Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самозащита, оръжие и закон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самозащита, оръжие и закон

Като гледам накъде е тръгнала темата... как точно ще се замозащитава човекът, та къде и как можло да носи оръжието... Колега, Джамбазов, щом си решил - действай, и закона и всичко останало така, или иначе ще ти се наложи да го научиш, ми ще го научиш, не е кой знае каква наука. Колкото повече законно оръжие има измежду нормалните хора в тази държава - толкова по-добре! И пак ти предлагам: започни със свестен адвокат от самото начало, не че нямаш право на оръжие, не че много трудно се комплектоват нужните "хартии", не че си неграмотен, или непредставителен сам по себеси - просто "той знае как и на кого". Да се съдите с КОС след евентуален /и много вероятен/ първоначален отказ, е глупаво и загуба на време, не че нямаш шансове да ги осъдиш, дори напротив, но си е глупаво и загуба на време. Разбира се, ако намериш "връзки", нуждата от адвокат отпада, но това по принцип е едно и също, в единия случай имаш "връзки", в другия си ги плащаш!
    Успех и не се отказвай!
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

До: Re: Самозащита, оръжие и закон

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
      Закона само набелязва рамката за действи със слова лишени от смисъл , в този случай , колегата трапер е прав.При замозащита последната грижа ще ми е за закона пък дори и да се наложи да използвам незаконно притежавано оръжие.
      Как съдът би разгледал следния случай-...23.30 часа, взлом в дома ми и при самозащита убивам нападателя с брадва, която законно притежавам(мога да представя фактура за закупуването на същата и документ удостоверяващ завършен курс за боравене) или кирка, пак законна, или пожарогасителя от кухнята.........Къде е разликата нали все е убийство при самозащита.Какво излиза , за решаване на казуса не е вжен факта на самозащитата а вида оръжието , което си ползвал.Значи закона гледа на убийството с неогнестрелни оръжия по-благосклонно ????
      На времето в Кърджали един зъболекар-доктор Куруянов уби крадец, който се опитваше да открадне колата му.Вижда го от прозореца на кабинета си взима един скалпел за кураж и слиза да се разправя с крадеца.Онзи му скача и доктора му забива скалпела в гърлото.
      Каква полемика се беше развихрила в пресата-....този инструмент призван да спасява човешки живот.....-мършоядите-журналисти ревяха в пълен глас.
      Слава богу на чичо доктор му се размина а крадеца е в заслужена почивка......
      Толкова вой падна тогава , че се бях притеснил, че ще забранят на зъболекарите да ползват скалпели.
      Първо - съдът ще прецени дали има или няма умисъл в деянието(убийството).Това,че са влезли с взлом в дома ти не означава, че си заплашен или че си в ситуация на неизбежна самоотбрана.Можеше ли да предотвратиш посегателството върху себе си и дома си без убийство?Нямаше ли начин да удариш крадеца по място различно от главата?Не можеше ли по-леко?Според както показва съдебно-психологическата експертиза човек с твоето душевно здраве би трябвало да знае и основателно да предположи, че от целенасочен и достатъчно силен удар с брадва/кирка се умира и т.н.Въпросът не е в оръжието, а в действията, извъшени с това оръжие.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
        Едва ли при реално необходима самозащита някой ще мисли за последствията от евентуалните причинени поражения по нападателяСамозащита значи да оцелеешДА ОЦЕЛЕЕШ-а не да мислиш дали нещо ще му стане на този който те е нападнал.Напротив-аз смятам че при положение че си нападнат и считаш че има опасност-трябва да се реагира с всички възможни средства и по такъв начин че да се нанесат на нападателя колкото се може повече поражения защото като му се размине няколко пъти и добива чувство за недосегаем и продължава да вреди на други хора(които може би няма да имат възможност да реагират адекватно)
        Ако застреляш някого дали ще му стане нещо?

Колкото може повече поражения?
        Ако нападател на осем години бере череши в двора ти какви поражения е редно да му се нанесат?Директно в главата ли е по-добре да се стреля, за да се неутрализира веднага, или е по - разумно да се стреля в торса, който е по-неподвижен, и след това контролен в главата?

Коментар

Първоначално публикуван от klasanov Преглед на мнение
          Ако застреляш някого дали ще му стане нещо?

Колкото може повече поражения?
          Ако нападател на осем години бере череши в двора ти какви поражения е редно да му се нанесат?Директно в главата ли е по-добре да се стреля, за да се неутрализира веднага, или е по - разумно да се стреля в торса, който е по-неподвижен, и след това контролен в главата?
          По нападател дошъл да бере череши никой не би стрелял както и по нападател, който се омита на секундата когато разбере че не е сам във взломеното жилище, но по нападател, който вади оръжие или заплашва с такова не бих се замислил да употребя и аз оръжие стига да имам време за реакция.
          Това обаче не означава , че ще стрелям на максимално поражение, ще гледам да раня.За удрянето обаче, не гарантирам.В главата за бързо и точно неутрализиране.
          Каквото и да е нещото било на 8 или на 28 години няма работа в дом където не е поканено.
          Това е моето мнение.И няма да седна да умувам какво предвижда закона, когато си спасявам задника.

Ами ако примерно клекна и стрелям отдолу на горе......Патолозите установяват възходящ раневи канал ....бил съм съборен на земята и държания от мен пистолет възпроизвежда истрел в момента на падането, не съм имал агресивни и нападателни намерения, та кой напада клекнал или легнал по гръб, какво става тогава.Убийство по непредпазливост в най-лошия случай или законна самоотбрана.
          Най-големия ми брат се пенсионира като ченге от криминална полиция.В един южен град , където беше пратен по разпределение след Симеоново и после си остана там до последно.Той лично ми разказа за това положение, понеже на него на два пъти му се измъкнаха с този похват хора извършили убийство.
          По-точно не на него а се измъкнаха от присъди за убийство.
          Разбира се един и същи адвокат с много добра подготовка за точно тази ситуация.
          Та съвета му към мен беше- брат ако ти се наложи, клякаш или падаш по гръб и стреляш в трупа....после лесно ще се оправиш.

Та всичко е и така и така 1.Спасявай си задника във възникналата ситуация-от затвор се излиза, но от гроб никога.
          2.Добър адвокат.
          И си готов.

Стига вече мека китка на разните там бандити и мангали.

Тихомир Севов добре го е казал ония се държат и когато накажеш един всички скачат.Време е и ние да се обединим пред лицето на угрозата и да забравим разногласията.
          Ако някой изпадне в такава беда да се обажда тука, ще помагам с адвокати познанства и каквото мога.
          Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение

Колега,така ли "гасиш" котлоните.

не ама веднъж се палих и видях голям зор да изгася печката.Щетите от забавянето с гасенето бяха доста по-големи от цената на един добър пожарогасител.
            Не правя компромис с пожарогасителите в колата и дома ми.

В четвъртък гледах как един младеж безпомощно махаше на преминаващите коли да му помогнат с гасенето на ауди а4.
            Хората масово нямаха пожарогасители , хвърляха му шишета с минерална вода, само един чичка с една шкода изкара пожарогасител.

Остави другото ами и аз се опитах да помогна ама в служебния бус се намери само триъгълник.
            Мамка му!!!
            Та тази седмица ще го оборудвам та ако ще и шефа да скача.
            Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Тази идея за адвокат дето знае на кой и колко не ми допада особено... Може да се спести време, ама някак си... После мрънкаме, че навсякъде е корупция... И по законен начин става.

Колкото до стрелбата и къде и как. По-добре е да стреля където трябва и то няколко пъти. Ако го простреляш в крака и после кажеш, че си сметнал, че при дадените обстоятелства това е достатъчно, иди после доказвай, че е било неизбежна самотбрана. Най-малкото ще ти приберат разрешителното.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

...Ако нападател на осем години бере череши в двора ти какви поражения е редно да му се нанесат?...
                Колега, виждам, че сте нов във форума, та за това ще Ви обясня, какво би се случило в предложената от Вас ситуация.
                Аз бих му набрал череши, а ако иска само да си ги набере, бих му предложил стълба, за да не падне.
                Можете да бъдете сигурен, че почти всички колеги от форума в тази ситуация, ще реагират по подобен начин!
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  Колега, виждам, че сте нов във форума, та за това ще Ви обясня, какво би се случило в предложената от Вас ситуация.
                  Аз бих му набрал череши, а ако иска само да си ги набере, бих му предложил стълба, за да не падне.
                  Можете да бъдете сигурен, че почти всички колеги от форума в тази ситуация, ще реагират по подобен начин!
                  Мдам. + много

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                    Това ми е мисълта-така и трябва да се постъпи.Целта беше да иронизирам идеи от рода на "максимални поражения" и т. н.
                    Законът много правилно ни дава право единствно и само да осуетим директно посегателство върху нас, а не да правораздаваме.В съвременните общества с това се занимават съдилищата и никой друг.

Обяснявам ви неща, които знаете, за да ги разберат тези, които досега не са /или отказват/.

Коментар

Първо - съдът ще прецени дали има или няма умисъл в деянието(убийството).Това,че са влезли с взлом в дома ти не означава, че си заплашен или че си в ситуация на неизбежна самоотбрана.Можеше ли да предотвратиш посегателството върху себе си и дома си без убийство?Нямаше ли начин да удариш крадеца по място различно от главата?Не можеше ли по-леко?Според както показва съдебно-психологическата експертиза човек с твоето душевно здраве би трябвало да знае и основателно да предположи, че от целенасочен и достатъчно силен удар с брадва/кирка се умира и т.н.Въпросът не е в оръжието, а в действията, извъшени с това оръжие.
                      Първо-съда дали ще прецени или не-това не е никак интересно поне за мен щом съм хванал крадеца в домът миВторо-това че са влезли с взлом в домът ми означава че са "некаканени гости" и съм напълно в ситуация на неизбежна самоотбрана защото не знам "гостенина"какво носи и как ще реагираТрето-не можеш да предотвратиш посегателството върху себе си по никакъв начин освен ако не избягаш от домът си."Да избягаш от домът си"-само как звучи а-жалко и смехотворноИ не може по леко да го удариш крадеца защото той може да ти отвърне много по силноа ти може да нямаш време да го повториш.За действията всеки си отговаря сам и си носи последстията от тях.Аз така смята че е правилно за мен и това бих направил.Законът в домът на всеки човек е самият той-няма друг законпак казвам че това са мой разбирания и не ги налагам на никой-но съвети да се отнасяме едва ли не учтиво с взломаджий които сме намерили (заварили) в собствеността си-са малко смешни и не практични.Всеки човек има всички права с изключение на тези които сам си ограничи или отнемеАз не съм от хората които ще избягат от собствеността си за да не навредят на крадецаНикога не съм кроил страхливи и заешки тактики за оцеляване и никога няма да възприема такива тактики

Коментар

........... Целта беше да иронизирам идеи от рода на "максимални поражения" .......
                        бил ли си в ситуацията , която разглеждаме?Или по-прост въпрос спомняш ли си последното сбиване в което си участвал.Как реагира тогава, по инстинк или разсъждавайки за последствията?Стремеше се да свалиш проивника или не?

Коментар

Целта му е да иронизира мен-само че като му дойде на глават друго ще запееА може да е от хората които си падат по страхливите тактики и предпочитат да избягат или да се скрият.Има много такива хора навсякъде които ги е страх,ама много страх и като видят че имат "гостенин"в къщата си по никое време-ще скочат през балкона и ще офейкат на мигаСРАМОТА

Коментар

Целта му е да иронизира мен-само че като му дойде на глават друго ще запееА може да е от хората които си падат по страхливите тактики и предпочитат да избягат или да се скрият.Има много такива хора навсякъде които ги е страх,ама много страх и като видят че имат "гостенин"в къщата си по никое време-ще скочат през балкона и ще офейкат на мигаСРАМОТА
                            Да ама като не можеш да избягаш а към детето ти върви наркоман видимо надрусан държащ 30сантиметра нож, 50 кила по тежък от теб..... "кво праим тогава"
                            Благодаря на djordjo за консултацията, за мой срам кафето беше от него . Аз лично за себе си съм решил да се задействам за да си взема лично огнестрелно оръжие и когато се наложи, в пример като горния да го използвам по предназначение. Дано никому никога не се налага !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Да ама като не можеш да избягаш а към детето ти върви наркоман видимо надрусан държащ 30сантиметра нож, 50 кила по тежък от теб..... "кво праим тогава"
                              Въобще не е необходимо да се бяга.Грешката е точно в бягането.Наркоманите не са голям проблем.Повечето са на един шамар животГолемият проблем са циганите защото са задружни и там е малко по сложно

Коментар

Въобще не е необходимо да се бяга.Грешката е точно в бягането.Наркоманите не са голям проблем.Повечето са на един шамар животГолемият проблем са циганите защото са задружни и там е малко по сложно
                                Не ме разбра, в тоя случай няма да бягам, не виждам кои човек би го направил, но в такъв случай е добре да имаш оръжие, а и не всеки се плаши от шамар, патил съм си. Да прав си много за "ромите", такива са, за съжаление. Ама за там ще ти трябва нещо по сериозно от пищовчето което аз искам да имам, там ти трябва обучение за командос и пълно бойно снаряжение... .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X