Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Току що по новините съобщиха за още един свален и паднал в някаква река .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не зная за опълченците долу, но се загледах по разни тв репортажи и ми се струва че опълченците са в хеликоптерите. Няма такъв смях, пред избит илюминатор на стойка за лека картечница АК. Сигурно е много ефективен... Довърши ме обаче защитата на стрелеца-парче ламарина под задника. Това ли е сфорираната спецчаст от майдановци?!
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Току що по новините съобщиха за още един свален и паднал в някаква река .
        Вчерашен е. Днеска засега е спокойно.

Коментар

Някакви новини от днес има ли, че не намирам нищо...?

Коментар

Не, спокойно е.

Коментар

А защо точно Славянск?...се питам и не мога да си отговоря...

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
                Някакви новини от днес има ли, че не намирам нищо...?
                В Луганск унищожена РЛС оставила околноста сляпа за самолети + завзет ЖП възел.
                В Донецк блокирано поделение на вътрешни войски.
                В Антрацит (Луганско) пристигнали паравоенни формирования от Руски Казаци.
                Украинците са вкарали самолети- има засечени около Райгородка.
                Твърди се за строене на барикади в Одеса.
                Новините са от различни източници, някои се кръстосват и от руска и от украинска страна- евентуално достоверни.
                Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Точните модели на свалените Ми-24 изляхоха ли нейде?
                  Все още не мога да асимилирам ламарината под седалката на пилота. Все пак нали това точно Ми, беше убиеца на Апачито?
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                    Точните модели на свалените Ми-24 изляхоха ли нейде?
                    Все още не мога да асимилирам ламарината под седалката на пилота. Все пак нали това точно Ми, беше убиеца на Апачито?
                    Какво значение има коя разновидност на Ми-24? Те са едни и същи, имат само незначителни разлики във въоръжението и някои агрегати и компоненти, които сами по себеси не водят до кардинални разкики по между им.
                    А Ми-24 убиеца на Апачито?? Странно твърдение, доколкото един щурмови вертолет се използва за борба с др. щурмови вертолет и въобще да се вменяват ПВО функции на вертолет.
                    Последно редактирано от derhunter; 06-05-14, 23:11.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                      ....

Какво значение има коя разновидност на Ми-24? Те са едни и същи, имат само незначителни разлики във въоръжението и някои агрегати и компоненти, които сами по себеси не водят до кардинални разкики по между им.
                      А Ми-24 убиеца на Апачито?? Странно твърдение, доколкото един щурмови вертолет се използва за борба с др. щурмови вертолет и въобще да се вменяват ПВО функции на вертолет.

...
                      Чисто лаишки ми е интересно,
                      Убиец не във смисъл ПВО, от тукашна тема е, колко бил по,по,най. А сеги се оказва че тряя ламарина под гъзо.... излиза въпроса какво означава "бронирана кабина" на Ми-24, специално тези украинските.
                      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Чисто лаишки ми е интересно,
                        Убиец не във смисъл ПВО, от тукашна тема е, колко бил по,по,най. А сеги се оказва че тряя ламарина под гъзо.... излиза въпроса какво означава "бронирана кабина" на Ми-24, специално тези украинските.
                        Е по-горе Чавдар е пуснал един клип дето един украински Ми-24 виси като гащи на простор сумати време и се "моли" някой да го батиса. При такова неграмотно използване не искам да съм в никой вертолет, независимо от коя държава и кой модел, даже и в Х-уинга на Люк Скайуокър не искам да съм, дори и с кевларени гащи под мене. Относно качествата на Ми-24- намери някоя монография за използването му в Афган например или на хора воювали с него. После сам си реши за себе си що за машина е, тук във форума може и да не ни информираш.

Коментар

Чакайте сега дайте да разгледаме хеликоптера като машина . Първо принципа по който това чуждо тяло лети предполага значително повече системи без които не може спрямо един боен реактивен самолет . Едно попадение в някоя от трансмисиите било на опашния или основния винт го превръщат автоматично в жълто паве . Да бронираш абсолютно всичко в един хеликоптер е практически невъзможно защото няма да може да си носи само собственото тегло . За това се бронират само най уязвимите участъци . Конкретно МИ 24 е проектиран едни 20 и отгоре години преди АН 64 по тогавашната съветска военна доктрина и е в експлоатация от 1972 година до ден днешен . Проектиран е да изпълнява и функцията на транспортен за хора и товари . Във времето когато е проектиран въобще никой не е предполагал неговото използване в планински каньони и градски условия въпреки това той се справя много добре и със задачи които са несвойствени за неговата конструкция . Не го сравнявайте с АН 64 различен клас са . МИто тежи празно около 8 тона и носи около 3 АН 64 тежи празен 5 и носи около 4 тона . От класа на АН 64 са Камов КА 50/52 . Отделно грешките в тактиката на използване на хеликоптерите по принцип конструкцията не може да ги компенсира .

Коментар

Това нито е невъзможно нито е изключение . На времето хърватите така опердашиха сръбската армия че още им държи . В Сомалия американците качествено се осраха съсе всичката им съвременна техника и хеликоптери Блек Хоук . В Афганистан продължават да го ядат пердаха от хорана които най съвременното в дома им е АК.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              ..
                              Уж гледаме един и същи текст, пък аз само в първата деветка, изброяваща загубите за 1980, изброих 8 бр. поразени от големокалибрена картечница или друго стрелково оръжие и само един от ПЗРК ...
                              ми на повечето е - в бой.

А иначе ctrl+F "пулемет" "ПЗРК" и вот на някои пише само Стингър.

Коментар

ми на повечето е - в бой.

А иначе ctrl+F "пулемет" "ПЗРК" и вот на някои пише само Стингър.
                                А термин "боевая потеря" според теб какво обозначава?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X