Като абсолютен аматьор ми е интересно,
наистина ли толкова лесно се сваля Ми-24 ?
байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Единия като го гледам как е овързан с тел и колко пласта боя има,може и сам да е паднал?
Иначе нищо странно няма в това да са свалени с подходящите хора и РПГ,всичко е възможно.
Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
Dacia Duster 4WD
Единия като го гледам как е овързан с тел и колко пласта боя има,може и сам да е паднал?
Иначе нищо странно няма в това да са свалени с подходящите хора и РПГ,всичко е възможно.
МИ 24 има 6 модификации.
Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
Dacia Duster 4WD
Като абсолютен аматьор ми е интересно,
наистина ли толкова лесно се сваля Ми-24 ?
Твърденията на украинците са, че били свалени с ПЗРК. "Опълченците" от Славянск на свой ред твърдят, че са ги свалили с ПТУР. Проблемът да бъде свален Ми-24 с ПЗРК или ПТУР е точно никакъв, стига да ги уцелиш.Доколкото гледах видеоклипчета от този ден, украинците летяха доста бавничко, въртяха се на малко пространство и не изстрелваха ИЧ капани. Т.е. доста улесняваха противника си да ги обстрелва, така че намирам за напълно възможно да са ги пернали и с ПТУР.
Точно в Славянск при първия етап на "антитерористичната" операция местните си заловиха няколко украински бойни машини, в т.ч. май имаше и БМД с ПТУР.
П.П. Ей тази картинка на "Фагот" май е точно от Славянск
Последно редактирано от Чавдар (V93); 04-05-14, 18:00.
Всъщност свалени са 2бр. Ми-24 и един Ми-8, някъде излезе ли инфо за колко време е станало това?
щото айде първия е изненадан, ама втория и третия?
А ако всичките наведнъж, то имаме много способни опълченци?
байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Ми 8 серийно е неброниран транспортен хеликоптер и да го свалиш със стрелково оръжие като лети ниско не е проблем . Колкото до опълченците като ги гледам повечето са моя възраст което означава че са служили 2 години в съветската армия и добре познават материалната част Тука се вижда долу горе пуска на ракетата и какво остава от хеликоптера https://www.youtube.com/watch?v=c0Sxz8szjA4. Руски западен няма неуязвим хеликоптер за ПЗРК и калибър от 12.7 нагоре . Топлинните капани помагат при ракета но на мерача на ЗУ му помагат да не изпусне целта .
Свалени са с ракети земя-въздух. Вижда се че ъгъла на стрелба по въздушната цел е поне 60 или повече градуса, при вертикална елевация на фагота +20 до - 20 градуса. При такива градуси(60 или повече) реактивната струя от фагота ще "удари" почвата/земята и след това каквото има "наоколо" ще бъде изпепелено от "рикошета" ...
Има обаче и нещо друго- фагота стреля с кумулативен снаряд който се взривява само при съприкосновение с целта, докато ракетите земя въздух се взривяват на няколко метра от нея с цел поразяване с осколки и взривна вълна.
Всъщност свалени са 2бр. Ми-24 и един Ми-8, някъде излезе ли инфо за колко време е станало това?
щото айде първия е изненадан, ама втория и третия?
А ако всичките наведнъж, то имаме много способни опълченци?
Ако не ме лъже паметта, в печално известната операция "Red Wings II", транспортен Чинук на специалните сили на САЩ е свален от неграмотен козар с ръждясало РПГ-7. Със все 16-те специалци на борда. Толкоз по въпроса за подготовката на опълченците.
Отделно - едва ли в 50 милионна Украина да е много трудно да намериш 2-3 запасняци, които да знаят от коя страна стреля изделие 9К32.
Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.
Аз в друга тема го писах, но тук това е потвърждение.
Щурмовата авиация като разновидностите на Ми, самолети като Су-25 до бомберите Су-34 са отживелица. Щом паравоенни формирования ги свалят като панички.
Такива самостоятелни полети са самоубийствени - в Сирия се случиха много подобни инциденти.
Тук няма разлика дали ще е Апач, Ка-50 или Ми-някакво, срещу ПЗРК няма спасение.
Начините са ясни - единичен хеликоптер няма шанс.
Системата работи на принципа на студеното изстрелване (като при безоткатните оръдия), при което струя от газ, произведена от специален генератор, изтласква ракетата от тръбата ...
Я виж в Сирия как стрелят практически от закрито помещение!
Ако стреляш в догон или целта идва към тебе с каква скорост се движи тя? И колко специализиран мерник ти трябва?!? Ако вместо по танк стреляш, примерно, по ДОТ пак ли ще искаш специален мерник?
Аз в друга тема го писах, но тук това е потвърждение.
Щурмовата авиация като разновидностите на Ми, самолети като Су-25 до бомберите Су-34 са отживелица. Щом паравоенни формирования ги свалят като панички.
Такива самостоятелни полети са самоубийствени - в Сирия се случиха много подобни инциденти.
Тук няма разлика дали ще е Апач, Ка-50 или Ми-някакво, срещу ПЗРК няма спасение.
Начините са ясни - единичен хеликоптер няма шанс.
Тука опираме не до качествата на конкретната машина а до тактиката на нейното използване . Такива примери в историята има колкото искаш . Колкото до паравоенните формирования това са хора служили в армията на СССР и вероятно една не малка част от тях имат боен опит от Афганистан и както се вижда добре владеят изделие 9К32 .
Коментар