Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ирак, последни новини...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ирак, последни новини...

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Всъщност да, в грешка съм. Което не променя положението по отношение на въпросните райони. Пък и по времето на Садам сунитите бяха толерирани и досега си живеят със самочувствието на хегемон и държавообразуващ елемент

Достатъчно е всеки да се определи за себеси.
    Всеки за себе си се е определил, но как околните разбират какъв е-свой, или чужд?
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Какво? Всеки сам да се определя, шиит ли е той, или сунит? По-голяма глупост още несъм чул в тази темата! Запомнете, шиити и сунити не си сменят вярата доживот, няма този филм при тях. Дори и да си го поискат, пак няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
        Добре, де-все съм се чудил като как така бързо се различава кой сунит, кой шиит, кой не знам какъв си и т.н.? И като започнат да стрелят по коли, и хора, и де що им падне сигурни ли са по кого стрелят, или това не е много важно...?
        НЕ внимаваш какво написах, имат си местни хора и всичко е подготвено и премислено, кога къде кой да ударят, те не са толкова тъпи, не казвам, че имат акъл в главата ама не са и олигофрени все пак, намери филмчето и виж, гадно е, че хората до последно не знаят какво става и кой и за какво ги гони, не знам дума на български да опише такива хора, тоест знам ама са много нецензурни...
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
          Какво? Всеки сам да се определя, шиит ли е той, или сунит? По-голяма глупост още несъм чул в тази темата! Запомнете, шиити и сунити не си сменят вярата доживот, няма този филм при тях. Дори и да си го поискат, пак няма да стане!
          Въпроса беше, как един сунит да речем, като реши да гърми шиити, разпознава по кой точно да стреля. Нещо, облекло, брада, коса? Имат ли едните и другите отличителни белези демек?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Военните от националната армия са пределно ясно обозначени, членовете на това ИДИЛ - също. Останалите имат и ориентир и избор
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Военните от националната армия са пределно ясно обозначени, членовете на това ИДИЛ - също. Останалите имат и ориентир и избор
              Военните и членовете на някакви си групировки и други миндили не ме интересуват. Питам за обикновените чалми по улиците на градовете.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Външно няма как да се различават. Само че нас ни учили едно време че шиите предпочитат черен цвят за облеклото си.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Военните и членовете на някакви си групировки и други миндили не ме интересуват. Питам за обикновените чалми по улиците на градовете.
                  Обикновените чалми, според собственото си виждане, се присъединяват към едните и стрелят по другите. Съответно другите стрелят по едните съвсе обикновените чалми измежду тях. Положително има и чалми дето предпочитат да се пишат неутрални, ма съществува и максимата: „Който не е с нас е против нас“, особено за башибозука тя си е основен принцип. Отделно това дето казва Джорджоне - те са местни и си знаят стоката. По семейства, кланове, квартали и т. н.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Българин е сред арестуваните 10 души в Испания при операция на полицията по разбиване на мрежа за набиране на джихадисти за Сирия и Ирак. Операцията започна в понеделник сутринта, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на испанското министерство на вътрешните работи.
                    Ръководител на мрежата е бил бивш затворник от затвора в американската военна база в Гуантанамо, в Куба.
                    Осем от арестуваните са мароканци. Останалите двама са българинът, чиято самоличност не се съобщава, и аржентинец.
                    Групата е изпратила девет ислямисти да се сражават на страната на "Ислямска държава в Ирак и Леванта" в Ирак и Сирия.
                    Един от арестуваните е мароканецът Лахсен Икасриен, за когото се твърди, че е лидерът на групата. Той е бил арестуван в Афганистан през 2001 г. и пратен в затвора в Гуантанамо. После е бил екстрадиран в Испания през 2005 г., където бил съден за терористична дейност, но оневинен миналата година поради липса на доказателства.
                    В сраженията в Ирак на страната на сунитската джихадистка групировка "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) участват няколкостотин британски граждани, съобщи по-рано британският министър на външните работи Уилям Хейг, цитиран от ИТАР-ТАСС. Те са се прехвърлили в Ирак от съседна Сирия, заяви той.
                    Въпросните екстремисти са част от около 400-те британци, които воюват на страната на ИДИЛ в сирийския конфликт и може да представляват заплаха, ако се завърнат във Великобритания, потвърди Хейг.
                    Британското правителство задвижи процедура за обявяване на ИДИЛ за терористична организация, което ще доведе до забрана на дейността на групировката на територията на страната. (С) дир.бг

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Нека Сибирски ме поправи ако греша но принципно неуките тарамбуки се делят на кланове, касти, фамилии и т.н.

От най-ранна детска възраст, понеже са неуки и време, пространство, възраст и т.н. НЕ съществуват за тях, те знаят имена и области и фамилии. От малки примерно се заучават, че майка им е еди си как по име, бащата е еди си как, после дядото се казва ето как, после бащата на дядото, после чичовците, дедите и т.н. накратко , си заучават родословното дърво и примерно местообитание и така се знаят.

При разговор се почва от далече и се стига делече, най-често докато се стигне до общ познат или роднина.

В малки населени места, села паланки и квартали, всички се знаят, това не е София и Варна, всички са там от години, не шават много и се знаят, освем това всички заете как е на село, скука и клюки та винаги се знае кой и какъв е.

Местните знаят и пътища, и хора по физиомия и навици и лесно може да организират такива набези и да зачистят който решат, просто няма как да се избегне, ако си много голям човек, ще го избегнеш като се разкараш от там ама бедните човеци и редовите войници не могат и за това и те стават най-често цели.

Има и още нещо, ако е както в Ирландия, според мен сектите ще са разделени на квартали, тоест малко или много които познаваш ще са от твоите а които НЕ познаваш сигурно са от другите, тоест "лесно" се идентифицират и по този малоумен принцип.

Истината е, че всичко е пунта мара, и пак заради едни пари, сума хора ще си отидат.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        Не ми е ясно как се превзема град в който има 20 000 души,а нападателите са само 500 да речем.Аз ли не смятам,някой се прави на ощипан там ли?
                        20 000 цивилни, са цивилни. 500 нападатели са 500 бойци, 5 бойни роти, ако са моторизирани и с адекватна комуникация, града се блокира за 10-15минути. До степен да замре максимум 1/2ч. След това според зависи 20 000 овце които може да храниш, доиш, стрижеш или на курбан. В посления случай зависи кога и колко подготвен започваш курбана, ако е веднага със атаката в създалата се паника може да оцелеят до 2/3 от населението, ако затвориш града, успокоиш ситуацията и подготвош каспница, тогава броя на жертвите е от Бог.
                        Ако обаче се напада укрепен "вражески град" има много други неща в сметките....
                        За стрелбата по "чалма неизвестна": по-горе беше писано "ако е София или Варна......" - за Варна незнам, но в Сф-то си се знаем достатъчно и само за дошъл от малко населено място е "гмеч от непознати", ако града е блокиран и има желание и ресурс "хигиенизация" по произволен признак ще отнеме 48 часа, ако е от определен "контингент" на половин.
                        За 20 000-ен град с подкрепата на местни структури и план ще е "чисто" преди вечерната молитва .......
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Министър председател на Иракски Курдистан Нечирван Барзани заяви, че вече не вярва в запазване на единен Ирак.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            Министър председател на Иракски Курдистан...
                            Точно той не вярвам някога да е вярвал в това
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Това е въпрос на вяра, в какво ти вярваш. Питай знаещи, какво е сега Иракски Кюрдистан, и кой е Барзани.

Коментар

Ми не знам. Не съм знаещ. Знам само че човек с фамилия на чието име има къде две антииракски възстания още по "ония" години трудно ще вярва в запазване на единен Ирак - когато и да било.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X