час след екшъна попитаха дали съм ранил или убил някоя от гнидите. Кръв нямаше значи нема ранен или убит и си заминаха. Само викнах майстор да ми оправи шпакловката на стената.
        Ако го нямах пищова и не бях стрелял наркоманчетата щяха 2 пъти годишно да ми посещават жилището. След като се знае че в тоя дом се стреля нямам проблеми. В дома пищова е превантивна мярка, не е необходимо да го убиваш, при мен беше достатъчно да стрелям в стената и настана една суматоха кой да се изнесе по-бързо
        За това е едн газеняк с халостни патрони върши работа... Ама откакто се навъдиха толкова газеняци и за респектиране спря да става вида и гърмежа на бойния .
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Газеняка върши работа ако ще се размине без стрелба, но не върши работа след първия изстрел, най-много ми го наврат у задника ако са повече хора Друго си е да свири нещо покрай задника му рикуширало в стената

Коментар

Прави ми впечатление, ме откак почти всеки се въоръжи, някак си станахме по-толерантни, примерно вече никой не изкача с щангата на кръстовището, станахме едни такива предпазливи....
            Така че "ако искаш мир, готви се за война"...

Вижте колко сме любезни...Смешното е че тези които носеха патлаци, защото все още има много хора, които живеят с идеята да им пръснат главата, вече не ги носят за да не им тежат, а "новобранците" си ги завират из слиповете и ходят да пазаруват в Метро с тях, защото може някой чистач от магазина да им изкочи с нож от кенефа!
            Майтап!

Коментар

Газеняка върши работа ако ще се размине без стрелба, но не върши работа след първия изстрел, най-много ми го наврат у задника ако са повече хора Друго си е да свири нещо покрай задника му рикуширало в стената
              А още по-респектиращо е, ако му излизеш насреща с една брадва или голям сатър. Може и някой качествен меч, че поне да краси стената когато не се ползва. Също и малък флекс с батерия, че и друга работа върши. Хладните оръжия имат доста по-добър възспиращ ефект, че и са по-надежни отгоре на всичко... Също така и пушката е по-респектираща. За във вкъщи говоря.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                Също и малък флекс с батерия
                Това ще парализира всеки насилник, особенно ако флекса е в ръцете на някой усмихнат очилатко с вратовръзка..

Просто всичко нестандартно е ужасяващо!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                  Това ще парализира всеки насилник, особенно ако флекса е в ръцете на някой усмихнат очилатко с вратовръзка..

Просто всичко нестандартно е ужасяващо!
                  Аз говоря от опит Да видиш как трима здравеняци запланували уличен обир бягат с викове през глава, като от колана откачиш флекс вместо пистолет...

Коментар

За чистача на Метро не знам щот не пазарувам там но преди 2 години на Стамболийски и Одрин един бакшиш слиза от некво кат Тико с една бухалка и ми отваря вратата И замръзна докат почуквах с играчката по волана Смешно му увисна бухалката в ръцете 3-то районно, да пише обяснения, жалба срещу него за опит за грабеж Е върху такива малоумници има възпиращ ефект без да го зареждаш

Коментар

Брей, много филми гледате бре,
                      а я са ви чупили носа 2-3 пъти я не....???!!!

Коментар

У дома, когато става дума за защита на домъ и семейството, наистина нещата са други, и аз не бих подбирал средствата! Но не бих стрелял в стената, особенно ако имах жена и деца и те са в помещението, щото рикоширалия куршум не подбира към кого да се насочи! По-добре в някоя мебел да стреляш, ако не искаш на месо! Въпроса е че за да си готов за такова изпълнение трябва да спиш с зареден пищов под възглавницата, пък на мене лично такава идея не би ми харесала. По ми харесва стик за голф (имам един, нищо че никога не съм играл )! А наркоманчетата не си мисли че си ги впечатлил кой знае колко, просто си имат по-лесна плячка, та затова не се занимават засега с тебе! След като си се прочул, следващия път, ако изобщо решат да влизат у вас (а ако наистина си заслужава те ще го направят рано или късно), просто и те ще са по-подготвени, и най-вероятно техните оръжия ще са заредени и насочени преди твоето! Така че добре ще е да се подсигуриш откъм врати и аларми, пък пистолета да остане последното средство за защита!
                        А за ербап таксиджии и други подобни, имам прахов пожарогасител под шофьорската седалка, много бързо охлажда страстите !
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                          ...Но не бих стрелял в стената, особенно ако имах жена и деца и те са в помещението, щото рикоширалия куршум не подбира към кого да се насочи!...!
                          За такива случаи (за градски условия) се ползват оловни, без риза...
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Aми аз така си спя а доколкото знам и доста мои познати

Коментар

Колко време минава от събуждане до ползване на някакво оръжие?
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Преди 2 години в момента в който писна алармата да са минали 10-15 секунди. Сгащих ги в коридора защото бяха влезли през входната врата и стрелях в самия коридор.
                                Пожелавам ти никога да не ти се налага да стреляш по силуети в 3 посред нощ. Не мога да кажа че съм мислил къде да стрелям, стрелях ниско, евентуално в чатала, по краката, къдет дойде но не и в торса. Докат не го изпиташ на гърба си не знаеш как ще реагираш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X