Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Никога не е късно човек да стане за резил" :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Никога не е късно човек да стане за резил"

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение

Поправи ме ако греша, но когато си в чужбина закона, който цитираш казва, че пистолета ти няма място в касата в къщи а следва да е на съхранение на едно друго място.

.
    Мисля, че ако срокът на отсъствие е над 3 месеца.

Коментар

Харесвам декокерите повече и ги намирам за по-смислени от предпазителите! За беда личния ми няма декокер а само предпазител , който работи само при взведено чукче. Съответно никога не ползвам предпазителя а когато нося с патрон в цевта спускам ръчно с насочено в безопасна посока оръжие. Ако се случи някога да изтърва чукчето обещавам моментално да си сдам разрешителното и да си продам пищова! Нямам желание да нося оръжие ако не вярвам в способноста си да боравя с него!
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        Айде и от мен един тъп случай. Без изстрел обаче.
        Бившето гадже- служителка на известна държавна структура. Личното и оръжие- като едното от моите - Глок 19. Двата пищова спят заедно на нощното шкафче. сутринта момата става, взема пищов и отива на работа. Тя обаче носи с патрон в патронника. Аз се успивам - в бързането хващам пищова - в кобура и на работа. В работата обаче решавам да ходя до тоалетна и да остава патлака в шкафчето. Вадя и изтръпвам - спусъка е в предно положение. Вадя пълнителя и патрона от патронника и почвам да се чудя кога съм го вкарал. И в един момент ми просветва ТОВА НЕ Е МОЯТ ГЛОК. Следваше обаждане "Мила моя голяма бяла птицо (но не лебед) ела да си сменим пищовите. тя.- ми кво толкова - отговор- за теб нищо толкова ама мен ако ме хванат с пищов с различен номер - ТИ ще ме вадиш от районното.
        Mad dog, твоята история води личната ми класация за забавна история в най-добрия смисъл на думата! Смяна на глокове, патрон в цевта, оръжейна романтика (двата пищова спят заедно на нощното шкафче) - абе накратко заглавието може да бъде: "Когато Мата Хари срещна Джеймс Бонд" По темата- Да ти вземат глока и да ти оставят друг с патрон в цевта (ясно, че няма предпазител) сънен рано сутринта, ми се струва близко до покушение! Или най-малкото кофти номер - все едно ти да си беше тръгнал с бельото на мацката вместо с твоето, в сънено състояние Извинявам се, че не пиша за някой инцидент по темата, но се надявам (дай боже!) да нямам такъв повод и за в бъдеще!

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
          Никъде в закона не го пише, но като те гледам какви си ги надробил в пост 12 направо си за бой - оставил си патроните в някаква купичка, после пък някой намерил патрон, взел ключовете за касата и ти заредил чифтето. Това говори за липса на оръжейна култура от твоя страна, въпреки 10-те години опит с оръжието, които си имал към дадения момент. От написаното в темата до момента на няколко места видях, че след прибиране в къщи колегите изпразват пистолетите и сутрин преди тръгване пълнят. При мен ситуацията е следната - след прибиране в къщи - пистолета в касата, сутрин - пистолета в кобура. Междувременно никой няма достъп и не знае кода за касата.

Нищо не го гарантира и въпроса ми беше поставен за в случаите когато сме в къщи където би следвало да се намира и касата. Как ще си съхраняваме оръжията когато сме на друго място е друг въпрос.

Поправи ме ако греша, но когато си в чужбина закона, който цитираш казва, че пистолета ти няма място в касата в къщи а следва да е на съхранение на едно друго място.

И за да не бъда offtopic:
          Докато бях студент в Бургас, съквартирантът ми си купи газеняк някакъв, копие на 92F. Поради не знам какви причини реши, че трябвало да го смаже и го направи. След това зареди сигнален патрон в патронника и при опит да спусне чукчето с придържане, чука му се изплъзна заради мазните ръце и съответно последваха тъпи погледи, пищящи уши и опърлен мокет. Добре, че патрона не беше газов, щеше да има рев и сополи...
          1. Към датата на случката действаха в практиката едни малко по различни правила. Че и по друг закон. Особенно за служебното оръжие. Там притежаването на домашна каса беше въпрос на лична съвест.
          2.Не си чел закона май. Оръжието се съхранява в МВР ( или в моя случай във ВИП а с договор за съхранение ) само подпочвени при командировки и пътувания над 3 месеца .
          3. Аз съм носил оръжие по три закона. Например до 2005 та откритото носене беше разрешено. Да не говорим за стандартите за работа
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
            Mad dog, твоята история води личната ми класация за забавна история в най-добрия смисъл на думата! Смяна на глокове, патрон в цевта, оръжейна романтика (двата пищова спят заедно на нощното шкафче) - абе накратко заглавието може да бъде: "Когато Мата Хари срещна Джеймс Бонд" По темата- Да ти вземат глока и да ти оставят друг с патрон в цевта (ясно, че няма предпазител) сънен рано сутринта, ми се струва близко до покушение! Или най-малкото кофти номер - все едно ти да си беше тръгнал с бельото на мацката вместо с твоето, в сънено състояние Извинявам се, че не пиша за някой инцидент по темата, но се надявам (дай боже!) да нямам такъв повод и за в бъдеще!
            Изобщо не е забавно да ти крадат кобурите и да си заменят скапаните служебни Селиери от пълнители те със скъпоценният ти Федерал. А мацето (доста хубаво всъщност ) тогава много го тресеше "командосията" . Пишов два пълнителя резерва, фолдър .... По скоро е "Мистър и мисис Смит " добре че не се карахме много

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
              Изобщо не е забавно да ти крадат кобурите и да си заменят скапаните служебни Селиери от пълнители те със скъпоценният ти Федерал. А мацето (доста хубаво всъщност ) тогава много го тресеше "командосията" . Пишов два пълнителя резерва, фолдър .... По скоро е "Мистър и мисис Смит " добре че не се карахме много
              Нарекох я Мата Хари, защото последната е олицетворение на т.нар. "фатална жена", а в случая - вкъщи, жена с глок, с патрон в цевта, при липса на външен предпазител и открито чукче, то жената можело да бъде фатална в най-буквалния смисъл на думата. Добре, че е е нямало някакви неблагоприятни за теб последици. П.С. Не мога да си представя в каква държавна структура в БГ трябва да си, че чак такава командосия да те е ударила.

Коментар

Тъкмо щях да предложа да се заключи темата, защото съвсем за канарчета ни взеха тук някои хора, но видях заглавието и вече съм на друго мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от piton Преглед на мнение
                  Нарекох я Мата Хари, защото последната е олицетворение на т.нар. "фатална жена", а в случая - вкъщи, жена с глок, с патрон в цевта, при липса на външен предпазител и открито чукче, то жената можело да бъде фатална в най-буквалния смисъл на думата. Добре, че е е нямало някакви неблагоприятни за теб последици. П.С. Не мога да си представя в каква държавна структура в БГ трябва да си, че чак такава командосия да те е ударила.
                  Бъркаш причината и следствието. В конкретиката - работеше в структурата ЗАЩОТО я тресе командосията - иначе по образование е друго. А структурата ..... Ами беше карала курс в ФБР....например. Мисля , че и от там идваше " музата " за патрона в патронника.

Коментар

Първоначално публикуван от PolYank Преглед на мнение
                    Тъкмо щях да предложа да се заключи темата, защото съвсем за канарчета ни взеха тук някои хора, но видях заглавието и вече съм на друго мнение.
                    Абсолютно подкрепям!!!Ама като гледам Дискавъри.....има и по-изявени клинични случаи!
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                      ... Съответно никога не ползвам предпазителя а когато нося с патрон в цевта спускам ръчно с насочено в безопасна посока оръжие. Ако се случи някога да изтърва чукчето обещавам моментално да си сдам разрешителното и да си продам пищова! Нямам желание да нося оръжие ако не вярвам в способноста си да боравя с него!
                      Е така стават "най-хубавите" бели.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Темата е добра...Стига тези които боравят с оръжие или са имал допир с него да са откровенни....Темата може да бъде много полезна особено на "мачовците" които си мислят, че като са "загащили" пищоф са "number ONE "....Всеки от нас се отнася много сериозно с оръжията..но въпреки това се случва това за което е открита темата...
                        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Най-грозна и трагична случка, на която аз бях свидетел, е смъртта на един опълченец. Човек на години, мисля че над 40-те (за мен тогава той беше дълбок старец ), скачайки от камион с АКМ, не го сложил на предпазител, а оставил го на автоматичен огън. При приземяване ударил приклад вертикално в асфалт. Последвал откос буквално му отнесе половин череп.

Коментар

Интересна тема. Моята случка се развива в Афганистан, решаваме да постреляме с един афганистанец - главен сержант на батальон. Тогава бях с две берети 92-ки (М9), а той със Смит и Уесън Милитъри енд полис 9мм. Та вадим ютиите, имаме кутийка с 1000 патрона, аз му давам едната М9 с два пълни пълнтеля, той ми дава Смит-а. Зареждам и тръгвам да стрелям от движение по мишената. Обаче аха да си сложа пръста на спусъка и усещам, че нещо не е наред. Нещо не мога да видя мерник-мушка мишена. Принципно фокусирам върху мушката, но не и този път..........Смит-а е без мушка. Спирам аз, изпразвам. Питам амуджата "де е мушката бе, аркадаш?", а той ми вика "ми незнам, изгубил съм я, ама давай стреляй".... Разговора естествено се провежда с преводач.
                            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                              Най-грозна и трагична случка, на която аз бях свидетел, е смъртта на един опълченец. Човек на години, мисля че над 40-те (за мен тогава той беше дълбок старец ), скачайки от камион с АКМ, не го сложил на предпазител, а оставил го на автоматичен огън. При приземяване ударил приклад вертикално в асфалт. Последвал откос буквално му отнесе половин череп.
                              Подобна, но с френски войник...Идва подкрепление от френската армия и започват да скачат от VAB /техните си БТР-и/ ...и трясссс една фа-маска гръмна ...сега не видях удари ли я някъде натисна ли спуска, но си проби крака от коляното до стъпалото /по дължина.../ ...
                              ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

В братски Израел един глупак си отнесе първата фаланга на средният пръст на лявата ръка от бързане. Друг пък си гръмна в кобура (външен Фобус) , а на "симюнишън" курсовете какво съм виждал - не е истина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X