Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Пропуска се и още нещо - Ми-24 е предназначен да участва в съвсем друг тип военни конфликти вместо в тези, в които му се налага да участва. Мислен е да лети на ята над огромни танкови формации препускащи през Западна Европа, изривайки всичко пред тях (това което е останало след стратегическите ракетни ядрени удари, авиацията, и ракетни войски) и стоварващ пехотна поддръжка на същите тези танкове в случаите на бързи и дълбоки пробиви във вражеския тил! Руснаците никога не са се заблуждавали, че тази машина може да бъде пълноценно използвана за десантни и логистични задачи. За тази цел са си имали достатъчен набор от чисто транспортни машини с необходимия полезен обем, товароносимост и максимален таван на полета. Акцента в него, е върху щурмовите му характеристики! Всичките му плюсове и минуси се виждат най-добре в Афганистан! Колкото и добра машина да е сама по себе си, съвременната военна история засега показва, че е глух клон на еволюцията...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Всичките му плюсове и минуси се виждат най-добре в Афганистан! Колкото и добра машина да е сама по себе си, съвременната военна история засега показва, че е глух клон на еволюцията...
      Точно там са утановени някоЙ нередности в концепцията.
      При +40 градуса, мощността на двигателя ТВЗ-117А пада с 1/3-та, а на голяма надморска височина - наполовина. Затова веднага почват да конструират ТВЗ-117В ( В - височинен) за да се оправи вертикалната скороподемност.
      Поради подобни неща, така и не се стига до исканото летящо БМП.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      ... американците са сменили тактиката при използването на Апача и, вместо да ги пращат в рейдове над разположението на противника (баш това, което украинците направиха в Славянск), са наблегнали на действия във взаимодействие със сухопътните сили и авиацията, които да подавят ПВО и да осигурят по-безопасна среда за хеликоптерите.
      Това е начина.
      През първата война в залива "Апачите" правят общ нальот 18 700 часа, издтрелват 2876 "Хелфайър" и унищожават около 800 единици бронетехника, 500 камиона, 60 бункера и радара, 14 хеликоптера и 10 самолета... Респектиращо.
      Като за цялото това удоволствие губят само един хеликоптер, ударен от близко с РПГ - пилотите са спасени.

Но тактиката е по двойки - единият с НУРС за площадно поразяване, а вторият с 16 Хелфайър.
      Последно редактирано от derhunter; 13-05-14, 11:21. Причина: император..

Коментар

Употребата му не доказва кой знае колко. ...
        Убиваш ме,
        "anti-aircraft fire" какво е в днешно време(2003г.)? 12.7мм с 490м/с?

и все пак са се върнали 99%?

Определено изискванията си ги е покрил, това че някой го е надценил е друга тема.
        Съгласи ли се поне, че Ми-24 е по-лесен за сваляне щото от там тръгнаха всички тия сравнения. Няма да настоявам, че съм гениален
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
          Убиваш ме,
          "anti-aircraft fire" какво е в днешно време(2003г.)? 12.7мм с 490м/с?

и все пак са се върнали 99%?

Определено изискванията си ги е покрил, това че някой го е надценил е друга тема.
          Съгласи ли се поне, че Ми-24 е по-лесен за сваляне щото от там тръгнаха всички тия сравнения. Няма да настоявам, че съм гениален
          Убивам те и още как! "Small arms" означава стрелково оръжие. Т.е. при въпросния епизод апачите са понесли поражения И от огън с леко оръжие (чети АК, ПК и т.п.). Т.е. теорията ти за "нулева уязвимост" (разбирана като непробиваемост) от 12.7-мм, където и да било по корпуса не издържа. Огън на ПВО в днешно време може да означава абсолютно всичко: огън със 7.62, 12.7 или 14.5-мм картечници; 23 или 30-мм оръдия, та до ПЗРК.

... In Afghanistan, during Operation Anaconda, seven Apaches were sent to attack Taliban forces in the mountains near Tora Bora. All got hit by machine gun fire, with five of them being so shut up that they were effectively destroyed.

А кой е по-лесен или по-труден мога да ти кажа, когато имам достатъчно подлежащи на сравнение данни. Примерно, някой да сложи един Ми-24 и един Апач на полигона и да започне да ги пука по един и същи начин, с едни и същи оръжия и боеприпаси. Както виждаш, след цитираната случка американците са започнали да избягват да пускат хеликоптерите в зони, където биха могли да станат обект на огнево въздействие от земята. Сигурно са имали достатъчно основателни причини да го направят, нали?

Твоите изводи ти ги извади от тотално неадекватните действия на украинците в рамките на 2 дни. Ами да вземат да пуснат и един Апач по същия начин да се размотава над онези места, пък то ще си покаже ...
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 13-05-14, 13:25.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Убивам те и още как! "Small arms" означава стрелково оръжие. Т.е. ...
            Small-arms and anti-aircraft fire ???

Не е или, не е и/или, т.е. освен зенитките има и много всякакви други.
            Разбрах, че за тебе всичко дето стреля нагоре е огън на зенитки Ми гениите сме тъй, от малко инфо вадим правилни изводи
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

Коментар

#95, защо досега никой не ми е отговорил?

Коментар

Интересен материал (на английски) за опита на американците от Ирак, който показва, че интензивният обстрел със стрелково оръжие, както и използването на РПГ срещу хеликоптери, представляват достатъчно сериозна заплаха, за да бъде взета под внимание.

Украинските началници обаче явно не четат такива неща ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Интересен материал (на английски) за опита на американците от Ирак, който показва, че интензивният обстрел със стрелково оръжие, както и използването на РПГ срещу хеликоптери, представляват достатъчно сериозна заплаха, за да бъде взета под внимание.

Украинските началници обаче явно не четат такива неща ...
                  Силно се съмнявам че в такъв момент на едно реално безвластие имат някой кадърен офицер начело на армията а и да има по вероятно е всички да са се снишили докато минат изборите и видят на къде ще духне вятъра . Така беше и тука 1989 година казваха че нашия командир на поделението като звъннел телефона скачал като ударен от ток защото не знае кой от къде и какво ще му нареди . А човека не беше от страхливите беше пилот с дългогодишен стаж . За да започнеш една мащабна гражданска война с 100% вероятност след първия уцелен дори и по погрешка граждански обект руската армия да ти спретне блицкриг се искат много корави топки и як гръб . Топките явно ги нямат а гърба лека по лека се оттегли и им гледа сеира .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тук си прав. Даже руснаците да не ги притесняват, на никой военен не му се ходи в Хага, след като отмине бурята. А това си е реална заплаха.

Коментар

Пределно ясно е как ще протекат изборите и кой ще спечели, друг въпрос е дали ще си изкара мандата......... а влизане на руски войски няма да има - 15 млн. руснаци в Украина са си самодостатъчни.

По темата: днес има видео с доста летящи въртолети do Крематорск - има ли свалени?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                        #95, защо досега никой не ми е отговорил?
                        Кажи дееееее то е ясно какво се е случило...

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        човека не беше от страхливите беше пилот с дългогодишен стаж
                        Аз примерно и до ден днешен не мога да убивам с нож, докато разстоянието между спусъка и целта не ме е притеснявало никога да го дръпна.
                        Има различни видове страх, сподели някой ден за кое летище иде реч?
                        Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                        на никой военен не му се ходи....
                        ...за такива в българския разговорен език съществува думата "путьовци" (да ме прощават модераторите)
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          ... за такива в българския разговорен език съществува думата "путьовци" (да ме прощават модераторите)
                          Защо да са путьовци? Трябва да си малоумен за да се оставиш на някакви сбръканяци да те пратят да трепеш цивилно население, та после като стане сакатлък, те да се изсулят като мокра връв и да те оставят тебе на пангара да отговаряш за военни престъпления ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Защо да са ...
                            Чувал съм че командира на "Графа" по време на "Виденовите блокади" е прибирал под строй в колона колите на офицерите от поделението до Пловдив и на първата барикада след "Няама да минете, стачка, дрън дрън бабина..." е командвал "Господа офицери За бой". После до "победата" пак е имало барикада, но колите на военните са минавали безпрепятствено и в двете посоки.
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                              ... днес има видео с доста летящи въртолети do Крематорск - има ли свалени?

Според мен това е евакуацията на ранени и мъртви, съдейки по димка на земята в края на клипа.

Коментар

E и аз това му се чудя! Остави, че са различни като тип машини, ами и Ми-то е по-дърто с едни немалко години. А дали Апача е все още най-добрият щурмови не е ясно, защото няма достатъчно информация за реално сравнение на възможностите с по-новите руски модели.
                                Предлагам да се "съгласим" с DBRS, че индианеца е най-върховния и неуязвим хеликоптер в света, че да миряса най-накрая-така и така няма никакъв смисъл да му се обяснява, каквото и да е!
                                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X