Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
    Правилно ли разбирам, че им се е наложило да викат спасителните групи по мобилен телефон, който случайно е бил в тях (2:17 - 2:25 от клипа ?)
    Правилно си го разбрал. Интересна система за военни комуникации. Поне обхват е имало.

Между другото, като гледам това днешно видео се чудя,

ако на мястото на този с камерата има един печен оператор на ПТУР, дали няма да може да отвее хеликоптер, който сума ти време виси на едно място?
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 05-05-14, 18:30.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Правилно си го разбрал. Интересна система за военни комуникации. Поне обхват е имало.
      Т.е. освен че очевидно няма пари за топлинни капани, даже и по един елементарен НАЗ нямат. Ми то тогава излиза, че са си живи камикадзета ?
      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Между другото, като гледам това днешно видео се чудя,

ако на мястото на този с камерата има един печен оператор на ПТУР, дали няма да може да отвее хеликоптер, който сума ти време виси на едно място?
        Въобще даже не е нужно да е много печен . Хеликоптера "вися" близо две минути .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Въобще не ви трябва и ПТУР. Стига и един свестен разчет от картечари. Каквото и станало днеска. А защо никой не си зададе въпрос, аджаба, защо укрите не летят по двамата? Свършили са им хеликоптерите? Или пилоти? Или няма желаещи да стрелят по свой народ?

Коментар

1991ва в Любляна свалиха хеликоптер на югославската армия просто понеже никой не вярваше че словенците ще тръгнат да го свалят (пилота беше словенец и караше хляб за обсаденото поделение на югославската армия в което служеха пак основно словенци). Възможно ли е в сегашния случай - поне за първите два хеликоптера - онези наистина да не са очаквали нападение ? В крайна сметка долу се очаква да са демонстранти, не демонстранти с гранатомети.

Другото което ме човърка - изхождайки от относително високата смъртност по принцип когато аварира хеликоптер, и по относително "ниската" смъртност в тези случаи - има ли вариант обстрелващите да са се стремили само да повредят машините, или в такива случаи е невъзможно да подбираш ? Питам понеже не разбирам, все си мисля че с картечница би било възможно, с всичко останало - не.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Между другото, като гледам това днешно видео се чудя, ако на мястото на този с камерата има един печен оператор на ПТУР, дали няма да може да отвее хеликоптер, който сума ти време виси на едно място?
              Не знам доколко има отношение към темата. В спомените на руски офицер от Абхазкия конфликт четох за някакви "майстори на спорта", дето поразявали ДОТ с ПТУРС отвъд практическата далекобойност (дължината на управляващия кабел) на ПТУРС-а. Т.е. успявали достатъчно точно да изчислят траекторията на РС и след скъсването на управляващия кабел. Ако не ме лъже паметта - ставаше въпрос точно за украинци.
              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                ... Възможно ли е в сегашния случай - поне за първите два хеликоптера - онези наистина да не са очаквали нападение ? В крайна сметка долу се очаква да са демонстранти, не демонстранти с гранатомети.

Другото което ме човърка - изхождайки от относително високата смъртност по принцип когато аварира хеликоптер, и по относително "ниската" смъртност в тези случаи - има ли вариант обстрелващите да са се стремили само да повредят машините, или в такива случаи е невъзможно да подбираш ? Питам понеже не разбирам, все си мисля че с картечница би било възможно, с всичко останало - не.
                Може и да не са очаквали, ама то си е за тяхна сметка. А какво е долу можеше да се види на купища клипчета в Интернет + ТВ репортажи. Преди известно време в този район украинската армия загуби (пленени) 6 машини, в т.ч. поне 1 Нона, 1 БТР-Д, а също така БМД-1 и БМД-2. Това означава: поне една 120 мм цев (Нона); поне 1 бр. 73-мм оръдие (БМД-1), поне 1 бр. 30-мм оръдие (БМД-2). Освен това, по принцип в комплекта на БМД и БТР-Д влиза и ПТУР, а евентуално и ПЗРК Стрела-2М или Игла. Украинците би трябвало да са много наясно какво въоръжение е имало в машините, които им отне местното опълчение. Отделно по снимките и видеото се виждаха и достатъчно на брой РПГ.

Ако някой праща хеликоптери в този район, а не си е направил сметката, че пушката, която виси на стената още от първо действие, може и да гръмне - да си сваля пагоните и да си ходи!

Що се отнася до възможността отдолу да са стреляли така, че да не засегнат екипажите, тя ми се струва доста малка. Чак такова снайперско майсторство ... Пък жертвите не са никак малко. Мисля, че поне един екипаж е загинал. Другите просто са имали късмет.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                  Въобще не ви трябва и ПТУР. Стига и един свестен разчет от картечари. Каквото и станало днеска. А защо никой не си зададе въпрос, аджаба, защо укрите не летят по двамата? Свършили са им хеликоптерите? Или пилоти? Или няма желаещи да стрелят по свой народ?
                  Своят народ не отива да се прикача към чужда държава, мен.
                  Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                    Своят народ не отива да се прикача към чужда държава, мен.
                    Зависи кой кого смята за "свой народ". Днес Турчинов официално призна, че Киев има проблем с лоялността на органите за сигурност в ЮИ райони. Много е възможно да имат същия проблем и с военните, в т.ч. и пилотите на хеликоптери.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Според мен са тръгнали да плашат "гаргите" , надявали са се , че тези долу като ги видят ще се разбягат. И доближат ли повече градовете , още ще бъдат свалени, ако помните случая с едни други хеликоптери , свалени от тъмнокожи бандити с РПГ.
                      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        1991ва в Любляна свалиха хеликоптер на югославската армия просто понеже никой не вярваше че словенците ще тръгнат да го свалят (пилота беше словенец и караше хляб за обсаденото поделение на югославската армия в което служеха пак основно словенци). Възможно ли е в сегашния случай - поне за първите два хеликоптера - онези наистина да не са очаквали нападение ? В крайна сметка долу се очаква да са демонстранти, не демонстранти с гранатомети.

А какво да очакват ? От горе ги ръсят с НУРСове естествено от долу да им отговорят .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не бях изгледал клипчето. От момента в който си казват че мисията им е била да унищожат завзетата от другите бронирана машина - длъжни са били да очакват всичко. Ясно е че не са тръгнали да карат хляб в артелната.

Коментар

И напразно някой ми изтри пост за повреден също днеска Ми-8, и него го вече унищожили http://rusvesna.su/news/1399301645

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                              И напразно някой ми изтри пост за повреден също днеска Ми-8, и него го вече унищожили http://rusvesna.su/news/1399301645
                              Пробвай без емотикони които могат да се тълкуват двусмислено, и не вярвам да има проблеми.

Коментар

Не мога да разбера смисъла на тази операция - да се изпрати хеликоптер да намери и унищожи един БМП. В град няколко кв. км и през пролетта при разлистена растителност за да го забележи трябва да лети точно както на клипа. При такава скорост ще го свали и Стиви Уондър, въоръжен с флоберка. Не се съмнявам, че ЦРУ са настроили някой KH да снима тези градове и да дава информация на Украйна.

Въобще цялата операция срещу сепаратистите отразява състоянието на украинската армия - хаос, липса на компетентни офицери и липса на доверие. Явно голяма част от офицерския състав е проруски настроен и/или му се няма доверие. Щом "ударната" им сила е башибозук събран от майдановци...
                                По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X