Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение
    С оглед на случилото се с/във Крим, Украйна може да счита, че е налице такава опасност.
    Това, че считат такава опасност за реална ни го набиват всеки ден с истерични крясъци в главите, тук съм съгласен с теб. Ама не това беше въпроса ми.

П.С. За Трумфа - грешката е моя. Имах предвид оригиналния С300.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Украйна на книга има около 150 000 редовна армия . Това срещу има няма 5 000 опълченци . Ако е само за АТО не виждам никакъв смисъл от мобилизация .
    Е чий го дирят (и то Груз 200) тогава запасняци в АТО ? Титулярите са в месечен цикъл ?
    Последно редактирано от windwarrior; 25-07-14, 22:18.
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
      Не питам за еротичните фантазии на Яценюк...
      Яценюк го отнема, ама като не следите политиката...
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Arangel Преглед на мнение
        Основният ПЗРК (направо единствен) на сепаратистите е "Игла", не "Стрела-2", нека бъдем коректни.
        Похвалиха се и със Стрела-10, на другия ден свалиха двата Су-25....
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Яценюк го отнема, ама като не следите политиката...

Следим ние, ама мобилизациите бяха по негово време.

Офтопик - Виж, ти май не следиш политиката -ГЕРБ върна мандата за съставяне на ново правителство

Коментар

Е чий го дирят (и то Груз 200) тогава запасняци в АТО ? Титулярите са в месечен цикъл ?
            Аз само констатирам фактите . Факт е че Украйна е декларирала 148 000 редовна армия . Не съм министър на отбраната на Украйна за да знам защо праща там запасняци .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Аз само констатирам фактите . Факт е че Украйна е декларирала 148 000 редовна армия . Не съм министър на отбраната на Украйна за да знам защо праща там запасняци .
              Което ни връща на въпроса - след като дори и за осъществяването (и то с доста спорен успех) на жандармерийска операция, Украина трябва да обявява мобилизация, с какви сили и средства възнамерява да противостои на пълномащабна агресия от страна на Русия. Което беше тезата на съфорумника Arangel - че трите дивизиона ЗРК, развърнати в района на АТО, поради липсата на вероятни цели от страна на отцепниците (междуконтинентални балистични ракети и стратосферни бомбардировачи), са всъщност гениален тактически/стратегически ход срещу неминуемата агресия от страна на Империята на Злото.

Ако неправилно съм разбрал тезата на Arangel (случва се при писмена комуникация) - предварително моля за извинение.

Коментар

ЗРК-то(БУК,КУБ) покрива нейде 20-30км. радиус. Ако очакваш, че е възможен десант, ти къде ще го разположиш?
                Или че пуцаш с С200/С300 ?
                Последно редактирано от DBRS; 25-07-14, 23:22. Причина: уточнение :)
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                  ЗРК-то покрива нейде 20-30км. радиус. Ако очакваш, че е възможен десант, ти къде ще го разположиш?
                  Като се има предвид, кой ще прави десанта(ако евентуално го направи), бих ги разположил в Полша. Поне, ще опазя нещо .

Коментар

Руснаците могат да си вкарват през границата каквото си поискат, за какво им е десант. Ако говорим за пълномащабна военна операция, която няма как да остане скрита, просто първите цели за авиацията са ЗРК, те си ги знаят с точност до метър къде са.

Коментар

ЗРК-то покрива нейде 20-30км. радиус. Ако очакваш, че е възможен десант, ти къде ще го разположиш?
                      С200/С300 също са ЗРК Зенитно Ракетен Комплекс демек. И всяка от тях покрива различен радиус, и е предназначена за работа по различни цели. Шото не е все едно дали целиш БЧ от МБР или делтапланер. Физика, дайбеш мадъра му

А ако очаквам десант в Долно Уйово, едва ли бих си разположил ПВО-то си в Горно Пичковци, на 500 км от Долно Уйово, и на 200 км извън ефективния обхват на ПВО-то ми.

От друга страна - аз съм прост гефрайтер, не съм чел нито Клаузевиц, нито Сун Дзъ, та може и да съм в ошибка.

Пъ. Съ. Не че нещо, ама все още чакам факти за предстоящата Отечествена война на Украина срещу Империята на Злото. Предислокация на части, фортификационни дейности по границата, anything ?
                      Последно редактирано от windwarrior; 25-07-14, 23:24.

Коментар

ЗРК-то(БУК,КУБ) покрива нейде 20-30км. радиус. Ако очакваш, че е възможен десант, ти къде ще го разположиш?
                        Системи като Бук са армейско ПВО, а не ПВО на страната. На времето са мислени за усилване на ПВО на танковите съединения на СА. Така че, нормалното място на тези ЗРК е там, където са войските.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

С200/С300 също са ЗРК Зенитно Ракетен Комплекс демек. И всяка от тях покрива различен радиус, ...

А ако очаквам десант в Долно Уйово, едва ли бих си разположил ПВО-то си в Горно Пичковци, на 500 км от Долно Уйово, и на 200 км извън ефективния обхват на ПВО-то ми.

От друга страна - аз съм прост гефрайтер, не съм чел нито Клаузевиц, нито Сун Дзъ, та може и да съм в ошибка.

Пъ. Съ. Не че нещо, ама все още чакам факти за предстоящата Отечествена война на Украина срещу Империята на Злото. Предислокация на части, фортификационни дейности по границата, anything ?
                          Ето че сам си отговори защо БУК/КУБ са у екшъна.(добавих уточнение за зрк-ту )
                          Относно предислоциранията, за такава информация украинец може да лежи в затвора, защо мислиш че тук ще я има?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            И още снимки от бившата батарея.

Това е в Краснодон, нали? УВС май наистина са полуидиоти...
                            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Ето че сам си отговори защо БУК/КУБ са у екшъна.(добавих уточнение за зрк-ту )
                              Ми не, не си отговорих Защо Бук-а е у ьекшъна, а батковците му не са ? ПВО-то за да е ефективно, се ешелонира.

Относно предислоциранията, за такава информация украинец може да лежи в затвора, защо мислиш че тук ще я има?
                              Въй, не думай. В епохата на социалните мрежи, дето единична пускова установка я разнасят като Самарското знаме, Украина (чиито спецслужби са наводнени от продажни рубладжии - твърдението не е мое ) мести цели дивизии в строга военна тайна. Ма ти сериозно ли ?

Апропо - за снимки на гаубици с навирени дула какво е наказанието ? Два непоряда, и десет дена без десерт ?

Коментар

Точно тоя с навирените дула съм сигурен че вече го е отнесъл дори да е излъгал,
                                сам си написал, че ще сложиш зрк-то си в зависимост от обхвата, е 20-30км. му е обхвата на БУК-а и би трябвало да покриваш поне 5км. у враго и воалаа кво получаваме - на 15мин. си от враго, даже и с велосипед да се движи. А дали е в обсег на градове, или разни навирени?

Освен това Русия не е във война, тоя навирения е на разотка, нъл тъй.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X