Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Разсейването на залпа подлежи на контрол и понеже тук сте от буквалист нагоре събрани - само два изстрела от десетки в залпа са с приблизителната дължина на КПП-то. Всички останали са равномерно разпределени в конкретен периметър. Отклонението на двата дълги изстрела надхвърля радиуса на зоната на поражение в пъти, от което следва, че установките не са били прицелени в КПП-то - нещо което с положителност умеят и то с точност под 100 метра - видимо от кадрите на изпепелени украински конвои и позиции, и почти непокътнат околен пейзаж - пълно е с тях в нета.
    в артиллерии есть такое понятие – эллипс рассеивания снарядов. От точки прицеливания снарядя будут при одних и тех же установках при стрельбе в одних и тех же условиях и с одного и того же орудия отклоняться по дальности ( Единица измерения Вд, и по направлению боковое – Вб ). Для БМ-21 на дальностях 15 км Вб составляет метров 100 и метров 200 по дальоности. Смотрите на картинку эллипса рассеивания. На нём показано, как располагаются воронки при стрельбе из одной машины залпом в 40 снарядов. Отклонение в даль и в бок от центра точки прицеливания составляет в одну и другую сторону 4 единицы, что в общем = 8. Значит на дальности 15 км снаряды выпущенные из БМ-21 «Град» раскидает теоретически на 1600 м по дальности и 800 по направлению, но основная масса ( около 50 % ) упадёт на площади 400 на 200 м , то есть 8 гектар.

[ATTACH=CONFIG]770913[/ATTACH]
    Та така. А х*й их знает! Может - стреляли в белый свет как в копеечку ...
    Прикачени файлове
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Та така. А х*й их знает! Может - стреляли в белый свет как в копеечку ...
      Чудесен материал. Два въпроса:
      - Разчетите в елипси/правоъгълници 400/200 метра ли се целят или по точни координати или конкретни обекти (с визуална корекция на огъня)?!
      - Къде биха били точките на двете дълги попадения върху посочената от теб графика?

П.П. Точката на прицелване е центъра на зоната с най - голяма плътност на огъня - образно казано - центъра на квадрат 100х100 метра. Този център може да бъде определян и улучван с точност до метър, ако разчета разполага с точните данни и си разбира от работата. Това няма нищо общо с точността на самото оръжие и неговата зона на активно поражение. С други думи - целим се така, че максимален брой БЧ да поразят целта. Видимо от видеото - КПП -то дори не е в периферията на зоната на поражение, а автобуса е дори още по - далеч.

П.П.П. По карта с мащаб 1:20 000 може да се зададе точка с точност до 5 метра. Какво ли може, човек преминаващ през КПП-то с телефон с gps в джоба?!
      Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 20-01-15, 11:38.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
        По-скоро умееха,
        в момента от руска страна за мен е очевидно, че влизат далеч по-зле подготвени и мотивирани хора от периода май-август. Факта че руснаците плащат и на чужди наемници също говори, че го закъсват за действащи спецове с желание да влязат в месомелачката.
        Според мен, голям напредък имат украинците по всички направления. Видно е че работят по въпроса.
        В тази връзка вчера разбрах че за бомбардирането на летището е ползвана авиация, а аз мислех че след големите загуби на самолети и хеликоптери са спрели да я ползват. Явно са намерили начин да я ползват без загуби.
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Те даже първо са се похвалили в Интернет как са ударили КПП-то, ...

пък после, като се е разбрало, че е поразено не КПП-то, а автобус и има убити и ранени цивилни, са си покрили "новината" и започнаха да пускат димните завеси ...
          Възможно е... Явно там сега има активни артилерийски удари... Ама пак не се знае кой за какво се 'хвали'...
          Те и другите се 'похвалиха' за такива удари ...
          От тук:
          По наши данни за седмица са загинали около 300 бунтовници – в резултат на мощен артилерийски обстрел край летището в Донецк, край Горловка, Комсомолск и Волноваха, обясни съветник на военния министър на Украйна Антон Герашченко, цитиран от „Украинская правда“.
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Обърнете внимание на този клип 1:52 как се вее знамето(вятъра на височина над 30м е над 5-6м/с) и най-вече в каква посока духа вятъра(срещу движението на снарядите). Така, че това си е било чиста стрелба по натоварения с граждански преминавания пункт и явно на стрелящите изобщо не им пука по кой и кого ще обстрелват, кой ще убият, и ВЪОБЩЕ Марто до кога ще спорите от къде изгрява слънцето, и ще настоявате, че е от всякъде другаде ама не от изток?
            Благодарение на силния вятър(явно не отчетен като фактор) попадението е малко по-назад от очакваното, и само 1 снаряд стига пункта и за "късмет" улучва няколко метра от автобуса.

Не знам дали някой е пускал това но изглежда логично и напълно съвпада са тезата и разсъжденията на Чавдар.
            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
              Обърнете внимание на този клип 1:52 как се вее знамето(вятъра на височина над 30м е над 5-6м/с) и най-вече в каква посока духа вятъра(срещу движението на снарядите). Така, че това си е било чиста стрелба по натоварения с граждански преминавания пункт и явно на стрелящите изобщо не им пука по кой и кого ще обстрелват, кой ще убият, и ВЪОБЩЕ Марто до кога ще спорите от къде изгрява слънцето, и ще настоявате, че е от всякъде другаде ама не от изток?
              Благодарение на силния вятър(явно не отчетен като фактор) попадението е малко по-назад от очакваното, и само 1 снаряд стига пункта и за "късмет" улучва няколко метра от автобуса.

Не знам дали някой е пускал това но изглежда логично и напълно съвпада са тезата и разсъжденията на Чавдар.
              Никъде не съм отварял приказка, че не са руснаците - напротив! Няма как от 40 снаряда вятъра да не успее да спре само 2.

П.П. Че не им пука по кого стрелят и едните, и другите, също съм писал по-горе...

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                ...Не знам дали някой е пускал това но изглежда логично и напълно съвпада са тезата и разсъжденията на Чавдар.
                Там изключението е посоката - посоката откъдето е стреляно според OSCE е доста по-северна. Предполагам изводите OSCE са ги направили при пряк оглед на местопрестъплението (защото си е такова)....
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  остатъците от летището са да си мерят пишките вече,нищо стратегическо няма в него.
                  Стратегическото е че според Минския план тежките оръжия трябва да се изтеглят на 30км от фронта т.е. цял Донецк да се разоръжи ако летището е украинско.

Коментар

Тоя план включва ли спиране на боя?Единия план не го ебават пък ще почнат да спазват точка по точка ако падне летището?
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Сега пък украинските генерали излязоха с изявление ( след като съвсем ги изгониха от летището) , че това бил най-удобния плацдарм за настъпление от страна на "терористите" и затова бил целия зор..... Нещата май не розовеят особено в УА... Пески падна, 31 ви блокпост и той, опълченците май пак натискат Мариупол, пленен е командира на 93 та аеромобилна бригада.... Явно доста са се "изучили" ....
                      висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        Те и сега могат да ги бомбят там ако искат,не им е притропало за това,много по-вероятно е да не искат да им го оставят като летище от което да влизат и излизат безнаказано и незаконно оръжие,бойци и каквото там се сетим за дестабилизирането на съседни райони.Подобен номер си въртяха май с летището в Грозни в началото на 90те.

Украинските генерали четат форума значииииииии
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Една интересна статия анализ на боя за летището в Донецк: http://zhzh.info/news/2015-01-18-22276
                          Изглежда украинците имат неизвестно устройство заглушаващо комуникациите?

Статията очевидно е от украинската гледна точка, на някой попадали ли са му подобни анализи от руска страна?

Коментар

Първоначално публикуван от ardmin Преглед на мнение
                            Една интересна статия анализ на боя за летището в Донецк: http://zhzh.info/news/2015-01-18-22276
                            Изглежда украинците имат неизвестно устройство заглушаващо комуникациите?

Статията очевидно е от украинската гледна точка, на някой попадали ли са му подобни анализи от руска страна?
                            Това е копирано. Мисля, че оригиналът е тук. Стои обаче въпросът кой е този прословут блогър, който се цитира като източник за загубите на руснаците, а сега и за анализ с претенции за много добра информираност???
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Сега се замесиха и религиозни проповеди.....
                              https://www.youtube.com/watch?v=CVin...-ts=1421828030

Пак гръмнаха новини за излъгани и изоставени войници от УА. За тези 16 войници всъщност има и видеа вече. Просто са си ги зарязали неинформирани... Опълченците говорят, че за щурмове на летището се използват необучени войници, без никаква точна идея какво се случва.... Последният случай от вчера - разузнавателна група на ВСУ се забудила с...... "800 метра по-наляво" и попаднала в плен. Аз лично вече имам някои съмнения за тия "попадания в плен". И оня полковник бригадния командир.... Ако нямаше много сведения за него, че е участвал в най-кървавие събития бих си помислил, че е постановка това неговото "объркване". От кога бригадни шефове зеха да водят разузнаване с бой ? Може па и некой ядосан генерал да го е изритал за резултати.... Ама пак малко вероятно... Странното е, че бил много мразен и има шанс да не бъде разменен а да го сполети друга участ. Странни игри се случват там... Най-интересното е, че досега никога от никъде не е имало толкова новини и видео материали. А оттук и безкрайните теории за конспирация.
                              Най-лудата работа за мен е, че и епъл ( за мен са си с много малка буква) се намесиха в събитията - нямало да продават в Крим..... Тука вече ме досмеша наистина...
                              висете отпуснато

Коментар

Украйна е на ръба на обявяването на военно положение, което на дипломатически език, е обявяване на война на Русия. Документите за това са разпечатани, подписани, подпечатани и затворени в пликове. Единствената причина, да не се задейства този сценарий към момента (според мен е въпрос на не повече от месец до два максимум) е МВФ и обещаната финансова помощ от там за Киев, защото по устав МВФ замразяват или направо прекратяват всякакви операции във воюващи държави. Подробности в Офнюз.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X