Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Тия 'тириби' на купола отзад кво са?

Коментар

ОПВТ, оборудване за подводно кормуване на танк.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
        Ясноооо, обаче има само снимкити (и то много) с унищожени ЗОП. Ще потърся пак, но за момента няма почти нищо.

Това е според мен необорудована, ама е ЗОП.

Да, няма почти нищо. Мисля само последното е свястна ЗОП. Въпреки, че не е оборудвана, поне е разположена на обратен спрямо основно направление на стрелба скат. Между другото, копането на артилерийски окоп е НЕВЕРОЯТНА хамалогия.

От известно време имам чувството, че някой в украинското командване смята разполагането на артилерия на "доминираща местността позиция" за невероятно удачна идея....

Мислех, че още в детската градина се научава, че ако не си пазиш играчките ги губиш....
        - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
        - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
          .. Що за глупост!...
          Ето още една глупост

Ето още една. Сватбарска артилерия ако не си виждал ето:

Последно редактирано от derhunter; 11-08-14, 15:32.
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
            Ето още една. Сватбарска артилерия ако не си виждал ето:

въпще глупости да искаш
            Що глупост? На мен горе долу ми харесва, само дето никак не се вързва с тезата за "професионалните артилеристи от РФ". Приличат на зяпачите от хоремага, даже там има един едър чичко с черна тениска на заден план ))

Коментар

Кое ти харесва

Коригирането? Концентрирането?

Иначе явно са късметлии (нали тук обясниха че за "мирни граждани" не е проблем за 10мин. за забухат по подадени координати) И кво толкова се вчепетлявате, че ги унищожили 10мин. след като конвоя им спрял, то по подвижни цели се пука даже в ДНР/ЛНР с артилерия.
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

А ти какво подразбираш под тези термини? И разбираш ли поне малко от външна балистика, или да кажем от курс на артстрелби? За мен е отговора ти ясен, нека и другите да го чуят.

Иначе ситуацията на фронта е следваща:

Коментар

• Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                  Кое ти харесва

Коригирането? Концентрирането?
                  Маньовъра ми харесва .

Първо да кажа, че подготовката на позиция може спокойно да се извърши без присъствието на самите гаубици на позицията. И може да се състои в простото забиване на няколко колчета (даже само на едно колче - за основното оръдие) в земята разбира се с определяне на координати.

В конкретния случай за тази ЗОП е избрано място защитено от наземно наблюдение (горичката отсреща на 100 метра) и лесно за привързване (предвид едни стърчащи неща по десния фланг ). Мога да се обзаложа, че Старшият офицер е на десният фланг и дясната Д-30 е основна. Тя може даже да е водила пристрелка без да се види на филмчето. Там дето се халосват в началото. Данните за стрелба могат да се сметнат още докато се заема позицията.
                  Оттам нататък се вижда да отгърмят по 5 ОФ (може даже да не са на заряд пълен , не е много ясно)
                  Очевидно на лявата Д-30 има изключително неопитен пълнач , снарядите сигурно свирят докато летят . След изпълнението на огневата задача се събират и изчезват. А в тревата остава само едно колче, до следващия път ...

Повече ми харесва от позициите на УА.

ПС: Ако бяха самоходни щеше да е още по-интересно спират, бум бум бум бум бум и изчезват.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                    Маньовъра ми харесва .
                    ...

ПС: Ако бяха самоходни щеше да е още по-интересно спират, бум бум бум бум бум и изчезват.
                    Ето ги и тях, но тук поне се чува да имат някаква цел

Ако тръгне в отговор обстрел, какво ще прочетем в новините за църквата?

Коментар

Ето ви ОПИТ за стрелба от закритата позиция.

И цялото видео:

Коментар

Окопът им е много готин. Уютен... Потрудили са се.

Коментар

Докато гледах цялото видео, косата ми е настръхнала! Те са опасни първо и само за себе си.

А това видео от вчера, пресничко е.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            Докато гледах цялото видео, косата ми е настръхнала! Те са опасни първо и само за себе си.

А това видео от вчера, пресничко е.

Баш беше момента да ги почешат с реактивната . Един залп на една машина и никой нямаше да остане .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Чета от няколко дена из нет-а(източниците нямат значение-предпочитам да попитам тук), че Луганск девети ден е обстрелван от УА с артилерия и град, няма ток, водата не става за пиене, няма медицинска помощ, хората гледат по всякакъв начин да напуснат града-така ли е? За разрушенията и цивилните жертви не коментирам!
                              Да не би целта да е всичкото про-руско население да напусне Украйна...?
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                                Чета от няколко дена из нет-а(източниците нямат значение-предпочитам да попитам тук), че Луганск девети ден е обстрелван от УА с артилерия и град, няма ток, водата не става за пиене, няма медицинска помощ, хората гледат по всякакъв начин да напуснат града-така ли е? За разрушенията и цивилните жертви не коментирам!
                                Да не би целта да е всичкото про-руско население да напусне Украйна...?
                                Там украинци няма ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 0 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X