Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
    чисто по публикуваните в тази тема снимки:

- защото от едната страна са хора дето мислят акнето за глобален проблем, WWII за DOOM II и гражданската война за Half Life ?
    - защото другите имат внуци и по някоя год. казарма по съвецко време?
    ...
    Чакай чакай. Това което го описваш е въпрос не на националност, а на време и възраст. Няма как тия от украинска страна да са само млади, пък другите да са само стари. И едните, и другите имат внуци и по някоя година казарма по съветско време.

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Ами по-старото поколение от преди да се разделят си отбиваше военната служба в съветската армия, беше си една държава, та за това и не подлежи на дебат. Ако мога да ти отговоря на въпроса защо едните зле а другите добре ще отпаднат бая въпросителни ама не мога. А зощо украинската армия така?- ами според мен армия която не воюва става те такава, никаква. Щото в годините след разпада на СССР анархията налази Украйна както нас например и това не ЕЖК а лично съм го видял. Висш армейски офицер живя доста време в хотела и въртеше едни пари, сделки и далавери които определено не му влизаха в служебните обязаности и нямаше много вид на "русифициран" но за низшият състав и идея си нямам.
    Добре де, това ясно. Ама нали и едното, и другото е Украйна. Нали едното и другото са украински граждани. Нали и едните и другите са били под влиянието на разпада.

Не оспорвам анархията лазила в Украйна като цяло и по армията и в частност в продължение на двайсет години. Питам ония опълченците, като са местни, как са избегнали анархията ?

Няма вариант от едната страна да са САМО пъпчиви пънкарчета със свастики, а от другата - САМО небрежни чичковци на средна възраст дето още помнят наученото в съветската казарма. Те ако помнят - татковците на пънкарчетата не помнят ли ?!? Те къде са ?

Значи аз и ти ако сме родени еднояйчни близнаци, и до 40 годишна възраст сме киснали на един диван, гледали сме едни и същи мачове по едно и също време, пили сме една и съща бира в едно и също количество - крайния резултат ще сме две еднакви прасета. Няма вариант в деня в който се скараме на кръв - аз изведнъж да ти изкарам двойна мускулна маса, да направя набиране на една ръка и да ти тегля шут в муцуната докато ти долу пуфтиш от самия опит да станеш от дивана. Освен ако не съм тренирал тайно (което щеше да ми проличи на шкембето), или ако аз не съм аз
    Последно редактирано от Goblin; 18-06-14, 01:03.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

просто опълченците са тези неосъзнали разпада :Р по Беркем :Р татковците на пъпчивите си гледат внучетата и зяпат евровизия. дяцата на чичковците си гледат бебетата и зяпат пак евровизията.
      конфликтът малко ми изглежда поколенчески всъщност. Геополитиката само помага ))

PS: ОБАЧЕ отстъпихме от техн. част. Благодаря за главните букви. когато пиша тихо и ги пропускам, сорка.
      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Ми зле ми се виждат завалиите. А за воювалите дето не подлежи на дебат не те разбрах. В смисъл - наистина не съм чувал гражданите на Украйна през годините след 1991ва да са се обучавали в руските войни. Въпросът ми беше - защо едните са толкова зле, а другите - толкова добре ?

- Защото украинската армия по принцип си е била гола вода последните години (преди събитията) ?

- Защото украинската армия до събитията миналата година е била "русифицирана" изкуствено от проруски правителства (ама тогава оная хубавата с плитката като беше на власт къде е бляла ), след събитията каймака и е минал на руска страна и украинското правителство в момента играе с Б отбор ?

- Защото "силните" части на украинската армия по естествен път / причини са били в проруските области, и после каймака... (разбирай - горната точка, но по естествен а не по изкуствен път) ?

И тъй нататък. Така или иначе - дори някой от горните варианти да беше верния отговор, пак отговаря само на половината въпрос.
        А вариантите с 200 уволнени офицери, които са отказали да участват в "наказателната акция" къде да го пишем ? Някой по-напред из темата писа как се е чувствал по време на прехода у нас и дали би стрелял срещу сънародници от "другия" лагер". Мислел съм си го и аз и по време и на възродителния процес и в началото на "прехода"... Мойте скромни ( и може би нищо незначещи за другите) ценности на (вече бивш) офицер никога не биха ми позволили да стрелям срещу сънродници. Тук с уговорката, че става дума за хиляди "терористи" и мирни граждани, а не за малка група истински терористи. И аз бих избрал да ме уволнят, но никога не бих използвал уменията си за да допринеса за гибелта на сънародници и толкова мирни граждани. Не, че съм бил велик военен, но според мен всеки истиснски офицер и войник имащ и най-малкото чувство за войнски дълг не би участвал в конфликт от този род. Та защо не и това да е някаква част от обяснението. Или пък за способните военни, вземащи все пак участие в конфликта - защо мислите, че биха действали както очакват онези отвън и отгоре? Има доста начини да се имитира дейност. Според мен проблема е мотивацията а не неподготвенността. А за тия палячовци позиращи като герои от електронна игра няма и да коментирам... Но явно само те имат някаква мотивация. А са доста лесна плячка за подготвен войник...
        висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
          А вариантите с 200 уволнени офицери, които са отказали да участват в "наказателната акция" къде да го пишем ? Някой по-напред из темата писа как се е чувствал по време на прехода у нас и дали би стрелял срещу сънародници от "другия" лагер". Мислел съм си го и аз и по време и на възродителния процес и в началото на "прехода"... Мойте скромни ( и може би нищо незначещи за другите) ценности на (вече бивш) офицер никога не биха ми позволили да стрелям срещу сънродници. Тук с уговорката, че става дума за хиляди "терористи" и мирни граждани, а не за малка група истински терористи. И аз бих избрал да ме уволнят, но никога не бих използвал уменията си за да допринеса за гибелта на сънародници и толкова мирни граждани. Не, че съм бил велик военен, но според мен всеки истиснски офицер и войник имащ и най-малкото чувство за войнски дълг не би участвал в конфликт от този род. Та защо не и това да е някаква част от обяснението. Или пък за способните военни, вземащи все пак участие в конфликта - защо мислите, че биха действали както очакват онези отвън и отгоре? Има доста начини да се имитира дейност. Според мен проблема е мотивацията а не неподготвенността. А за тия палячовци позиращи като герои от електронна игра няма и да коментирам... Но явно само те имат някаква мотивация. А са доста лесна плячка за подготвен войник...
          Как да не е вариант. Просто не се сетих. А си звучи съвсем логично. Истински военни в украинската армия в момента липсват или са неефективни, независимо от националното им самоопределение, останали са Б отбор и палячовци. Това доста читаво би обяснило нещата. Благодаря за което.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

И аз съм съгласен с Тони.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Ми зле ми се виждат завалиите. А за воювалите дето не подлежи на дебат не те разбрах. В смисъл - наистина не съм чувал гражданите на Украйна през годините след 1991ва да са се обучавали в руските войни. Въпросът ми беше - защо едните са толкова зле, а другите - толкова добре ?
              Има една много съществена подробност . Опълченците имат кауза и са готови да умрат за нея . Много трудно се воюва срещу хора които воюват за идеите си в които вярват фанатично . В нашата история такива примери има много . Спомни си само как в началото на миналия век като е започнала балканската война от цяла Европа са се връщали българските студенти да се запишат доброволци в армията . И как после тази армия гази всичко наред обръщайки наопаки всички тогавашни военни доктрини . Мотивацията във всяка една армия е нещо изключително важно на което се отделя голямо внимание . От другата страна са хора които не знаят и не разбират защо са там и просто се опитват да оцелеят . Истинските военни цял живот са ги учили че трябва да защитават страната си от външен враг а не да избиват собствения си народ .
              Последно редактирано от sek.1; 18-06-14, 04:47.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

А и наемниците не са за подценяване .......
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  А и наемниците не са за подценяване .......
                  Не са но поне аз не съм чул до сега някъде в света само наемници да спечелили нещо голямо .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Унищожен БТР-70 на УВС, водач е починал в болница (70% изгаряне). Според мен колата не е била улучена от РПГ.

Последно редактирано от Sibirski; 18-06-14, 07:28.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      Трофеен танк.

И видео с трофей.

Коментар

... А за мантрите не знам, ама аз знам едно - мен дори да ме бомбардира най-бездарния пилот в тази част на галактиката, на най-раздрънкания самолет - ПАК не мога да го сваля Ако ще да съм адски, ама много опълчен. А в казарма съм набивал кубинките колкото другите. А тия тука - хем се пълчат, хем са неподготвени, хем правилните самолети падат.

...
                        Аааа, защо бе? В днешно време някои оръжия си вървят с инструкции за потребителя от рода на "Тази страна към врага", "Като чуеш да пищи зумера, дръпни спусъка".
                        Дивите планинци в Афганистан ги научиха за норматив да използват Стингер и др. ПЗРК та какъв проблем ще е това за страна, в която част от населението до една възраст е минало на задължителна военна служба , а някои са и с боен опит?
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

И още относно въпроса откъде опълченци вземат бронетехника?

Нп. Снежное преди.

И сега.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            И още относно въпроса откъде опълченци вземат бронетехника?

Също си я правят сами:

Публикувайте отговор

Коментар

... Истински военни в украинската армия в момента липсват или са неефективни, независимо от националното им самоопределение, останали са Б отбор и палячовци. ...
                              Самият факт, че при наличие на милиция, разни спецчасти към нея, вътрешни войски и армия, Киев прибягна към създаване на национална гвардия говори доста в посока, че имат проблем с лоялността на силовите структури ...

Къде мислиш са отишли онези от "Беркут", дето го разформироваха и искаха да ги направят изкупителни жертви за случилото се в Киев?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                                Също си я правят сами:

Тези не са опълченци.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 12 потребители онлайн. 0 потребители и 12 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X