Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самозащита, оръжие и закон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Самозащита, оръжие и закон

Кажи с ръка на сърцето,ако патлака ти е в джоба,какво ще направиш в тази ситуация?
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Тогавя бях непълнолетен, и много луд и бързомислещ, с други думи беля щеше да стане...

За щастие избягахме и никой не пострада, бяхме 4 момчета 4 момичета, заради които стана и всичко де, все жените + алкохол = грижи )

Поздрави,
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
        Кажи с ръка на сърцето,ако патлака ти е в джоба,какво ще направиш в тази ситуация?
        Ще ги целуват майките им студени.........стрелба и кой-кого!!!
        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

И аз така,приятелю-и се връщаме в началото на темата.
          Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
          имат право да гласуват на избори.

Коментар

Много сте агресивни бе!

Няма агресия, която да не се върне...
            Имах познат, от много самочувствие като шофьор уби трима, после живя като парцал 15 години, скачаше от масата с викове "кръв, кръв", най-накрая се хвърли от 16 етаж и се отърва...

Тия неща из форумите не са истински, момци!
            Живота е извън монитора!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
              Тия неща из форумите не са истински, момци!
              Живота е извън монитора!
              +1000
              Не е само до желязото, на кръста,
              требе си и "гащи да имаш", за тая работа!
              Иначе, по-добре да си изпилиш мерника,
              че да не ти дере, като ти го заврат "изотзадзе"...

Коментар

Да обобщя... До тук май всички изявяват желание да имат оръжие заради ситуаци, които се оказва, че са от тип "нямах оръжие и за това избягах и никой не пострада"... Сигурни ли сте, че наистина, ама съвсем наистина, щеше да е добре, ако имахте оръжие в тях? А случвало ли ви се е някой наистина да ви къса зверски, ама съвсем зверски, нервите и в същото време да трябва да си налагате да си сдържате ръката да не посегне към колана? И, ако оставим настрани жилището ви, където спокойно може да наредите до врата арбалет, брадва, моторна резачка и други достатъчни за респектирането на крадец сечива, в колко неизбежни престреки мислите, че има шанс да ви се наложи да участвате през живота си? Да, има една приказка - то имането, не е като нямането - обаче пък по тази логика трябва и все с каска да ходим, че май шанса да ни падне керемида или метеорит на главата е по-голям... Когато ми се налагаше да взимам и пренасям големи суми пари, които нямаше как да се държат в голяма тайна, носех оръжие. Тогава принципно има шанс я засада да ти направят, я да те подгонят... И сега се радвам, че не ми се налага нито едното, нито другото. Оръжието пречи. Дори не можеш да му забиеш един юмрук в лицето на някой дето си го проси докато ти е на кръста, че ако загрубеят нещата не знаеш какво ще стане... Все едно си с доброволно поета условна присъда докато е в теб... Ако пак се налага пак ще си взема де.

Помислете и, ако все пак откриете и друга причина за носенето му освен обикновен бабаитлък, тогава действайте. Ваше законно право е и не се давайте на КОС да ви прави на маймамуни. Обаче само, ако честно и пред себе си решите, че не е само до бабаитлъка... Щото оръжието не е само право, а предимно отговорност...
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Уф, аз съм изправен пред дилемата, да си купя или не, лично оръжие от почти 5 години! И вече направо ми писна да мисля по въпроса!
                  С изкарването на разрешително нямам абсолютно никакъв проблем. Имам служебен пистолет, който обаче мятам в касата веднага щом се прибера от работа, и го вадя чак когато пак тръгна на работа. Най-вероятно и да се наканя да си купя личен пистолет или револвер, и той пак ще си седи в касата, пък това си е закопаване на едни пари (искам хубаво оръжие, а не плюкало) дето иначе има и за какво друго да ги изхарча! Стигнал съм до извода че не е добра идея да ходя въоръжен когато не съм на работа защото при някои от ситуациите, в които съм изпадал изкушението да използвам оръжие бе прекалено голямо, и може би нямаше да устоя, ако носех такова! Пък в последствие се оправях и без оръжие! И сядайки по-късно на спокойствие и правейки си разбор на случката, винаги съм стигал до извода че ако съм носел оръжие в онзи момент, просто съм щял да оплескам още повече нещата! Не знам, може би аз лично не живея в чак толкова опасен свят, както някои хора! Може би накрая ще се навия да си взема лично оръжие (харесвам много, хубавите оръжия) просто за да го притежавам, но ще си седи в касата поне докато законите ни не претърпят някакви съществени изменения, в насока гарантиране на по-големи права на самозащита!
                  А и Волк е много прав че понякога да се направиш на голям мъж, може да ти коства мъжеството за цял живот! Но и Джоко Росич е прав че " На всеки истински мъж, поне веднъж в живота му се налага да използва наистина оръжие, и ако в този момент той няма оръжие, повече никога няма да се чувства чак толкова истински мъж!"
                  Абе много съм раздвоен по този въпрос, да му се невиди.
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Най-редовно от 15 години си пренасяме по едни 500-600 к. в стока, на ден и не ми е минало през акъла да се защитавам с пищол. Хич не ми и трябва, ако ще влизам в престрелки предпочитам пушка, макар и ловна! Ако не, предпочитам "со кротце, со благо и со малко кютек" в краен случай! И вилицата е оръжие в ръцете на полицай, който яде кюфтетата с ръка!!! Ножове мразя, щото са ми дупчили "канадката" под мишницата с такъв и ако някой извади, ставам бесен, ама много, но и много рядко ми се случва(три пъти, до 44 годишна възраст)!!! А хората, които са ме виждали, като бесен(малко при това) го помнят дълго...!!! Имам и свидетели, тук в форума. Питай Е100, за една бригада в с.Стрелци(Пловдивско), през ноември 1980г. и един род селяни с чикийки, по 40см., как "ядоха асфалта" бабаитите,
                    хеле най-големия ножар.....?!

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                      Ако го сваля, демек ако му надвия, директно го правя роб - верига на крака, работа и бой, после пак работа и пак бой.
                      Аз това почти го бях осъществил преди няколко години, но ме възпряха навреме. А вместо работа бях намислил едно друго нещо... Сега съм им благодарен. Така, че умната.
                      (ако не умната-русата)
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ok, я да помислим за обратната логика - влиза в дома ти както у нас през балконската врата, детето ти на 4 годинки спи вътре, жена ти също. Без оръжие разчиташ само на добрата воля на гнидата да не изнасили жена ти или пребие детето ти което точно тогава е станало да пишка. Аз съм стрелял в стария си апартамент по едни и 2 години по-късно все още съм чувал да се говори за тая стрелба, отделно че вече никой не ми пипа ни колите нито ми влиза в дома. Логиката е елементарна - по-добре да го имам и да не ми се налага да прибягвам до услугите му отколкото да го нямам и да съм гол по патка в ръката вместо с пищов в ръката пред некой наркоман решил да тараши дома ми.
                        Отделен въпрос е че трябва да си попреминал лудите си години за да не се изкушаваш да го вадиш кога трябва и кога не трябва. Лично аз предпочитам с добра дума но нека не забравяме че в нашата страна с добра дума и SigSauer в ръка се постига повече отколкото само с добра дума. Както и родната действителност по нашите пътища - колкото ти е по-нова и голяма колата толкова повече си с предимство Не казвам че е правилно но ако искаш да оцелееш в нашата мила страна трябва да се съобразяваш с нравите

Коментар

Първоначално публикуван от SLAF Преглед на мнение
                          Ok, я да помислим за обратната логика - влиза в дома ти както у нас през балконската врата, детето ти на 4 годинки спи вътре, жена ти също. Без оръжие разчиташ само на добрата воля на гнидата да не изнасили жена ти или пребие детето ти което точно тогава е станало да пишка. Аз съм стрелял в стария си апартамент по едни и 2 години по-късно все още съм чувал да се говори за тая стрелба, отделно че вече никой не ми пипа ни колите нито ми влиза в дома. Логиката е елементарна - по-добре да го имам и да не ми се налага да прибягвам до услугите му отколкото да го нямам и да съм гол по патка в ръката вместо с пищов в ръката пред некой наркоман решил да тараши дома ми.
                          Отделен въпрос е че трябва да си попреминал лудите си години за да не се изкушаваш да го вадиш кога трябва и кога не трябва. Лично аз предпочитам с добра дума но нека не забравяме че в нашата страна с добра дума и SigSauer в ръка се постига повече отколкото само с добра дума. Както и родната действителност по нашите пътища - колкото ти е по-нова и голяма колата толкова повече си с предимство Не казвам че е правилно но ако искаш да оцелееш в нашата мила страна трябва да се съобразяваш с нравите
                          Първо по закон когато си си вкъщи то трябва да седи в касата! А там от него полза няма, ако нахлуе някой... Както казах за вкъщи има една камара неща, които можеш да си държиш подпряни до леглото. Късото е за носене. За вкъщи дори пушката е по-добра, а можеш спокойно да минеш и без огнестрелно, ако не пазиш и голям двор покрай другото.
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

В един филм бях чул следния лаф. "Пистолета е като презерватива. По-добре да го носиш и да не ти потрябва, отколкото да ти потрябва и да го нямаш."

Коментар

Е те за тва говоря

Коментар

Първоначално публикуван от gotin75 Преглед на мнение
                                В един филм бях чул следния лаф. "Пистолета е като презерватива. По-добре да го носиш и да не ти потрябва, отколкото да ти потрябва и да го нямаш."
                                Аз гледах в един филм как скачат с мотор в една пропаст, настигат пропадащия самолет, качават се в него, стигат до пилотската кабина и потеглят...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X