Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самозащита, оръжие и закон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самозащита, оръжие и закон

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    А някой които скоро се е борил може ли да ми каже как аз (един обикновен отговорен човечец) може да си вземе разрешително за огнестрелно оръжие. Бил съм нападан от многобройна група и съм сигурен че ако имах огнестрелно оръжие щяха да спрат.
    Нямам фирма, не работя като охрана, не съм бил военен или полицай. Може и на лично . Предварително благодаря за всякаква информация.
    Митак, що не си казал да сега, че искаш да се въоръжиш? Имаш право на лично оръжие, документи се набавят, мини да пием по едно кафе и да ти кажа какво и от къде трябва да си набавиш. Според мен, най-трудно ще е с "курса", защото в Бургас рядко се организира, та ще трябва да прескочиш до Пловдив, или София.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
      Митак, що не си казал да сега, че искаш да се въоръжиш? Имаш право на лично оръжие, документи се набавят, мини да пием по едно кафе и да ти кажа какво и от къде трябва да си набавиш. Според мен, най-трудно ще е с "курса", защото в Бургас рядко се организира, та ще трябва да прескочиш до Пловдив, или София.
      Имаш една кофа кафе от мен. Със сигурност ще мина .

Коментар

За курс в Пловдив само ми звънни че искаш. Ще попитам и ще ти кажа кога ще има. Но те по принцип чакат да се съберат повче хора, защото за 4-5 човека няма как.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
          Това е невероятно, може ли в няколкостотин хиляден град да няма регулярно провеждащи се курсове! И все пак, най-трудно си остава "събеседването" в КОС, ако няма "преводач".
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

[QUOTE=gotin75;221378]За курс в Пловдив само ми звънни че искаш. Ще попитам и ще ти кажа кога ще има. Но те по принцип чакат да се съберат повче хора, защото за 4-5 човека няма как.[/QUOTE

Благодаря ти. А някой има ли си представа колко продължава курса?

Коментар

Че то и в София чакаш да се събере група.

Иначе, на събеседването отиваш изтупан, спретнат и с делово самочувствие, т.е. да отанат с впечатлението, че си сериозен и ако ти откажат, ще се съдите.

Коментар

Курса се състои в теория и практика. Нямам спомени вече колко време беше но е много лесен. Има си лектор който те запознава със закона и безопасното боравене с огнестрелно оръжие а практиката се състоеше в 3 изстрела.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                  Че то и в София чакаш да се събере група.

Иначе, на събеседването отиваш изтупан, спретнат и с делово самочувствие, т.е. да отанат с впечатлението, че си сериозен и ако ти откажат, ще се съдите.
                  А за това можеш да бъдеш сигурен .

Коментар

Абе само костюма и самочуствието обикновено не стигат и най-вероятно ще ти откажат, въпреки че на теория нямат право да го правят. Делото с подходящ адвокат(по стрелбищата и оръжейните магазини им имат телефоните) е с почти 100% успех... ама е бавно... Моя съвет обаче е - Прегледай законите, правилниците и наредбите и прецени дали наистина ти трябва. Защото колкото и да е изкушаващо, толкова и неща почват да ти висят на врата.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ако някой се държи неубедително, никакъв костюм не го спасява.

В тази връзка, една от най-големите къртици на руснаците в ЦРУ - Еймс в продължение на 7 години е минавал успешно ежегодния полиграфски тест. Та, преди първото явяване се бил панирал, че ще изгори и се обадил на свръзката си. Питал го какво да прави и да го посъветват нещо, защото руснаците са царе на "детектора на лъжата". Онзи му казал да се наспи хубаво, да не се притеснява, да не прави номера и да се държи харабийски с оператора. Еймс останал много разочаран от такъв банален съвет, но все пак го послушал. Останалото е история.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                        Абе само костюма и самочуствието обикновено не стигат и най-вероятно ще ти откажат, въпреки че на теория нямат право да го правят. Делото с подходящ адвокат(по стрелбищата и оръжейните магазини им имат телефоните) е с почти 100% успех... ама е бавно... Моя съвет обаче е - Прегледай законите, правилниците и наредбите и прецени дали наистина ти трябва. Защото колкото и да е изкушаващо, толкова и неща почват да ти висят на врата.
                        Ами аз не съм запознат дотолкова със закона, макар че незнанието не е оправдание. Закона е странно нещо с много тълкувания. Бил съм нападан на улицата и ми се размина на косъм , на мен и на жена ми, и веднъж когато бях сам, мисля че имам психика да не се разстрелям като някои пиян полицай (да ме извиняват съвестните полицай). Другото което е че много обичам да стрелям, (по мишени) и искам това да е законно. А и у нас на мой роднина има три пушки, законни с необходимите разрешителни и ми е ясно какви са отговорностите по съхранението им и евентуално ако стане някоя беля. Не е проблем да си купя незаконно оръжие, но не искам така да става. Искам да си закупя по каналния ред и да не ме е страх. Не знаех че обикновен човек може да си вземе разрешително, ще се консултирам с giordgio на "кофа с кафе" и ще опитам. А пък каквото сабя покаже... . Благодаря на всички за съветите. Признателен съм Ви.

Коментар

За самозащита... Особеностите са много. И е далеч по-добре дори да се разделиш с портфейла си, отколкото да вадиш пистолет. Имай предвид и, че посегнеш ли към оръжие мое да ти отговорят с такова. Или дори да ти го отнемат и използват срещу теб.

Съхранението е едно, а носенето друго. Например знаеш ли, че нямаш право да си в заведение, което сервира алкохол след 22 часа? Не само да пиеш, а въобще да стъпваш в заведението или да оставаш в него, ако си влязал преди това. Не можеш и да влизаш в обществени сгради. На теория и в банки, въпреки че май никъде правят проблем. Обществени сейфове за оръжие напрактика няма(има някакви по лъскави стрелбища, ама обикновено не са на удобно място). Не можеш да го оставяш на охраната почти никъде. На мен ми се е налагало да си тръгвам от много приятни места по никое време, както и да се прибирам до вкъщи от центъра на София и след това да се връщам пак там, за да вляза в Съдебната палата. Разстянието между двете места беше 100 - 200 метра, но на мен ми отне над час в задръстването. А какво става, ако си извън твоя град? На практика не можеш да влезеш в административна сграда или да излезеш вечерта от хотела. Е, освен, ако не правиш глупости като оставянето му в колата или хотелската стая без каса. Или си нарушаваш закона внасяйки го където охраната спи и седейки с него по заведенията. То наистина повечето хора и така правят, та не им пречи толкова, ама ти трябва да си прецениш за себе си. Аз лично след като спря да ми се налага да пренасям големи суми пари и/или скъпа техника между разни градове и то понякога и през ноща реших, че не си струва главоболията.

А закона и т.н. просто трябва да ги прочетеш. Това е все едно да караш кола без да знеш правилника...

За стрелба. То по стрелбищата дават оръжие под наем. Само лична карта ти трябва.
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            Понеже извънредно много мразя измисленат политкоректност, затова и ще напиша в прав текст.
                            Кокорбашията - винаги пръв, за гръцмуля, и унижен пред стадото МУ. По- добре - не жив, после ще имаш по-малко проблеми. Пробвал съм.
                            Когато си го извадил, не го прибирай без трясък. После твоите адвокати ще се срещнат с прокурора на който му е все едно, а не с побеснелите роднини. По -добре е да разплачеш майката на бясното куче, отколкото то твоята. Не ти отърва - не ходи по улицата. Скъпите патрони са по 60 стотинки, евтините погребения - много патрони.
                            С тия твърдения не обвързвам нито сайта, нито собствениците му. Това не е прокламация а изключително ЛИЧНО мнение, мирозрение и поведение, което и без това е известно на компетентните по случаите орган. Не подлежи на преоценка.
                            Как беше в няква песен: Сердце - Даме, жизнь - Государю, а честь - никому.
                            Все ми е тая, кво циганин, кво мутра - 3 грама.

НАПЪЛНИ МИ ДУШАТА!!! По добре да ме съдят трима отколкото да ме носят шестима.
                            Престъпната сган винаги намира как да се въоръжи, а честните хора са поднвърлени на произвола на съдбата и снизхождението на закона.
                            В тая загубена държава политиците нямат нужда от горди и свободни хора, а от несигурни , уплашени и разчитащи за всичко на полицията.Хора изпаднали в пълна зависимост от държавата.
                            Родината ни е прекрасна, но държавата ни не струва......
                            Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

До: Re: Самозащита, оръжие и закон

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                              Едва ли при реално необходима самозащита някой ще мисли за последствията от евентуалните причинени поражения по нападателяСамозащита значи да оцелеешДА ОЦЕЛЕЕШ-а не да мислиш дали нещо ще му стане на този който те е нападнал.Напротив-аз смятам че при положение че си нападнат и считаш че има опасност-трябва да се реагира с всички възможни средства и по такъв начин че да се нанесат на нападателя колкото се може повече поражения защото като му се размине няколко пъти и добива чувство за недосегаем и продължава да вреди на други хора(които може би няма да имат възможност да реагират адекватно)
                              Закона само набелязва рамката за действи със слова лишени от смисъл , в този случай , колегата трапер е прав.При замозащита последната грижа ще ми е за закона пък дори и да се наложи да използвам незаконно притежавано оръжие.
                              Как съдът би разгледал следния случай-...23.30 часа, взлом в дома ми и при самозащита убивам нападателя с брадва, която законно притежавам(мога да представя фактура за закупуването на същата и документ удостоверяващ завършен курс за боравене) или кирка, пак законна, или пожарогасителя от кухнята.........Къде е разликата нали все е убийство при самозащита.Какво излиза , за решаване на казуса не е вжен факта на самозащитата а вида оръжието , което си ползвал.Значи закона гледа на убийството с неогнестрелни оръжия по-благосклонно ????
                              На времето в Кърджали един зъболекар-доктор Куруянов уби крадец, който се опитваше да открадне колата му.Вижда го от прозореца на кабинета си взима един скалпел за кураж и слиза да се разправя с крадеца.Онзи му скача и доктора му забива скалпела в гърлото.
                              Каква полемика се беше развихрила в пресата-....този инструмент призван да спасява човешки живот.....-мършоядите-журналисти ревяха в пълен глас.
                              Слава богу на чичо доктор му се размина а крадеца е в заслужена почивка......
                              Толкова вой падна тогава , че се бях притеснил, че ще забранят на зъболекарите да ползват скалпели.
                              Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

До: Re: Самозащита, оръжие и закон

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
                                ...или пожарогасителя от кухнята.........

Колега,така ли "гасиш" котлоните.
                                B+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X