Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самозащита, оръжие и закон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Виц :

- Сержант, защо тези хора са се разтичали?
    - Ако спрете да ги разглеждате през оптиката на пушката, вместо бинокъла, може да спрат...

Коментар

ей хора дърпате ме за езика "клавиатурата" да развържа торба с вицове за цигани, мерници и тн.
      drive alive

Коментар

Малко да свалим агресията!

Ако нощем циганин ти влезе в двора трябва силно да извикаш:

"Стой! Ще стрелям!"

Когато спре....стреляш!

Коментар

Я, Стефан призна за нещо американците...

Притежаването на лично оръжие има една фундаментална първопричина - държавните органи не носят отговорност за индивидуалната защита на гражданите. Ако могат ще ви помогнат, пък ако не могат - гризвате дръвцето. Никой няма да ги пита защо са се замотали или не са били неотлъчно до вас, когато са ви дебнали да ви нападнат я цигани, я мутри. Естествено, не е реално до всеки гражданин да има по един въоръжен полицай нащрек. Затова спасението на давещите се е грижа на самите давещи се и това е единствения нормален изход. Ако някой ни разкаже играта, не можем да обвинявам органите на реда, че не са били до нас. Tрябва да обвиняваме държавата, че ни е отнела правото на ефективна самозащита. Засега все още се държим, де. Има бая законно оръжие в населението, а и КОС със зор все още дават. Когато обаче влезем в скапания ЕС, ще започнат да ги отнемат. Водеща в напъните за ограничаване на оръжието в населението е скапаната Англия. Интересно що ли? Криминалната им статистика ежегодно расте, но правителството се страхува от въоръжено население, защото по-малко зависи от него. Всеки иска крави на хранилка, а не свободни хора, срещу които и армията не можеш да пратиш, камо ли да впечатляваш с постижения в борбата срещу престъпността.

Това е положението - въоръженият човек има съмочувствие, а това не се поощрява. Утре ще започне и въпроси да задава. Къде по-добре е да се свива и да крои заешки тактики за оцеляване. Гордите хора са естествения трън в очита на всяка съвременна власт. Не случайно нямаше никакво законно лично оръжие по време на соцреализма. За незаконното е друга тема.

Малко статистика за Щатите - откакто въведоха най-строгите рестрикции за личните оръжия във Вашингтон през 77-а, тежката престъпност се е утроила. Същевременно все повече щати олабват правото за носене и в момента нивото на престъпност е най-ниско за последните 30 г., въпреки, че населението е нарастнало с 30% за същия период.

Моето мнение е, че всеки трябва да се бори с КОС, за да придобие разрешително най-малкото за притежание, желателно за носене.

По въпроса за циганите - скоро бях да гости на един приятел в едно голямо южно село, почти квартал на съседния град. Та там, преди няколко месеца влезли двама цигани да крадат телефонните кабели от стълбовете. Въпреки късната доба, някой ги видял и викнал мъжете от кръчмата. Четирима от тях взели лопати и отишли под стълба. Циганите викали за помощ, ама "от нийде взорът надежда не види"... Нашите им казали, че не бързат и ще ги чакат долу, да не се притесняват. Най-накрая въпросните окапали от горе и как са ги млатили не знам, но единят умрял в болницата, а другият като проговорил казал, че не можел да разпознае никого и, че всички изглеждали еднакво. Хората знаят кои са били. Вероятно и циганите знаят, но това е положението. От тогава никой не е виждал циганин наоколу.

Горното по въпроса какво ще стане после. Най-доброто при употребата на оръжие е, че има "после". А тук циганите като убиха професора в кръчмата какво стана? Нищо. Затова дръжте законно оръжие, че да не ви потрябва. Ако пък се наложи - все ще видим кой кого ще надцака и в съда и с познатите и с парите. Това за отмъстителните приятели го зарежете. Особено като се разбере, че и стрелецът познава този и онзи. Нали затова сме се събрали и тук и на други места - за да се поддържаме. България е малка и много бързо се оказва, че всички сме братовчеди, както беше казал един друг циганин.

Примери за Швейцария и за заредените автомати под легото няма да давам, че е банално.

Коментар

най-лошото за кражбата на метали е, че бизнеса с изкупуването е под протекция от най-високо ниво... ако се забрани изкупуването на метали с неизяснен произход /но не формално, а наистина/ няма да се сблъскваме с тоя абсурден проблем...
            т.е. както винаги циганите са най-ниската част от пирамидката...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Явно тук събралите се доста мразят ромската общност
              Хм и са напално прави да я мразят.
              Работя от 6 години с такива гадове.просто в моя бизнес горе долу без тях неможе.Има и свестни от тях ,но за жалост са страшно малко.
              Наистина се поддържат и то много ,могат да се бият помежду си ,но стане ли въпрос да застанат всичките срещу мен (най често за пари) веднага се съюзяват.Ако аз всеки път съм им клякал и съм им давал макар и малък повод за съгласие сега сигорно щях да съм на дъното на някоя пропаст
              Моят опит ме навежда на мисълта,че тези хора нито с добро нито с лошо,и никой няма да успее да ги промени.И аз носиа лично оръжие,но винаги първите 3 патрона са стоп,следващите бойни,тежко му на който и да е мангал да стигне до тях.
              Само веднъж ми се е налагало да ги изтрелям и трите срешу тези "хиенки" четвъртия беше в едно дърво ,но веднага всичко се кротна и се върна на работа.Полицията според мен де, няма да стори нищо
              ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПАСЯВАНЕ ,САМИ С ОБЩИ УСИЛИЯ
              "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Не носи три стопа, и халосни не носи, освен ако не е Макаров. Само тия са читави, ама пълнителя пък малък, след толкова години с голяма мъка в душата го смених.
                Купи с тъп връх, и те са безрикушетни, обаче връщат затвора. С кух не купувай, те са реални, обаче всички се заяждат, зависи на къв патрул и колко пиян прокурор налетиш((( И дръж в един пълнител нормални облечени, в друг оловни, ако имаш 5 секунди ще ги смениш по обстановката, ако нямаш - всичките са хубави, проверено е.
                Да го излежиш е една работа, да легнеш завинаги - друга. И за майка ти е по-хубаво даже. Едно е да чака, друго да ходи на гробищата.

Коментар

Къв пълнител, къв затвор?! Револвер му е майката за самозащита - вадиш и стреляш. Ако се промени законът ни и позволят да се носи с патрон в камерата и на предпазител, може и да помисля за самозаруден пистолет. Дотогава - .357 mag.

След като си бил нападнат - забрави адекватно да се оправиш с пистолета, колко и да си тренирал combat стрелба.

Преди месец в Ст. Загора нали един се беше сборичкал с циганин и онзи почнал да го души и нашият го гръмнал със законния си пистолет. После имаше подмятания, че щом е бил в състояние да зареди пистолета с две ръце, значи циганинът не е го е бил душил сериозно и не била налице неизбежна самоотбрана?! Българска му работа...

А зареждането с една ръка в колана или в панталона се получава само на стрелбището.

Коментар

с една ръка пистолета се зарежда в згъвката на коляното, но и това е само за гъзария, едвали може да стане в реални условия. за целта уреда се носи с патрон в цевта и ако някой нещо 10 лв

а ако ти нещо ... такова ... в гащите и дупка лошо
                    drive alive

Коментар

Обаче не ми лежат на сърцето, знам че е ирационално. Това револверите. И те засичат в джоба, няма панацея(((
                      Разправям се, не е да е без разправии, обаче обикновено мирясват. Показвам им че с патрон в цевта е по-безопасно от просто дърпане на затвора, обикновено вдяват. ЧЗ.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                        Не носи три стопа, и халосни не носи
                        Тук Стефан е много прав, хората се чудят каква конструкция на боеприпаса да измислят за да му откъсне крака до ставите, а ние ги пазим..
                        Оръжието е твърде сериозно нещо, за да се вади при скандали и разправии!
                        Още повече с фалшиви патрони..
                        Ако срещу мен примерно някой извади пистолет за да ме плаши, аз ще го възприема за последни възможни секунди и ще стане белята преди да съм разбрал, че ония се майтапи с халосни и стоппатрончета...

Предпочитам да излезна унизен от скандал, да стана за смях, но не и да го извадя ако не ми е застрашен живота или на друг човек!
                        Защото ако го извадиш трябва да го застреляш с контролен в главата, за да не се стряскаш цял живот, като излизаш от входа..

Коментар

стоп патрони се носят ако имаш второ оръжие. примерно помпа с гумени патрони и пистолет с истински, никога, в и около единственото оръжие небива да има фалшиви патрони, може късно през нощта да стане грешка
                          drive alive

Коментар

)))))))))))
                            Тогава ще дрънчиш като привидение, и сигурно изобщо даже няма да можеш да ходиш)) Като във френска комедия, извинявай, ама ...))
                            Край, вече не се хиля! И оръдие вързано с канап за глезена, извинявай, честно! ))
                            В ръкопашния бой пречи и ножа, къв пищов, още едно безценно време за отърване от самоотверженото увисналото, ама на единствената ти ръка гадже. Да беше им разказала че те боли главата, аз тука може и сам ...
                            Какво второ оръжие, цялата история е в първия изстрел. Ако си на поръчка, тогава може предупредителен в главата и контролен в случаен минувач, като в началото на 90-те. Ама пак едва ли. А ако пазиш майка си там, или брат си, или друг важен обект, тогава не се напрягайте Господа, кой не мърда може и да си иде, глейте плочките от близо, примоция ръзиъш ли, и вопште! После ще съжаляваш за квото е станало, що са години - напред са. Ако ги имаш.

Коментар

прави сте я да взема да си махна стоп патроните :winПреди няколко дни ми се случи един инцидент в троян.Спрял съм си най спокойно с включен десен мигач и чакам да преминат колите за да завия,и зад мен се чува клаксон а след него"ей я са мръдни да мина ве"което доста ме подразни,но чичкото с мерцедес не се отказа и реши че ще може да се промъкне край мен и като се изравни с предния ми капак реши да се покаже и да почне да блъска по капака със все сила.КВО ГО ПРАЙТЕ ТАКЪВ.Аз го догоних спрях пред него и като слязох от нивата реших да го питам що бласкаше по капака,но бях супер спокоен а той ми вика "еи имам пистолет" и стиснал между краката си един патлак .викнах го да се разберем по мъжки с няколко нецензорни думички де,щот вече се бях вкиснал но господина нежелаеше.
                              Доста си мислих после ами ако и аз кат него бях хукнал с патлака да се разправяме кво щеше да стане,еи затва трябава да има контролирано раздаване на разрешителни
                              "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от kamen_kalchev
                                еи затва трябава да има контролирано раздаване на разрешителни
                                Това е разковничето!
                                По конституция, всеки български гражданин има право на оръжие за самоотбрана, но право, а не разрешение!

Всеки съпруг и баща има право да иска да защити семейството си, а не да гледа и да бъде най-добрия свидетел..
                                Но, ако той дори веднъж е участвал в хулигански скандал, ако дори веднъж е показал личното си оръжие без необходимост, а ако си е позволил с него да стреля по Нова година, значи трябва незабавно да бъде "скопен" от това си право!

В случай, че замирише на алкохол, дори и при опит да го извади за кьорфишек в кръчмата трябва незабавно да бъде неутрализиран НЕЗАБАВНО!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X