байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Ти обясни за турбОленцията,тръпнем в очакване всички дето са се занимавали и с ламинарни поточета , там ти подсказаха нещо за ламинат
пп
и няма нужда от това съгласие, защото от мен няма и такова твърдение.
байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Ти обясни за турбОленцията,тръпнем в очакване всички дето са се занимавали и с ламинарни поточета , там ти подсказаха нещо за ламинат
пп
и няма нужда от това съгласие, защото от мен няма и такова твърдение.
По първото питане-наистина нямам време да изгледам клипа, но ще го направя, и ще отговоря!И няма нищо ламинарно непосредствено след летящ самолет-не разбирам какво подсказване имаш предвид?
По твърдение второ- непрекъснато твърдиш колко Апачи бил неуязвим спрямо Ми-24-от четене из нет-а само, отделно, че са различен клас машини!
Наистина съжалявам, че нямам твоето време, желание, хъс и удоволствие за непрекъснати спорове и пописване, независимо за какво иде реч!
Чувал съм че командира на "Графа" по време на "Виденовите блокади" е прибирал под строй в колона колите на офицерите от поделението до Пловдив и на първата барикада след "Няама да минете, стачка, дрън дрън бабина..." е командвал "Господа офицери За бой". После до "победата" пак е имало барикада, но колите на военните са минавали безпрепятствено и в двете посоки.
По време на блокадите в Пловдив в началото на 97ма камионите на Вътрешни войски минаваха безпрепятствено през барикадите.Не знам за другите поделения.Говореше се, че на Парашутната бригада не ги пускали, ама дали е така?
Предполагам, имаш предвид използването им в Косово срещу ПВО на бившата СФРЮгославия, по спомен, някъде през 90-те години. Били са базирани в Албания.След няколко инцидента при нощни полети и загуби(не бойни) на няколко машини, са спрени от полети за продължително време.До колкото помня, имало е разследване на един от доставчиците на термооптичното оборудване, но не съм напълно сигурен в последното.
... Но възниква въпрос, защо аджеба в Косово Апачите не са се исползвали, щом са толкова добри?
Защото, колкото и да са добри, винаги има вероятност да понесат загуби, а др. Клинтън не би искал в Щатите да пристигат ковчези или по сръбската телевизия да показват пленени пилоти.
Но възниква въпрос, защо аджеба в Косово Апачите не са се исползвали, щом са толкова добри?
Защото работата се свърши по друг начин. Не е задължително едно оръжие (хеликоптер или самолет) да се ползва навсякъде - ей тъй защото го имат. Правят се анализи и се действа по начин който се сметне за най-ефективен и най-безопасен. В крайна сметка западните общества са много чувствителни на тема бойни загуби.
Има и друго - в Ирак целта е тотално заличаване на армията на Садам, а в Сърбия има само наказателна акция, изнесена от самолетите и срещу стратегически обекти. Разликата между война и превантивни удари е огромна.
Аз ходих в Сърбия буквално седмица след спиране на ударите. Освен двете сгради на щаба в Белград и телевизионната станция в Нови Сад друго ударено нямаше или не видях - никой не беше си поставил цели като в Ирак.
Защото работата се свърши по друг начин. Не е задължително едно оръжие (хеликоптер или самолет) да се ползва навсякъде - ей тъй защото го имат. Правят се анализи и се действа по начин който се сметне за най-ефективен и най-безопасен. В крайна сметка западните общества са много чувствителни на тема бойни загуби.
Има и друго - в Ирак целта е тотално заличаване на армията на Садам, а в Сърбия има само наказателна акция, изнесена от самолетите и срещу стратегически обекти. Разликата между война и превантивни удари е огромна.
Аз ходих в Сърбия буквално седмица след спиране на ударите. Освен двете сгради на щаба в Белград и телевизионната станция в Нови Сад друго ударено нямаше или не видях - никой не беше си поставил цели като в Ирак.
Ами те по-принцип Апачите не са мислени за такива цели, които описваш! По него време в Сърбия сухопътни военни операции на НАТО не е имало, че да пускат щурмови хеликоптери! Още повече, че тук си говорим за действия срещу европейска армия разполагаща с адекватни възможности за противодействие, а не срещу полуграмотни арабели...
Ами да, нямаше сухопътни операции. И по принцип въпросът "защо Апача не се би в Сърбия" е меко казано странен - той просто нямаше поставени задачи които да решава.
Иначе аз съм много скептично настроен относно "адекватните възможности" на сръбската армия. Тя по нищо не превъзхожда възможностите и въоръжението на иракската. Помага само релефа на местността и възможностите за маскировка.
На последните филмчета от Славянск/Краматорск има Ми-та, защо ли не ги свалят
Ами да, нямаше сухопътни операции. И по принцип въпросът "защо Апача не се би в Сърбия" е меко казано странен - той просто нямаше поставени задачи които да решава.
Иначе аз съм много скептично настроен относно "адекватните възможности" на сръбската армия. Тя по нищо не превъзхожда възможностите и въоръжението на иракската. Помага само релефа на местността и възможностите за маскировка.
А кой, кога и къде е твърдял, че иракската армия не можеше да направи нещо повече от това, което направи..?!! Разликата е именно в хората - сърбите определено не са иркачани и едно хоро върху останките на един самолет, който до тогава се смяташе за невидим (и го свали от въоръжение, преди F-22 да е готов да го замести...), го доказа... Ако пък НАТО се беше объркало и започнало сухопътна операция, не знам на какво щяхме да станем свидетели... Само ще припомня Вермахта и СС колко ядове са брали там в едни други времена, когато на никой не му е пукало особено за човешки права, Женевски конвенции и прочее и всичко се е смятало за позволено, ако върши работа!
На последните филмчета от Славянск/Краматорск има Ми-та, защо ли не ги свалят
Ама ти смяташ, че всеки хеликоптер, който се мерне в района, непременно трябва да бъде свалян ли? Може просто да се държат извън зони, в които има риск да бъдат обстреляни. Или пък да са пуснали екипажи с боен опит (примерно онези на белите хеликоптери с маркировката на ООН).
Тия с надпис ООН ясно, ама има и нормални, пък боевете казват се ожесточили.
Коментар