Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
    ...
    А изясни ли ти се в темата(докато си къпеш червея), че при подобно използване на хеликоптер същият ще бъде свален еднакво бързо и удачно, независимо от марка и модел...?
    Ми като цитираш, поне го прочети де , "особено при подценен противник" мисля точно това значи , но все пак си трябват знания и умения

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
    По темата за ламаринката под "семейните диаманти" - гледай отново сцената с хеликоптерната атака от "Апокалипсис сега" Освен готината музика на Вагнер, ще забележиш, че при самата атака опитните бойци си подлагат каските под стафидите. Ся, верно, филма е игрален, не документален, ама...
    и аз за апокалипсиса се сетих
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Без коментар!

Украински военен е.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

Що ли си мисля, че, ако по този начин мине над една агитка, съставена от отслужилите от форума, вероятността да бъде свален никак не би била малка. Въпреки отсъствието на инструктори от ГРУ или ЦРУ.
        Особено от такива които редовно ходим на пилищарския лов Редиш в лентата/пълнителя всеки четвърти трасак и си коригираш предварението . От тая височина е тупнал като гнила круша преди да ми е свършил пълнителя а ако го засечем с кръстосан двама с ПК що алуминий ще има за братята На Ми 8 обшивката си е алуминиева ламарина малко по дебела от консервена кутия . При тежките картечници е още по лесно има си мерник за въздушни цели .
        Последно редактирано от sek.1; 07-05-14, 21:50.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
          За авторация трябва да имаш височина.....
          .... добре, кацаш по инерция достатъчно твърдо за да има щети по машината и достатъчно меко за да не дадеш сам "бойна загуба".....ела да черпя по кафе за моя 4х4 и да бистрим света около нас, ( може и mbenz да вземеш, идвал е, ще показва пътя)
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Ами да започнем от "Параграф 22" там някой тренираше приводняване след попадение.
            Ако си читав пилот и си познаваш машината - излиташ ( изпълняваш заповедта ). Надяваш се твоя си бог да те пази от случайни попадения и проблеми, и понеже въртолет (и всяко друго летящо) се сваля със стрелба по двигателя и/или резервоара, след като инкасираш няколко попадения, гасиш мотора и го тръшкаш на авторотация на земята (това последното задължително се учи от всеки въртолетчик и е част от задължителната подготовка). В мирно време ще има разследване, в "немирно" - бойни загуби.....
            Дядо ша ма прощаваш, ама си разсъждавам в конкретната ситуация като кашик! При нас тези работи стават малко по-просто - просто избираш къде да се гръмнеш през някой по-дебел парцал, че да няма нагар по тебе и после да не се налага да те гърмят втори път тези от ВКР-то, ама пак не си е работа...

Коментар

А това вече за военен съд!

Коментар

Захвачена от опълченци вчера в Мариупол БМП-2 на укроармията.

Коментар

Сибирски, не се увличай !
                  В Украйна всичко е цветя и рози. 60 човека в Одеса са се запалили сами, за да злепостявят Турчинов, Арценюк и Аваков.
                  Българинът Димитро Фучеджи заместник шеф на полицията в Одеса е предател и терорист.
                  Това дето го виждаме с очите си е подла инсинуация.
                  А Десен сектор са ангели.

За МИ-24 какво да кажем - такива свалени няма.

А дано успееш да прочетеш написаното, докато съществува.
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                    Все още не мога да асимилирам ламарината под седалката на пилота.
                    Във Виетнам на американските пилоти на хеликоптери им се е полагала бронежилетка. Интересното(но само на пръв поглед) е , че те не са я обличали а са седели върху нея...
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                    Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      Сибирски, не се увличай !
                      В Украйна всичко е цветя и рози. 60 човека в Одеса са се запалили сами, за да злепостявят Турчинов, Арценюк и Аваков.
                      Българинът Димитро Фучеджи заместник шеф на полицията в Одеса е предател и терорист.
                      Това дето го виждаме с очите си е подла инсинуация.
                      А Десен сектор са ангели.

За МИ-24 какво да кажем - такива свалени няма.

А дано успееш да прочетеш написаното, докато съществува.
                      Пропусна да кажеш, че Путин е наредил и платил за всичко...
                      Незнам. Аз не разбирам как "западната" общност има "очи" все още. За нащ'е си Български вазелинови подлоги не ми се и коментира... Жалко за толкова невинни хора. Дано някой да си плати. Снощи гледах в лайф лиик доста клипове от Мариупол и бях потресен как армията стреля "на месо" по неовъоръжени хора..... А "ония" обвиниха "сепаратистите" ,че са "предизвикали" всичко това.
                      Какво се случва със този свят ???
                      висете отпуснато

Коментар

Сибирски, за втори и последен път ще те помоля или да пишеш на език на който съществува "укроармия" (и като цяло - каквото и да било с "укро"), или да пишеш на български.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Уфф, тука се е изписали много, колко защитен и аналог на апачито е Ми-24
                          в тая тема за мен се изясни и че стингърите в Афганистан въобще не са били решаващи.

и че Ми-24 е много по-лесен за сваляне от АпачитУ
                          Последно редактирано от DBRS; 11-05-14, 12:04.
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            Сибирски, за втори и последен път ще те помоля или да пишеш на език на който съществува "укроармия" (и като цяло - каквото и да било с "укро"), или да пишеш на български.
                            Добре, предложи твой вариант за исписване на тази... армията. ЗСУ не върви, тази абревиатура е запазена за други железа. Тогава какво предлагаш ти?

Коментар

Юрий, не му давай повод. Мненията ти в тази тема са повече от ценни. Пробвай с УА (украинска армия) или УВС (украински въоръжени сили)...
                              "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Честито, в Мариупол освен ДВЕ захвачени БМП-2, опълченци захватили и БТР-70.

БТР е от изоставен от незнамквиса войници от незнамкваармията, поделение №3057, гр. Мариупол. Снимки долу са от там.

БРДМ от последната снимка явно неизправен, щом още няма видео с него. Ама рачителните мариуполци и него ще го поправят.
                                Последно редактирано от Sibirski; 11-05-14, 14:33.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X