Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ирак, последни новини...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ирак, последни новини...

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
    Иба го, Владимир Владимирович е разпростял смъртната си хватка чак до Ирак. А почна от Крим, го ева в тариката... Кораво копеуе. Да се готвят Северна Дакота, Южна Ирландия, и Северозападен Китай. Аляска е фира по дифолт, жалко за кака Сара. 'Ко бях руснак - щях немедлено да гласувам за него.

Абе пичоуе, вие кво пушите ?
    Конспирацийката батенце ни държи будни! Ако чисто и просто се окаже, че тия чалми спонтанно са измели иракската армия и полиция и са превзели намси колко града (виж на картата, ако не можеш да си го представиш) и то без помощта на необозначени зелени човечета най-малкото звучи скучновато
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
      Марто, може ли в прав текст? Щото и без това не си дават мнооо труд тук да ни информират за нещо различно от мигрената на Кончита, а хвърлянето на боб си го пазя за резултатите от мачовете на предстоящото световно.
      Впрочем относно това: , да, беше такава преди. След демократизацията е разграден двор, липса на авторитарно управление, което да държи нещата под контрол, демотивирана армия и т.н. Абе нещо като нашта армия сега. Уж ихо-ахо, тинтири-минтири, ама чеп за зеле не става от нея, камо ли ако стане нещо по-напечено.
      Ти къде видя да говоря за сегашната иракска армия (много добре въоръжена между другото)...?!! Аз говоря за наемници, а гледам там едни стотици милиони долари и тонажи злато дават фира, които надали са били охранявани от тарамбуки...!

Коментар

Ако сега стегнем един "контингент" от славната българска армия и го изпратим там, то сигурен съм тия "правоверни" ще се разбягат още при акостирането на нашите уазки в пясъците! Ама големия брат още не е решил, какво "пушечно месо" да се мобилизира...., всъщност не се знае на ББ какви "опорни точки" му се дават в момента.....

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
          Ако сега стегнем един "контингент" от славната българска армия и го изпратим там, то сигурен съм тия "правоверни" ще се разбягат още при акостирането на нашите уазки в пясъците! Ама големия брат още не е решил, какво "пушечно месо" да се мобилизира...., всъщност не се знае на ББ какви "опорни точки" му се дават в момента.....
          И защо ще се разбягат? Забранено им е да гледат комедии?

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
            Конспирацийката батенце ни държи будни! Ако чисто и просто се окаже, че тия чалми спонтанно са измели иракската армия и полиция и са превзели намси колко града (виж на картата, ако не можеш да си го представиш) и то без помощта на необозначени зелени човечета най-малкото звучи скучновато
            Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            Ти къде видя да говоря за сегашната иракска армия (много добре въоръжена между другото)...?!! Аз говоря за наемници, а гледам там едни стотици милиони долари и тонажи злато дават фира, които надали са били охранявани от тарамбуки...!
            Абре мани я сегашната иракска армия. Тя е просто поредното доказателство, че нещата не се решават само от това кой и какво по-по- най-оръжие има.
            Мисълта ми беше има ли подозрения и основания да търсим в основата на танца със саби катализатор зделано в СССР или, както сам казваш, няква насока към частните армии под някъв предтекст и подбуди. И понеже се споменава в контекста малко с недомлъвки, ми се прииска нещо конкретно като сценарии и заложена програма с конкретни актьори.
            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
              На ББ му се дадоха опорни точки за правителство, избори и коалиции-много сме малки за случващото се в Ирак
              М/у другото има ли нова информация за случващото се?
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

МИ-35 срещу пикапи

Какво правят с пленниците 18+

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  Ми-35 на кого са...?

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                    Ми-35 на кого са...?
                    Иракски са, неотдавно ги купиха

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                      Иракски са, неотдавно ги купиха
                      Ясно...реших, че е възможно да са завзети...Значи се дава отпор, но не знам колко успешно...

Коментар

Вчера по немските новини казаха, че вече са северно от Багдат. До колко е вярно не смея да твърдя.
                        А всъщност сега какво да очакваме? Амитата пак да се върнат? Съвместна интервенция на ОТАН като в Афган? 2ра Сирия?
                        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

За момента реакцията на Турция (като пряко засегната) и ОСАД като цяло е доста сдържана - Ирак била независима държава, да си се оправя сама, алабала (това последното перефразирано от У. Хейг), което значи, че или смятат заплахата за незначителна, или напротив подхождат предпазливо, знаейки генезиса на събитията и срещу какво евентуално ще се изправят. И понеже първото някак си не ми се връзва с това което се наблюдава ми остава второто като по-вероятно положение на нещата......
                          Последно редактирано от bushiDO; 12-06-14, 11:43.
                          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Тези джихадисти-терористи не са ли онези борци за свобода против режима на Асад в Сирия?

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                              За момента реакцията на Турция (като пряко засегната) и ОСАД като цяло е доста сдържана - Ирак била независима държава, да си се оправя сама, алабала (това последното перефразирано от У. Хейг), което значи, че или смятат заплахата за незначителна, или напротив подхождат предпазливо, знаейки генезиса на събитията и срещу какво евентуално ще се изправят. И понеже първото някак си не ми се връзва с това което се наблюдава ми остава второто като по-вероятно положение на нещата......
                              Според BBC джихадистите се въздържали да се захващат с кюрдите в граничещите с Мосул провинции и призовавали към развитие на настъплението към Багдад и южните райони, населени с шиити. Това може и да обяснява по-сдържаната за момента позиция на Турция.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                                Една година съм пазил тръбите от Стара Загора до Пазарджик със джип УАЗ,четири пълнителя и 5.45 мм Калашников ....Малко над Багдад е една от най-големите рафинерии в Ирак,в моята тема за там има една снимка на пепси кола,която снимах в залата за гости именно в тая рафинерия
                                За тази рафинерия до Багдат засега не става въпрос. Завзетата е в Бейджи, всъщност не знам какво толкова ѝ е завзетото в момента, защото тя е извън контрола на правителството от над половин година - може би са се сменили групировките (тия дето сега са в офанзива са различни от досегашните).
                                Концесиите за находищата, в тази част на страната са ...анголски. Какво реално значи „анголски“ - за домашно.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X