Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Значи, ако го уцели един 12.7 мм куршум щял да оцелее. Ами ако му теглят един тегел? А, ако не е 12.7, а 14.5 (КПВТ-то на БТР и БРДМ)?
    Вярно ли е нужно на военен да обяснявам аз химика какво означава единично попадение?
    Да,
    ако "тегела" са 100 проектила през сантиметър примерно с точно тая енергия дето са описали то ще е нулево поразен.
    Сега ще е нужно ли да се обясняваме че енергията на поражение е водещото, а не калибъра?
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
      Сега ще е нужно ли да се обясняваме че енергията на поражение е водещото, а не калибъра?
      Е откъде бре джанъм да дойде тая енергия от някое малокалибрено??? Как например един 5,45 или 22 Флобер, да докара енергията на 14,5???
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
        Е откъде бре джанъм да дойде тая енергия от някое малокалибрено??? Как например един 5,45 или 22 Флобер, да докара енергията на 14,5???
        Пропуснали сме уроците по физика?

Подразбира се, че по-големия калибър е "по-мощен" само че при еднаква скорост (щото е по-голяма маса), а ако малкия е с двойна скорост? а ако малкия е по-голяма маса/плътност
        Последно редактирано от DBRS; 12-05-14, 14:21. Причина: зех си белявка:)
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Може би колегата говори за разликата между бронебойни и обикновенни боеприпаси ? Един фугасен 30мм. снаряд ще нанесе различни поражения от един бронебоен. Както има разлика дали ще те гръмнат с РПГ или ПЗРК.

Коментар

Ми естествено че ще са различни, нали носят различна енергия,
            по-горе съвсем приблизително и коректно са описали на какво държи безпроблемно АН-64.

Коментар

Е хуу де, а как физически ще се обясни малокалибрена муниция с увеличаване на началната скорост и с по-голяма маса? Нали именно заради това се правят по-големите калибри- за да извадим от тях по-голяма скорост и мас, т.е. и поражение. Иначе щяхме да си имаме един вид боеприпас например 7,62 и само щяхме да му променяме параметрите според нуждите- маломощен против пехота, малко по-силен против вертолети и най-силен противотанков.

Коментар

Е сега какво се правиш, че не знаеш, че тая смяна на параметрите не става ей така. (демек имаме си технологични ограничения)
                НО, електромагнитните оръдия са на път да променят и това

Коментар

Вярно ли е нужно на военен да обяснявам аз химика какво означава единично попадение?
                  Да,
                  ако "тегела" са 100 проектила през сантиметър примерно с точно тая енергия дето са описали то ще е нулево поразен.
                  В същност това, което си цитирал е едно от описаните в Уикипедията: "Основные требования, выдвигавшиеся к вертолёту AAH:". Изисквания, които не е задължително да са реализирани на 100%!

И на първо място искам да ми поясниш какво, аджеба, би трябвало да означава "нулевая уязвимость вертолёта при одиночном поражении 12,7-мм пулей". ?

Съдейки по приказките ти, ти приемаш това да означава, че корпусът няма да бъде пробит при такова попадение, където и да е по хеликоптера? Хайде бе! Даже при танковете няма такова животно като еднакво здрава броня по целия корпус!

А може би да означава, че не може да бъде свален само с едно попадение на 12.7-мм куршум, дори и той да нанесе някакви поражения? Което е малко нещо по-различно ...

Я тичай да питаш кака Вики какво е имала предвид!
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Е хуу де, даже имаш линк към определението какво значи,

снимката по-горе и факта, че са се прибирали с по-големи от изискванията поражения нищо ли не ти говори за 100 или 120% или 150% са покрити изискванията???

и кви пробивания, кви 5лева, ква еднаква броня навсякъде,кой твърди че имаш еднаква броня навсякъде?!?

И незнам какво толкова се тръшна, че Ми-24 е по-зле от АН-24, та то е очевидно, дори е по-лесно да го уцелиш(силуета му е по-голям)
                    Последно редактирано от DBRS; 12-05-14, 14:30.

Коментар

Аз изобщо не мога да разбера защо сравнявате AH-64 с Ми-24 ?

Ми-24 е конкурент на "Хюи-то" и е повлиян от идеята за въздушна кавалерия - развита във Виетнам. Така че създателите му са се опитвали да направят по-добър вертолет от UH -1. Разбра се всеки знае, че идеята не се е получила блестяща, защото Ми-24 губи всичките си динамични качества, когато е натоварен с десант. Затова сега отчитайки анализите и руснаците разделиха щурмовите от транспортните си хеликоптери.

Така че сравненията са неправилни - Апача е най-добрият щурмови хеликоптер в света и е стандарт за сравнения, а Ми-24 е въоръжен транспортер с бронирана кабина.
                      Последно редактирано от nitro; 12-05-14, 15:26.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                        Аз изобщо не мога да разбера защо сравнявате AH-64 с Ми-24 ?...
                        E и аз това му се чудя! Остави, че са различни като тип машини, ами и Ми-то е по-дърто с едни немалко години. А дали Апача е все още най-добрият щурмови не е ясно, защото няма достатъчно информация за реално сравнение на възможностите с по-новите руски модели.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

...Така че сравненията са неправилни - Апача е най-добрият щурмови хеликоптер в света и е стандарт за сравнения ...

Преди години гледах по Дискавъри документалн филм за американските изтребители. Даваха в първата част пилот на Ф-16, които на края на серийката заяви: Ф-16 е най-добрия изтребител в света. Следващата серийка беше за Ф-15, неговия пилот заяви същото за Ф-15. Мина се и през Ф-18, където положението се повтори...

...А дали Апача е все още най-добрият щурмови не е ясно, защото няма достатъчно информация за реално сравнение на възможностите с по-новите руски модели.
                          И не само Ми/Ка, има и европейски Тигър, както и някои други китайски или ЮАР-cки екзотики.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro
                            Ми-24 е конкурент на "Хюи-то" и е повлиян от идеята за въздушна кавалерия - развита във Виетнам. Така че създателите му са се опитвали да направят по-добър вертолет от UH -1. Разбра се всеки знае, че идеята не се е получила блестяща, защото Ми-24 губи всичките си динамични качества, когато е натоварен с десант. Затова сега отчитайки анализите и руснаците разделиха щурмовите от транспортните си хеликоптери.
                            Идеята за летящо БМП изобщо не е лоша, реализацията е друг въпрос те и американците се опитват да разработват такива машини на базата на http://en.wikipedia.org/wiki/Sikorsky_UH-60_Black_Hawk
                            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                            0878 79 20 61 Борис

Коментар

А дали Апача е все още най-добрият щурмови не е ясно, защото няма достатъчно информация за реално сравнение на възможностите с по-новите руски модели.
                              Тук ще се поправя (поясня) - имах в предвид бойна биография и че всеки ударен хеликоптер в света се сравнява са Апача, като база. С една дума някакъв стандарт (еталон), по който се определя по-добър или по-лош е конкурента.

В 21 век толкова много фактори определят бойната стойност, че лидерството не е константно.

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                              Идеята за летящо БМП изобщо не е лоша, реализацията е друг въпрос те и американците се опитват да разработват такива машини на базата на http://en.wikipedia.org/wiki/Sikorsky_UH-60_Black_Hawk

Не е лоша разбира се, но не става за всичко. Когато искаш да трепеш талибани - може, но когато искаш с едно излитане да пуснеш 16 противотанкови ракети и една танкова рота да даде фира, ти трябва "специалист".

Затова навремето в тандем с Хюито действа и AH-1 Кобра. Сега са Апач плюс Блек Хоука. Допълват се в мисиите и така са по-ефективни от колкото ако бяха многоцелеви.
                              Руснаците правят същото, Китайците и те ... и т.н.

Коментар

... Не е лоша разбира се, но не става за всичко. ...
                                Нормално. Най-общо казано, комбинираните устройства са някакъв компромис и във всяка от функциите си обикновено са по-слаби от специализираните за съответната, или една от функциите им е доста по-силна от останалите. Та и с Ми-24 така. Доколкото разбрах от Сибирски, Ми-24 не е бил любим хеликоптер за десантиране. Едно, че като по-тежък е имал проблеми да превози толкова и да се качи дотам, докъдето може Ми-8, и второ, че вратата за десанта не е била от най-удобните за бързо качване и напускане на машината. Нормално е по-новите машини в руската армия да отидат към специализацията.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X