Ясноооо, обаче има само снимкити (и то много) с унищожени ЗОП. Ще потърся пак, но за момента няма почти нищо.
Това е според мен необорудована, ама е ЗОП.
Да, няма почти нищо. Мисля само последното е свястна ЗОП. Въпреки, че не е оборудвана, поне е разположена на обратен спрямо основно направление на стрелба скат. Между другото, копането на артилерийски окоп е НЕВЕРОЯТНА хамалогия.
От известно време имам чувството, че някой в украинското командване смята разполагането на артилерия на "доминираща местността позиция" за невероятно удачна идея....
Мислех, че още в детската градина се научава, че ако не си пазиш играчките ги губиш....
- Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
- Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.
Ето още една. Сватбарска артилерия ако не си виждал ето:
Последно редактирано от derhunter; 11-08-14, 15:32.
байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Ето още една. Сватбарска артилерия ако не си виждал ето:
въпще глупости да искаш
Що глупост? На мен горе долу ми харесва, само дето никак не се вързва с тезата за "професионалните артилеристи от РФ". Приличат на зяпачите от хоремага, даже там има един едър чичко с черна тениска на заден план ))
От: Схватките в Украйна откъм техническата им част
Кое ти харесва
Коригирането? Концентрирането?
Иначе явно са късметлии (нали тук обясниха че за "мирни граждани" не е проблем за 10мин. за забухат по подадени координати) И кво толкова се вчепетлявате, че ги унищожили 10мин. след като конвоя им спрял, то по подвижни цели се пука даже в ДНР/ЛНР с артилерия.
байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
А ти какво подразбираш под тези термини? И разбираш ли поне малко от външна балистика, или да кажем от курс на артстрелби? За мен е отговора ти ясен, нека и другите да го чуят.
Първо да кажа, че подготовката на позиция може спокойно да се извърши без присъствието на самите гаубици на позицията. И може да се състои в простото забиване на няколко колчета (даже само на едно колче - за основното оръдие) в земята разбира се с определяне на координати.
В конкретния случай за тази ЗОП е избрано място защитено от наземно наблюдение (горичката отсреща на 100 метра) и лесно за привързване (предвид едни стърчащи неща по десния фланг ). Мога да се обзаложа, че Старшият офицер е на десният фланг и дясната Д-30 е основна. Тя може даже да е водила пристрелка без да се види на филмчето. Там дето се халосват в началото. Данните за стрелба могат да се сметнат още докато се заема позицията.
Оттам нататък се вижда да отгърмят по 5 ОФ (може даже да не са на заряд пълен , не е много ясно)
Очевидно на лявата Д-30 има изключително неопитен пълнач , снарядите сигурно свирят докато летят . След изпълнението на огневата задача се събират и изчезват. А в тревата остава само едно колче, до следващия път ...
Повече ми харесва от позициите на УА.
ПС: Ако бяха самоходни щеше да е още по-интересно спират, бум бум бум бум бум и изчезват.
ПС: Ако бяха самоходни щеше да е още по-интересно спират, бум бум бум бум бум и изчезват.
Ето ги и тях, но тук поне се чува да имат някаква цел
Ако тръгне в отговор обстрел, какво ще прочетем в новините за църквата?
Чета от няколко дена из нет-а(източниците нямат значение-предпочитам да попитам тук), че Луганск девети ден е обстрелван от УА с артилерия и град, няма ток, водата не става за пиене, няма медицинска помощ, хората гледат по всякакъв начин да напуснат града-така ли е? За разрушенията и цивилните жертви не коментирам!
Да не би целта да е всичкото про-руско население да напусне Украйна...?
Чета от няколко дена из нет-а(източниците нямат значение-предпочитам да попитам тук), че Луганск девети ден е обстрелван от УА с артилерия и град, няма ток, водата не става за пиене, няма медицинска помощ, хората гледат по всякакъв начин да напуснат града-така ли е? За разрушенията и цивилните жертви не коментирам!
Да не би целта да е всичкото про-руско население да напусне Украйна...?
Коментар