Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

.. дублаж някакъв
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Ти обясни за турбОленцията,тръпнем в очакване всички дето са се занимавали и с ламинарни поточета , там ти подсказаха нещо за ламинат

пп
      и няма нужда от това съгласие, защото от мен няма и такова твърдение.
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
        Ти обясни за турбОленцията,тръпнем в очакване всички дето са се занимавали и с ламинарни поточета , там ти подсказаха нещо за ламинат

пп
        и няма нужда от това съгласие, защото от мен няма и такова твърдение.
        По първото питане-наистина нямам време да изгледам клипа, но ще го направя, и ще отговоря!И няма нищо ламинарно непосредствено след летящ самолет-не разбирам какво подсказване имаш предвид?

По твърдение второ- непрекъснато твърдиш колко Апачи бил неуязвим спрямо Ми-24-от четене из нет-а само, отделно, че са различен клас машини!

Наистина съжалявам, че нямам твоето време, желание, хъс и удоволствие за непрекъснати спорове и пописване, независимо за какво иде реч!
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Чувал съм че командира на "Графа" по време на "Виденовите блокади" е прибирал под строй в колона колите на офицерите от поделението до Пловдив и на първата барикада след "Няама да минете, стачка, дрън дрън бабина..." е командвал "Господа офицери За бой". После до "победата" пак е имало барикада, но колите на военните са минавали безпрепятствено и в двете посоки.
          По време на блокадите в Пловдив в началото на 97ма камионите на Вътрешни войски минаваха безпрепятствено през барикадите.Не знам за другите поделения.Говореше се, че на Парашутната бригада не ги пускали, ама дали е така?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
            #95, защо досега никой не ми е отговорил?
            Предполагам, имаш предвид използването им в Косово срещу ПВО на бившата СФРЮгославия, по спомен, някъде през 90-те години. Били са базирани в Албания.След няколко инцидента при нощни полети и загуби(не бойни) на няколко машини, са спрени от полети за продължително време.До колкото помня, имало е разследване на един от доставчиците на термооптичното оборудване, но не съм напълно сигурен в последното.

Коментар

Не, грешен (донякъде) отговор. Но възниква въпрос, защо аджеба в Косово Апачите не са се исползвали, щом са толкова добри?

Коментар

... Но възниква въпрос, защо аджеба в Косово Апачите не са се исползвали, щом са толкова добри?
                Защото, колкото и да са добри, винаги има вероятност да понесат загуби, а др. Клинтън не би искал в Щатите да пристигат ковчези или по сръбската телевизия да показват пленени пилоти.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Не, грешен (донякъде) отговор. Но възниква въпрос, защо аджеба в Косово Апачите не са се исползвали, щом са толкова добри?
                  От сърбин съм слушал история за поразени на земята машини (в базата им), но никога не съм гледал сериозно на тази информация. Да не намекваш за това?

Коментар

Но възниква въпрос, защо аджеба в Косово Апачите не са се исползвали, щом са толкова добри?
                    Защото работата се свърши по друг начин. Не е задължително едно оръжие (хеликоптер или самолет) да се ползва навсякъде - ей тъй защото го имат. Правят се анализи и се действа по начин който се сметне за най-ефективен и най-безопасен. В крайна сметка западните общества са много чувствителни на тема бойни загуби.
                    Има и друго - в Ирак целта е тотално заличаване на армията на Садам, а в Сърбия има само наказателна акция, изнесена от самолетите и срещу стратегически обекти. Разликата между война и превантивни удари е огромна.

Аз ходих в Сърбия буквално седмица след спиране на ударите. Освен двете сгради на щаба в Белград и телевизионната станция в Нови Сад друго ударено нямаше или не видях - никой не беше си поставил цели като в Ирак.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                      Защото работата се свърши по друг начин. Не е задължително едно оръжие (хеликоптер или самолет) да се ползва навсякъде - ей тъй защото го имат. Правят се анализи и се действа по начин който се сметне за най-ефективен и най-безопасен. В крайна сметка западните общества са много чувствителни на тема бойни загуби.
                      Има и друго - в Ирак целта е тотално заличаване на армията на Садам, а в Сърбия има само наказателна акция, изнесена от самолетите и срещу стратегически обекти. Разликата между война и превантивни удари е огромна.

Аз ходих в Сърбия буквално седмица след спиране на ударите. Освен двете сгради на щаба в Белград и телевизионната станция в Нови Сад друго ударено нямаше или не видях - никой не беше си поставил цели като в Ирак.
                      Ами те по-принцип Апачите не са мислени за такива цели, които описваш! По него време в Сърбия сухопътни военни операции на НАТО не е имало, че да пускат щурмови хеликоптери! Още повече, че тук си говорим за действия срещу европейска армия разполагаща с адекватни възможности за противодействие, а не срещу полуграмотни арабели...

Коментар

Ами да, нямаше сухопътни операции. И по принцип въпросът "защо Апача не се би в Сърбия" е меко казано странен - той просто нямаше поставени задачи които да решава.
                        Иначе аз съм много скептично настроен относно "адекватните възможности" на сръбската армия. Тя по нищо не превъзхожда възможностите и въоръжението на иракската. Помага само релефа на местността и възможностите за маскировка.

Коментар

На последните филмчета от Славянск/Краматорск има Ми-та, защо ли не ги свалят

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                            Ами да, нямаше сухопътни операции. И по принцип въпросът "защо Апача не се би в Сърбия" е меко казано странен - той просто нямаше поставени задачи които да решава.
                            Иначе аз съм много скептично настроен относно "адекватните възможности" на сръбската армия. Тя по нищо не превъзхожда възможностите и въоръжението на иракската. Помага само релефа на местността и възможностите за маскировка.
                            А кой, кога и къде е твърдял, че иракската армия не можеше да направи нещо повече от това, което направи..?!! Разликата е именно в хората - сърбите определено не са иркачани и едно хоро върху останките на един самолет, който до тогава се смяташе за невидим (и го свали от въоръжение, преди F-22 да е готов да го замести...), го доказа... Ако пък НАТО се беше объркало и започнало сухопътна операция, не знам на какво щяхме да станем свидетели... Само ще припомня Вермахта и СС колко ядове са брали там в едни други времена, когато на никой не му е пукало особено за човешки права, Женевски конвенции и прочее и всичко се е смятало за позволено, ако върши работа!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                              На последните филмчета от Славянск/Краматорск има Ми-та, защо ли не ги свалят
                              Ама ти смяташ, че всеки хеликоптер, който се мерне в района, непременно трябва да бъде свалян ли? Може просто да се държат извън зони, в които има риск да бъдат обстреляни. Или пък да са пуснали екипажи с боен опит (примерно онези на белите хеликоптери с маркировката на ООН).
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Тия с надпис ООН ясно, ама има и нормални, пък боевете казват се ожесточили.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X