Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво правим с БА?

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Какво правим с БА?

    Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
    Само че при нас,на официалния празник имаше само хеликоптерА.
    Та се сетих и се зачудих - защо в тая ситуация, нали зависимости това-онова, хибридна война и т.н. ..., развяха флага с ми-17, а не с един западен образец, в случая кугар? Това действие би носило не малка символика.
    Всеки трети е шести

    Коментар


    • От: Какво правим с БА?

      Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      И какъв е извода...?!
      Извода, Марто, е един - за всичко е виновен .... няма да споменавам името му, ама е друг, не сме ние самите.
      Всеки трети е шести

      Коментар


      • От: Какво правим с БА?

        Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
        ...
        За тези които искат да направят съпоставка черно на бяло.Не е писано от някой форумен плъх с промит мозък...
        А от кого е писано ? Несъществуващият реално "о.р. майор Д. Зур" видимо е представител на "библиотечни войски". Даже с псевдонима си ЗУР едва ли има нещо общо.
        Последно редактирано от Goblin; 07-05-15, 15:14.
        "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

        Коментар


        • От: Какво правим с БА?

          Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
          Аз пък го изтеглих Четивото е компилация от множество статии от нета (то така си пише вътре) и явно е писано от "авторски колектив", членовете му виждали родната казарма май само на кинопреглед. Има го на много места, не само в коригирания линк. Интересното е, че никой явно не го е чел докрай. То и предназначението му явно не е да бъде четено докрай. Щото рецептата, която дава за "оправяне" на нещата е много наивна:

          ...една наборна армия - допреди започването на псведореформите е в десетки пъти по-евтина на държавата и данъкоплатеца... Друг проблем, свързан обаче не с числеността е морала на войника - кадровия войн е нищо повече от чиновник на работа. Работи от 9 до 17 с 1 час обедна почивка и се прибира вкъщи. За него това е просто работа - не дълг, а работа. Морала съответно е много нисък - тъй като реално няма и наказания, бойния дух липсва напълно - всички чакат заплата на банкомата.Ако някой започне да ти прави проблем винаги можеш да напуснеш, липса на елементарна дисциплина и войнски дълг. Напълно на противоположността седи наборната служба с високия боен дух, дисциплина и дълг към родината (това при социализма го нямаше, наборните войници в 90% възпримаха 2-те години служба като затвор, брояха всеки ден до УВО-то, формално се отнасяхя към поставените им задачи, обучение и пр., всеки го знае който е служил тогава. В случая е необходимо възпитание още от детската градина в дух на национализъм и патриотизъм, необходима е промяна на ценностната система на цялото общество в тази насока, а днес при л@йнокрацията единствената ценност са парите!)...Тук трябва да се обърне внимание, че в армията последните двадесет години няма идеологическа подготовка в патриотизъм и родолюбие, която е основния мотивиращ фактор на бойния дух! (За съжаление нямаше такава и в годинита на социализма, а смея да твърдя, че първите наченки на разлагането на БА започва още след поражението при Добро поле...)... Разбира се трябва да се отчетат и извращенията и системния тормоз възникнал в наборната служба още по времето на БНА и продължаващ до края на редовната казарма през 2008 г. (това съща е причина от липсата на идеологическа основа, липсата на национализъм, от липсата на елементарната мисъл, че младия войник, който “старото куче” тероризира, утре при реална война, можа да се случи така, че да ти спаси живота… или да те довърши с един ред от куршуми, ако си го заслужил!) При изграждането на една нова армия - трябва да вземе в предвид и това - пълна забрана на всякакъв тип извращения, тормоз и изпълнение на несвойснствени задължения...
          И един мармот ще замени партенките със станиол...
          "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

          Коментар


          • От: Какво правим с БА?

            е поне в БА няма Армата!

            Коментар


            • От: Какво правим с БА?

              Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
              е поне в БА няма Армата!
              Картонен и невървящ?


              ПП
              Темата е безумна, но самото и съществуване е нещо много показателно. Както си личи от закостенелите глави, такова обсъждане преди би било напълно невъзможно
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

              Коментар


              • От: Какво правим с БА?

                Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                И какъв е извода...?!
                Изводът е, че каквато държавата, такава и армията- шегувам се Изводът е, че от нас излизат политиците и военните, после пак ние ги търпим, така че в крайна сметка- ние сами сме си виновни и за държавата, и за армията, и за всичко!

                Каква е прогнозата- нещата все някога ще се променят, защото ще се наложи ... Промяната ще дойде отгоре, отвънка или отдолу... В зависимост от това, откъде ще дойде промяната, ще зависи и колко време ще трябва и как ще стане ...

                Коментар


                • От: Какво правим с БА?

                  Във всеки форум от "ПАН.БГ" до "БГ.МАМА",рано или късно се появява и темата за БА.И навсякъде поголовно само храчки срещу Армията(дори и на нейният праздник).

                  Господа,не си ли задавате въпроса,че за сегашното състояние на БА сме виновни и ние,с това,че избираме всякъкви идиоти да ни "управляват",с това,че протестираме срещу/за Станишев,Бойко,Гойко,Бат Сали,Южен Поток,АЕЦ и куп други неща а веднъж не протестирахме в защита на БА.

                  Всеки от нас пази хубави(и недотам хубави) спомени от казармата в БНА/БА,но колко от нас ще се запишат в Резерва,колко от нас ще си оставят работата и семейството за 1 месец в годината и ще облекат камуфлажа и ще бягат зад танка и ще пълзят в калта?

                  Колко от нас ще излязат зимно време при минусови температури да отравят закъсали в снега автомобили.

                  Колко от нас миналата година отидоха да помагат след наводненията в Аспарухово,Поморие и на други места?И на всичките тези места ще видите момчета и момичета в униформи,а какво получават те в благодарност-плюнки по всички видове медии-били "тюфлеци",неможели да маршируват,и т.н. и т.н.

                  Аз съм кадрови офицер вече 18 г.Незнам от Вас колко са на действителна служба и реално си имат виждане за нещата в БА?

                  Реално мога да Ви уверя,че сержантският,младшият и старши команден състав си върши съвестно работата.Рибата се вмирисва откъм главата,докато има генерали служили още по времето на ВД и които след пенсиониране стават членове на тази или онази партия ще е така.

                  Докато имаме политици за които 1 км магитрала е по-важна от ремонта на 1 самолет или танк ще е така.Колкото и да са малко пари за БА има,но те не достигат до крайното ниво(взводен-ротен-батальонен).

                  Не може аз 7 поредни години месец след месец да пускам искания за резервни части за едно изделие без чиято нормална работа цял кораб седи и си бъркав носа,и постоянно да получавам отговор-спасявай те се сами.

                  Не може да чакам да ми пренавият един трансформатор половин година и най-накрая да го пренавия на частно с мои средства.

                  Не може танкове и БМП-та да стоят щото нямало акумулатори за тях,неможе самолети да не летят защото няма пиропатрани за катапултните седалки.

                  Пари има но те се разграбват още на ниво МС и МО.

                  И накрая искам да честитя(със закъснение),на всички колеги(бивши и настоящи)-офицери,старшини и войници Денят на Храброста!За мен е чест ,че служа редом с Вас!
                  Последно редактирано от Goblin; 07-05-15, 18:07.

                  Коментар


                  • От: Какво правим с БА?

                    Първоначално публикуван от komuso Преглед на мнение
                    ...Аз съм кадрови офицер вече 18 г....
                    ... ама пиша празДник. В коя ли армия съм офицер?

                    С ПразДником, товарищ.

                    И да, магистралата е по-важна от танка. Ама споко, политиците изобщо не са стигнали до това. Това е за нормалните хора. Политиците си правят други сметки.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X