Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самозащита, оръжие и закон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Самозащита, оръжие и закон

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Лошо! Стигаме до извода - Не стреляй! Или още по-добре - Не си взимай огнестрелно оръжие!
    Не че няма да те осъдят и за отверка...
    По добре на подсъдимата скамейка, но жив, отколкото на 2 метра под земята невинен. Въпрос на избор.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      По добре на подсъдимата скамейка, но жив, отколкото на 2 метра под земята невинен. Въпрос на избор.
      Всеки казва по добре жив отколкото под земята-и е така по принцип.Но ако човек избягва рисковите места шанса да стане проблем при който да е необходимо чак да се ползва оръжие е много малък.А и не само огнестрелното оръжие е оръжие.При сериозни проблеми върши работа и нож.Ножът има силно възпиращи качества,дава огромни поражения при правилна употреба и е много ефективен-за него не се искат разрешителни и други работи а и върши същата ако не и по добра работа при самоотбрана,освен това не се и чуваДоста по сериозно е да видиш някой тръгнал с нож срещу някого отколкото с пистолет защото 90%от оръжият които виждаме че някой е заасал са газови и като такива не са ефективни ама никак

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
        Всеки казва по добре жив отколкото под земята-и е така по принцип.Но ако човек избягва рисковите места шанса да стане проблем при който да е необходимо чак да се ползва оръжие е много малък.А и не само огнестрелното оръжие е оръжие.При сериозни проблеми върши работа и нож.Ножът има силно възпиращи качества,дава огромни поражения при правилна употреба и е много ефективен-за него не се искат разрешителни и други работи а и върши същата ако не и по добра работа при самоотбрана,освен това не се и чуваДоста по сериозно е да видиш някой тръгнал с нож срещу някого отколкото с пистолет защото 90%от оръжият които виждаме че някой е заасал са газови и като такива не са ефективни ама никак
        В ръцете на някой хора отверка, чадър с остър връх, и дори химикал са сериозни оръжия. Далеч съм от мисълта да се навираш сам между шамарите, ама понякога изборът е или ти или той/те.

Коментар

въпросът ми е следният-ако се наложи да се защитиш ,трябва ли да предупредиш "натрапниците" ,че имаш оръжие (за пистолет съм сигурен ,но за нож ?).Защото според мен особено когато си с нож ,трябва да деистваш изненадващо ,иначе ако замеш да им го размахваш има вероятност да те гръмнат.
          много преди старта...

Коментар

Аз знам едно такова правило, че първо стреляш в "натрапниците" после във въздуха.
            Ако са няколко мангала с железни пръти какво ще им кажеш?
            - Господа моля да ме извините ама имам 15 заряден боен пистолет на кръста и нож в джоба така, че много моля...
            Докато се обясняваш кой си и за какво си ще си помлян. Имаше един подобен случай преди време с някакви момчета и цигани от Ботевград. Единият беше въоражен с боен пистолет ама при разправията мангалите му отнеха пистолета. пишеше го и по вестниците.
            Не знам но работата с оръжието е много деликатна и то най-вече за последствията след това - съд, дела и т.н. Може да се окаже, че ти си по-черен и от дявола независимо каква е била ситуациата и кого си гръмнал. Все пак съм привърженик на тезата "По-добре жив в затвора отклокото мъртъв в Орландовци".
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Далеч повече шансове имаш да се измъкнеш, ако се изкараш много уплашен, притиснат от спешност и т.н. Или с други думи стреляш на месо. Няколко пъти. Ако си имал време да предупреждаваш, стреляш във въздуха, по краката и т.н., това вече е по-трудно да се докаже, че е било неизбежна самоотбрана и гориш... Това за предупредителните изстрели важи предимно за полицаите и военните на караул.

Ако ползваш нож вече става много сложно... И там май е по-трудно да се измъкнеш, отколкото със законно огнестрелно.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Абе с квото и да е въоръжен нападателя ми явно не ми мисли доброто, още по-малко смята да си пие бирата с мен
                Така че ще се присъединя към колегите с принципа първо стрелям после питам. След тва ще се оправяме От затвора се излиза но от гроба не. Смешно е в 3 посред нощ алармата да пищи а аз питам цървула дето ми е влезнал в жилището където спи детето ми с какво е въоръжен Ако не е въоръжен като го сваля ще го въоръжа с някой от кухненските си ножове. Странното е че самите куки дават същия съвет. И пак стигаме до извода по-добре той отколкото аз, защо не е предвидил влизайки в дома ми че мога да го посрещна по подходящия начин? Поел си е рисковете и си е платил. Лошото е че после трябва да сменяваш паркета, нов латекс

Коментар

Ако го сваля, демек ако му надвия, директно го правя роб - верига на крака, работа и бой, после пак работа и пак бой.
                  Only after the last tree has been cut down,
                  Only after the last river has been poisoned,
                  Only after the last fish has been caught,
                  Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    Далеч повече шансове имаш да се измъкнеш, ако се изкараш много уплашен, притиснат от спешност и т.н. Или с други думи стреляш на месо. Няколко пъти. Ако си имал време да предупреждаваш, стреляш във въздуха, по краката и т.н., това вече е по-трудно да се докаже, че е било неизбежна самоотбрана и гориш... Това за предупредителните изстрели важи предимно за полицаите и военните на караул.

Ако ползваш нож вече става много сложно... И там май е по-трудно да се измъкнеш, отколкото със законно огнестрелно.
                    Това, хубаво си го написал, но за да имаш разрешително ти трябва психо. Ти описваш притежател на оръжие, който не би трябвало да го получи.
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                      Това, хубаво си го написал, но за да имаш разрешително ти трябва психо. Ти описваш притежател на оръжие, който не би трябвало да го получи.
                      Всеки може да се уплаши... А пък и понякога отнемането на разрешително е за предпочитане пред присъдата за убийство
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ето и една руска статия относно самозащитата или поскоро предварителните мерки, които трябва да се вземат за да не се стига до нея

http://www.mountain.ru/people/disput.../bez_nepodoba/

Авторката разказва за случай който се е развил в планините край Краснодар с няколко ученици и местни "аборигени"

Мисля че описваното може да се случи и в българската действителност и затова се надявам да е полезно за всички.

Поздрави,
                        С.

Коментар

http://www.mountain.ru/people/disput.../bez_nepodoba/

Това трябва да се преведе, има толкова истини, че ми стана зле, припознах себе си в подобни за щастие не завършили толкова трагично ситуации(побой и унижение) не са трагедия, но да се гаврят с деца и жени е това вече е мерзавство което заслужава ако не същото то поне смърт...

Не ми се расказва но вярвам на момичето разсказващо как срязало врата на "буен натрапник" борещо се със ситуацията...

Който не е усетил не знае, и по-добре, но посланието "Нещастието може и да не се случи, но по-добре да си подготвен си е валидно"...

Никой не трябва да си мисли, че морето му е до колене...и злото на него не може да се случи...

Поздрави,
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от SLAF Преглед на мнение
                            .....А Ако не е въоръжен като го сваля ще го въоръжа с някой от кухненските си ножове. Странното е че самите куки дават същия съвет......
                            Да , един от полезните съвети дето дават куките
                            Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Признавам,потресох се от разказа.Е, точно в тази ситуация,ако имам огнестрелно оръжие със сигурност ще го употребя.И не на рани.И без "Стой,горе ръцете!"
                              Прави впечатление,че във всички описани случки има нещо повтарящо се-АЛКОХОЛЪТ!И аз не съм светец,но такова нещо и през ум не ми е минавало.Да налиташ на жени,на деца,на непознати,които с нищо не те предизвикват..това е глутницата.А с нея не можеш да се споразумееш-или ти,или те.
                              Е,сега е моментът някой юрист да каже-дали е стигнат в случая пределът на неизбежната самоотбрана-вечно спорният у нас казус?
                              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                              имат право да гласуват на избори.

Коментар

Хала, не е само алкохолът, по-скоро най-често той отпушва едни състояния на съзнанието, които инак се случват рядко, аз съм бил нападан на трезва глава, стреляха по нас на месо в едни гори тилилейски преди 1996 година, тогава пазехме едни ниви на едни фермери, ами тогава не знам как и с какъв акъл но бях готов да убия с голи ръце, дори си планирах как какво и после да направя, кофтито е, че тези дето стреляха по нас бяха едни поркани шопи, дето ако ги пипнеш на трезва глава един по един ще ти целуват ръка, ама така е такива години бяха + алкохола...

Пожеланието ми се заключава в следните думи - Да не дава господ на никого...

Поздрави,
                                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X