..да се закупят системи от сорта на РСЗО Смерч към 300 установки и Точка У примерно още 300
Дали няма да ни дойдат малко множко? В цялата армия на РФ към момента на въоръжение са общо 106 установки Смерч и 240 - Точка У. Отделно дето С-400 още не съм чувал да се предлага за експорт, ама ако купим 300 Смерча и 300 Точки - може и да се замислят да ни го продадат
Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.
Не може!
Само желаещите за 16-та република се броят за предатели.
Бърз поглед в историята на България показва, че само желаещите за Задунайска губерния и 16-а република са правили въоръжени преврати или опити за такива в полза на друга държава ...
Я да ми обясните какви точно задачи които БА има не изпълнява в момента че сте я заоплаквали?
На първо място категорично не е в състояние да гарантира суверенитета на въздушното пространство дори в мирно време. Това, че към момента може да носи караулна служба и да изпълнява някакви ограничени спомагателни функции в подкрепа на мисии на партньорски армии не означава, че е в състояние, което да оправдава съществуването й ...
Съгласен съм с Чавдар. Но това не е всичко. Суверенитета на държавата се гарантира от държавните и граници. Т.е. армията би следвало да поеме охраната и да го прави качествено. Други задачи са поемане на операциите по поддържане на мира. Третото е в мирно време да оказва всякаква помощ на населението при бедствия и аварии, за това плащат данъкоплатците!
If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!
Бърз поглед в историята на България показва, че само желаещите за Задунайска губерния и 16-а република са правили въоръжени преврати или опити за такива в полза на друга държава ...
А задълбоченият поглед показва само разлика в методите на изменниците и предателите.
Армията от кога не е по границата? И все толкова рехави ли са откакто я няма там? Дали ще има разлика, ако щата на граничните пазачи си смени главата (състава по подразбиране ще се смени)?
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Може при не-толкова бърз поглед това да се окаже хм, не точно така.
Лично според мен всички са в полза на една или друга чужда държава .
Относно темата ... Че тя България сама не се знае коя е, та вие искате армия, че и задачите за нея да са ясни ...
за БА - чакаме. Да се появи национална идея. Лично според мен "Усвояване на фондове" не е такава.
- Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
- Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.
Какво правим с БА?
- Каквото и да си мислим, от това което можем - повече не можем (да правим)!
В условията на настоящата ситуация, теоретичния максимум е съвсем малко повече от това, което имаме напрактика.
И ако приемем, че състоянието на армията ни представлява проблем, то (както универсално за всеки проблем) първата стъпка за преодоляването му, е точното индентифициране на причините. Наличие - и особено развитие - на такъв процес обаче, не се наблюдава. Нито в „редовото" общество, нито в елита му (който е негова функция).
пп
Относно „армията по границата": Тя всъщност - кога (извън състояние на война) е била там!?
Да пази Бог от появата на причина поради която ще ни трябва силна и можеща армия.
Тогава и пари за самолети и танкове ще се намерят, и войниците ще станат войници, а не некадърни мързеливци на заплата, и жените ще изчезнат от армията.
Ама-по-добре в сегашното положение, с никаква армия, отколкото с добра такава, която е заета с характерните за една армия дейности.
Да пази Бог от появата на причина поради която ще ни трябва силна и можеща армия.
Тогава и пари за самолети и танкове ще се намерят, и войниците ще станат войници, а не некадърни мързеливци на заплата, и жените ще изчезнат от армията. ...
Само дето има една дреболия. Нито техниката ще може да се появи с щракване на пръсти, а още по-малко войниците ще станат войници от днес за утре ...
Я да ми обясните какви точно задачи които БА има не изпълнява в момента че сте я заоплаквали?
Тя напрактика нищо не може и не прави. Ама нищо. Едната им стрелкова подготовка е на ниво учебен център от 90тте години. За повече и не мечтаем. Не го казвам с лоши чуства към самите военнослужещи, проблема не е в тях.
Сегашните го правят по-рафинирано, без оръжие и без преврати.
Коментар