Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ирак, последни новини...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ирак, последни новини...

На мен нещата ми звучат така :
    Новото правителство на Ирак играе "партия" с Иран ..
    Реакцията на Щатите :"Абе вие От' си не е%€$№ май§*€? Я да ви спретнем една революцийка, пък после се "оправяйте" едни други по дупките", а официалната версия е "ние много искаме да ви помогнем, ама и да го направим, няма да ви помогне много, за това, виж горното... и понеже сме пичове, ще ви продаваме оръжие и от време на време ще опукваме по някой враг на щатите от въздуха. Е, ако е "официално съюзник наш", ще го броим за "приятелски огън по грешка ... и да - много сте там, тъй че, намалейте малко като количество и си поддържайте популацийката в границите на "нормалното", щото .... аман от азиатци, братче!!
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

Коментар

Как не се сетих че пак е работа на Щатите цялата дандания. Много спретнати се оказаха. Все по нещо да спретнат. То да не си саудитец, иранец, китаец, пакистанец, индиец или какъвто и да е с претенции за държавност в наши дни. Задника си да скъсаш да си защитаваш интересите - накрая все се оказва че американците са ти взели работата от ръцете.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Evacuated American contractors aboard a C-130 aircraft in Baghdad Friday (WND photo)

Read more at http://www.wnd.com/2014/06/200-u-s-c...Z8x0I8EAthf.99

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение

Evacuated American contractors aboard a C-130 aircraft in Baghdad Friday (WND photo)

Read more at http://www.wnd.com/2014/06/200-u-s-c...Z8x0I8EAthf.99
          Мхм...Тъкмо влизам в нета да видя как е ситуацията и получавам тази информация...Да обаче тези в южен Ирак още стоят! Новото е , че всички "не британци" се задължават да имат изкаран курс CP в британска фирма...Нищо, че можеш да имаш боен опит повече от инструктора...Бизнеса трябва да върви
          ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Как не се сетих че пак е работа на Щатите цялата дандания. Много спретнати се оказаха. Все по нещо да спретнат. То да не си саудитец, иранец, китаец, пакистанец, индиец или какъвто и да е с претенции за държавност в наши дни. Задника си да скъсаш да си защитаваш интересите - накрая все се оказва че американците са ти взели работата от ръцете.
            Не знам дали и подозираш колко точен изстрел направи ?

....

..... ( точно след месец ме искат в Басра ...???? , чети форумите на expats.uk... )
            В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
            В. Иванов

Коментар

Нищо чудно, че ТЕЗИ губят Ирак...

Коментар

9 minutes of MI-35 Coloured Footage Captured from Another Helicopter in Mosul

http://www.liveleak.com/view?i=3da_1402773273
                Всеки трети е шести

Коментар

Не ми е ясно как се превзема град в който има 20 000 души,а нападателите са само 500 да речем.Аз ли не смятам,някой се прави на ощипан там ли?
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

На мен ми се струва, че по-голямата част от местните жители по някакъв начин подръжват и симпатизират на тези ислямисти.

Коментар

А е за това и тукашното мнение,че работа никой там няма,да се оправят сами
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                        На мен ми се струва, че по-голямата част от местните жители по някакъв начин подръжват и симпатизират на тези ислямисти.
                        Не ти се струва така си е, не ми се пуска тук защото е прекалено ужасяващо като кадри, но го има в лайвл..к 30тина минутки видео пропаганда от тези изис, стори ми се, че си имат сериозна подкрепа в командването от разни кавказко изглеждащи типове, да не кажа, чеченци.

Като стана патакламата, някой добре информиран започна преследване на ЦИВИЛНИ, и после всички цивилни се оказваха някакви военни, малко по-висши военни, явно сериозно са се подготвили местните тарамбуки и само чакат да стане боя и се почва чистка, но е грозно мега грозно, нападат хора докато си карат по пътя, нападят пешеходци, няколко мангала в кола и сеят олово с калашници по определни хора, което няма как да стане без да познават кой кой е, къде живее, кога къде ходи и т.н.
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Няма никаква загадка в отношението на местните. Изобщо, присъщата за нас гледна точка точка върху нещата е без стойност там, по тези места категорията национална принадлежност нищо (хайде почти нищо) не значи, това което има значение е религиозната принадлежност. В Ирак шиитите са малцинство, а фактически държат властта. А тези конкретно райони са сунитски.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Добре, де-все съм се чудил като как така бързо се различава кой сунит, кой шиит, кой не знам какъв си и т.н.? И като започнат да стрелят по коли, и хора, и де що им падне сигурни ли са по кого стрелят, или това не е много важно...?
                            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Няма никаква загадка в отношението на местните. Изобщо, присъщата за нас гледна точка точка върху нещата е без стойност там, по тези места категорията национална принадлежност нищо (хайде почти нищо) не значи, това което има значение е религиозната принадлежност. В Ирак шиитите са малцинство, а фактически държат властта. А тези конкретно райони са сунитски.
                              Доколкото съм запознат шиитите са си мнозинство в Ирак,повече са от сунитите .

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                                Доколкото съм запознат шиитите са си мнозинство в Ирак,повече са от сунитите .
                                Всъщност да, в грешка съм. Което не променя положението по отношение на въпросните райони. Пък и по времето на Садам сунитите бяха толерирани и досега си живеят със самочувствието на хегемон и държавообразуващ елемент

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                                Добре, де-все съм се чудил като как така бързо се различава кой сунит, кой шиит, кой не знам какъв си и т.н.? И като започнат да стрелят по коли, и хора, и де що им падне сигурни ли са по кого стрелят, или това не е много важно...?
                                Достатъчно е всеки да се определи за себеси.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X