Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самозащита, оръжие и закон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самозащита, оръжие и закон

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Не ме разбра, в тоя случай няма да бягам, не виждам кои човек би го направил, но в такъв случай е добре да имаш оръжие, а и не всеки се плаши от шамар, патил съм си. Да прав си много за "ромите", такива са, за съжаление. Ама за там ще ти трябва нещо по сериозно от пищовчето което аз искам да имам, там ти трябва обучение за командос и пълно бойно снаряжение... .
    С циганите е сложно и то много.Пищовчето върши работа но после става лошо защото се събират бързо и няма оправия.Всъщност на циганите в това им е силата и така оцеляват защото са единни.Ако не са единни много бързо ще бъдат пръснати и няма да има такива гета или махали.За съжаление Българите не сме такаА би трябвало да сме по единни от тях

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
      С циганите е сложно и то много.Пищовчето върши работа но после става лошо защото се събират бързо и няма оправия.Всъщност на циганите в това им е силата и така оцеляват защото са единни.Ако не са единни много бързо ще бъдат пръснати и няма да има такива гета или махали.За съжаление Българите не сме такаА би трябвало да сме по единни от тях
      Точно така е. Ще дам един пример. Преди седмица бях на почивка в Турция. Хотела които бе доста голям имаше Българи, Французи, Руснаци. След вечеря във фоиаето има огромни сепарета на които на доста голени групи се събираха, на едното французите, на другото руснаците, а ние Българите на масички по двама или трима човека. Направи ми страхотно впечатление защото не беше изолиран случай а всяка вечер. Накара ме да се замисля за бъдещето ни като нация .

Коментар

До: Re: Самозащита, оръжие и закон

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
        бил ли си в ситуацията , която разглеждаме?Или по-прост въпрос спомняш ли си последното сбиване в което си участвал.Как реагира тогава, по инстинк или разсъждавайки за последствията?Стремеше се да свалиш проивника или не?

Да, стремях се да сваля противника. Не съм се стремял да го убия или сериозно да го увредя.Защото вярвам, че това е правилният начин на поведение.

Коментар

Целта му е да иронизира мен-само че като му дойде на глават друго ще запееА може да е от хората които си падат по страхливите тактики и предпочитат да избягат или да се скрият.Има много такива хора навсякъде които ги е страх,ама много страх и като видят че имат "гостенин"в къщата си по никое време-ще скочат през балкона и ще офейкат на мигаСРАМОТА
          Дообре бе, смел мъж!А ти ще ги гръмнеш всичките! Това ли те прави юнак?Аз пък не съм от тия, смелите, дето веднага ще се разгърмят. По-разумно ми се струва преди това да разбера дали не са някои пубъри, решили да се доказват, или каквито и ще да са хора, които мога и да не убивам.

Коментар

До: Re: Самозащита, оръжие и закон

Първо-съда дали ще прецени или не-това не е никак интересно поне за мен щом съм хванал крадеца в домът миВторо-това че са влезли с взлом в домът ми означава че са "некаканени гости" и съм напълно в ситуация на неизбежна самоотбрана защото не знам "гостенина"какво носи и как ще реагираТрето-не можеш да предотвратиш посегателството върху себе си по никакъв начин освен ако не избягаш от домът си."Да избягаш от домът си"-само как звучи а-жалко и смехотворноИ не може по леко да го удариш крадеца защото той може да ти отвърне много по силноа ти може да нямаш време да го повториш.За действията всеки си отговаря сам и си носи последстията от тях.Аз така смята че е правилно за мен и това бих направил.Законът в домът на всеки човек е самият той-няма друг законпак казвам че това са мой разбирания и не ги налагам на никой-но съвети да се отнасяме едва ли не учтиво с взломаджий които сме намерили (заварили) в собствеността си-са малко смешни и не практични.Всеки човек има всички права с изключение на тези които сам си ограничи или отнемеАз не съм от хората които ще избягат от собствеността си за да не навредят на крадецаНикога не съм кроил страхливи и заешки тактики за оцеляване и никога няма да възприема такива тактики
            Възприеми заешки тактики, бе човек!Не убивай хора!

Коментар

Темата е за самозащита, оръжие и закон. Постарах се да обясня как самозащитата се регламентира от Наказателния ни кодекс и как тоя кодекс ни позволява да реагираме адекватно на заплахата и как правилно не ни позволява сами да раздаваме правосъдие.Направих го за добро.Който разбрал-разбрал, който не е - не е искал и моля да поразмисли.От мен толкова.Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от klasanov Преглед на мнение
                Темата е за самозащита, оръжие и закон. Постарах се да обясня как самозащитата се регламентира от Наказателния ни кодекс и как тоя кодекс ни позволява да реагираме адекватно на заплахата и как правилно не ни позволява сами да раздаваме правосъдие.Направих го за добро.Който разбрал-разбрал, който не е - не е искал и моля да поразмисли.От мен толкова.Благодаря.
                Ти сега не се сърди, смятам всички добре разбрахме написаното от теб и извода за теб е максимална твърдост в рамките на закона.А за нас извода е просто максимална твърдост.И вдвата случая после проблемите с власта са ти гарантирани.
                Уважавам правото на всеки да защити себе си, семейството си,приятели и близки или дори непознат изпаднал в беда.
                Страшно е да видиш наркоман с нож тръгнал към детето ти- както каза Джамбазов.
                Аз лично два пъти съм ползвал личния си пистолет за самозащита-един пиян съселянин на баща ми се хвърли към него с коса, докато косяха люцерната на тоз съселянин.Баща ми му помагаше с косенето а аз с един пикап карах накосеното в селото.На обяд хапнали, съселянинат и пийнал ракийка, спорили за нещо и пристигам аз от поредния курс какво да видя.Моя тича из окосеното, а оня като "джедай" маха с оня коса след него.Сега ми е смешно ама тогава хич не ми беше до смях.....
                Бях си взел с мен Макарената да пострелям в балкана та бързо я извадих и гръмнах два пъти във въздуха.
                "Джедая" се спря и......слава богу не тръгна към мен с думите-...ти на кой ще вадиш пистолет бе.....че тогава щеше да е лошо и за него и за мен.
                Премислял съм я после ситуацията.....леко се разминах ме и тримата.Благодарен съм на празната си глава , че си бях взел тогава Макарената.Иначе как ли щях да усмирявам ситуацията, не приятно да си в обсега на размахана коса пък и тая остра гадина спокойно може да разсече човек.
                Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Втория случай беше комичен.Тази пролет в Пловдив по сред бял ден на едно кръстовище в Пловдив се получи кратко недуразомение между мен и едни младежи "стрийт файтъри" с Фиат Браво ГТ "натокън" с надписи от типа "No fear".
                  Та значи получи се опасна близост между тяхната кола и служебния бус с който бях аз.
                  Сваля единия младеж стъклото и ми вади една ютия-револвер и ми обяснява как ще направи разни лоши работи със задните ми части аз пък защо ли се загледах в цевта на револвера му и в сънчевия ден вътре издайнически блесна щифта за разбиване на газовата капсула- с една дума младежа държеше внушителен хромиран "газовик" имитация на тежкокалибрен револвер.
                  До следващото кръстовище направих всичйо възможно да съм пак кола до кола с тях.
                  Изкарах един патрон от пълнителя на Макарената и им го хвърлх в тяхната кола,през отворения прозорец, за спомен естествено с няколко думи, за да оценят по-добре подаръка, подейства им много смущаващо и рязко им снижи бойния дух

Това са ми контактите за самозащита с личното ми оръжие.Дано да нямам по-тежки и кървави, но наложили се................просто ще оцелявам.
                  Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

В петък се записвам на курс, мисля да поствам етапите на развитието на пътя за придобиване на лично оръжие. Аз нищо не знаех до консултацията на колегите от форума и по специално на giordjio.
                    Та, искат да си платя таксата, искат две снимки, искат свидетелство за съдимост, искат психо медицинско. Това е на този етап.
                    Ще поствам за да е полезно и на други заинтересувани.

Коментар

• До: Самозащита, оръжие и закон

Да не забравяме обаче , че самозащитата се тълкува когато отговориш със същото оръжие с което си нападнат. Трябва всичко да е равностойно. Ако те нападнат с нож и ти трябва да се защитиш с нож, ако те нападнат с огнестрелно оръжие и ти също тогава трябва да отговориш с огнестрелно оръжие, ако си нападнат с шамари бий и ти. Това е много съществено в съда. Не дай боже да изпаднеш в такава ситуация. На мен ми се случи веднъж четирима доста пийнали да се заяждат с мен. Бях си въоръжен но си плюх на петите.

Коментар

Първоначално публикуван от gotin75 Преглед на мнение
                        Да не забравяме обаче , че самозащитата се тълкува когато отговориш със същото оръжие с което си нападнат. Трябва всичко да е равностойно. Ако те нападнат с нож и ти трябва да се защитиш с нож, ако те нападнат с огнестрелно оръжие и ти също тогава трябва да отговориш с огнестрелно оръжие, ако си нападнат с шамари бий и ти. Това е много съществено в съда. Не дай боже да изпаднеш в такава ситуация. На мен ми се случи веднъж четирима доста пийнали да се заяждат с мен. Бях си въоръжен но си плюх на петите.

според закона имал си 4 крайника за всеки един от пияните

Коментар

Това за равностойността на оръжията е най-голямата заблуда, която се тиражира. Трябва отговорът като ефект да е равен на заплахата, а не оръжието. Т.е. - ако те нападат с бухалка с явното намерение да те уцелят в главата - стреляш; ако се пробват да те ръгат с нож - стреляш; ако няколко "гардероба" те нападнат с явното намерение да те утрепят от бой и не можеш да избягаш - пак стреляш. Естествено, в съда трябва да докажеш, че е имало опасност за живота ти, пък ако ще някой "просто" да те е душил.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                            Това за равностойността на оръжията е най-голямата заблуда, която се тиражира. Трябва отговорът като ефект да е равен на заплахата, а не оръжието. Т.е. - ако те нападат с бухалка с явното намерение да те уцелят в главата - стреляш; ако се пробват да те ръгат с нож - стреляш; ако няколко "гардероба" те нападнат с явното намерение да те утрепят от бой и не можеш да избягаш - пак стреляш. Естествено, в съда трябва да докажеш, че е имало опасност за живота ти, пък ако ще някой "просто" да те е душил.
                            Toчно.

Коментар

Първоначално публикуван от gotin75 Преглед на мнение
                              Това са малко митове и легенди. По принцип имаш право да го използваш за "неизбежна самотбрана". Обаче тя е дефинирана много мъгляво. И с нож или дори парче тръба да те нападнат, ако можеш да докажеш, че си нямал друг избор имаш право да използваш огнестрелно. В посечения от теб случай щом си успял да избягаш не е било неизбежна самоотбрана... Но пак не значи, че не си можел да го докажеш... Абе накрая всичко зависи от способностите на адвоката и прокурора...
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Лошо! Стигаме до извода - Не стреляй! Или още по-добре - Не си взимай огнестрелно оръжие!
                                Не че няма да те осъдят и за отверка...
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X