Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Никога не е късно човек да стане за резил" :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Никога не е късно човек да стане за резил" :)

Пускам нова тема за всички, които искат да споделят своя "опит" с оръжие и неизбежно настъпващият момент на нежелан изстрел. Темата е насочена и към всички тези, на които все още им предстои този момент и все още си мислят, че те са "най-добрите", и на тях никога не може да им се случи това понеже другите са глупаци.

Ето моя скромен "принос":

1. Години боравене с огнестрелно оръжие при настъпване на събието - над 10год.
    2. Oръжие - револвер Ruger GP100, кал. 357 Mag;
    3. Местоположение - кухнята на апартамента;
    4. Условия - при почистване, смазване и т.н. "игра с оръжието"
    5. Причина за нежелания изстрел - изсипах (не ползвах лоста) боеприпасите от барабана в шепата си, без да ги преброя и без да проверя дали някой остава в барабана. Тъпанарско, но се случи и на мен.
    6. Резултат - дупка колкото мъжки юмрук в тавана, цялата кухня в мазилка, дясното ухо даваше заето 2 дена. Рикошет и други поражения нямаше, тъй като куршумите бяха полуоблечени HP на Magtech. Пълен разпад на куршума. Все още си го пазя във витринката и никога няма да играя руска рулетка.

*забележка - в темата могат да участват и колеги с дълго оръжие, самоходни гаубици, танкове и т.н.

П.С. Няма нищо срамно човек да сподели какво му се е случило. Нека се посмеем дружно на нашата си глупост.

П.П.С. И дано резултатът от този наш "опит" си остане САМО смешен.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

От: "Никога не е късно човек да стане за резил"

Темата е доста поучителна!

Аз нямам такъв опит, но се абонирам за да знам за какво повече да внимавам.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Уважаеми колега paunoff, на такива неща се смеят само "безгрешните"... по някое време им идва и на тях време да не се смеят...
      Смях няма, само мога да благодаря за примерът, който дано послужи на други. Да сте жив и здрав и това да ви е последният такъв случай!
      VPetrov.photography

Коментар

Повече трябва да се внимава, няма значение от стажа. Жив и Здрав да си и повече да не се случват такива неща.

Коментар

Имам СЛР-95... от 4-5 години.
          Изстрелял съм няколко хил. патрона, основно с фабричния пълнител който събира 5 бр.
          Веднъж след края на ловния уикенд, се прибирам към дома но реших да си гръмна няколко пъти преди редовното почистване на оръжието. Заредих пълен пълнител. Като стигнах до "стрелковия полигон" слязох от колата, извадих пушката, сложих пълнителя и понеже ми беше останал един патрон, го заредих директно в цевта. Сигурно се сещатате вече че дадох 5 бързи изстрела по един камик:-) Обърнах се да си влизам в МПС-то и по навик щракнах един контролен в земята....!!!! В резултат дъжд от дребни камъчета и асфалт, само че отдолу на горе! И това при положение, че имам похвалното правило да си броя изстрелите. Добре че не си отнсох някой пръст, или пък цяло ходило;-) Но от тогава "контролни изстрели" правя, чак като проверя има ли нещо в затвора!
          И накратко да пази Господ от фатални последици!!!
          .
          .
          .
          Докато пишех и се сетих за един мнооого стар случай:
          Тъкмо бях станал ловец (на младини) и се возехме в каросерията на бордова УАЗ-ка. Прибирахме се от гонка и се товарихме един по един от пусиите. Бях се качил вече, когато един колега ми подаде оръжието си (ИЖ-27 мисля беше) за да може да се качи и той. Аз погледнах дали има патрони в цевите ,като счупих пушата само на няколко градуса... видях че има патрони и го върнах на колегата със съответния коментар. Малко по-късно той заблуден от това, че аз съм отварял оръжието решава да си "опне спусъците" понеже си мисли че предпазителя е запънат (това става автоматично при отваряне - но до край...) и последва двоен изстрел в клоните на дърветата.... после май никой не ми повярва, че пушката не е била на предпазител, като съм я поел и излезе, че едва ли не нарочно ще съм свалил предпазителя!! Както и да е и това се размина без сакатлъци (Слава Богу!!!) Но от тогава винаги изпразвам оръжията при транспорт (всички до които се докопопам :-) )

Малко дълго стана, но четете ей! за да не стават лоши работи!

Коментар

През 1994 г. имах служебен Валтер РР, 7.65 мм. През деня в къщи дойде колега от тогавашната магистрална полиция, седнахме, поговорхме и му показах пистолета. И двамата имахме по 9-10 г. служба. Последва разглобяване, сглобяване и оставих оръжиета на секцията. Вечерта преди да си дойдат домашните посегнах да взема пистолета и да го сложа на тайното място. За съжаление в този момент съм се разсеял, погледнах в страни и с посягащата ръка съм натиснал спусъка. Чукчето е било введено, патрон в цевта и дупката в секцията се получи перфектна. Как не съм го погледнал през половината ден и до днес не мога да си го обясня. Колегата се кълнеше във вси светии, че не е зареждал при сглобяването. Ситуацията и досега ми е абсурдна, но резултата беше повече от ясен. След това си приех няколко лични закони и ги спазвам повече от стриктно. Друг подобен случай за щастие съм нямал.
            Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
            "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
              През 1994 г. имах служебен Валтер РР, 7.65 мм. През деня в къщи дойде колега от тогавашната магистрална полиция, седнахме, поговорхме и му показах пистолета. И двамата имахме по 9-10 г. служба. Последва разглобяване, сглобяване и оставих оръжиета на секцията. Вечерта преди да си дойдат домашните посегнах да взема пистолета и да го сложа на тайното място. За съжаление в този момент съм се разсеял, погледнах в страни и с посягащата ръка съм натиснал спусъка. Чукчето е било введено, патрон в цевта и дупката в секцията се получи перфектна. Как не съм го погледнал през половината ден и до днес не мога да си го обясня. Колегата се кълнеше във вси светии, че не е зареждал при сглобяването. Ситуацията и досега ми е абсурдна, но резултата беше повече от ясен. След това си приех няколко лични закони и ги спазвам повече от стриктно. Друг подобен случай за щастие съм нямал.
              ПП-то има една функция,която малко други оръжия имат.Възможно е зареждането на патрон при положение на предпазител,което веднъж щеше и на мен да изиграе лоша шега.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                ПП-то има една функция,която малко други оръжия имат.Възможно е зареждането на патрон при положение на предпазител,което веднъж щеше и на мен да изиграе лоша шега.
                Ситуацията и досега ми е абсурдна, но резултата беше повече от ясен.
                Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Дупка от 22 кал.в таблата на леглото на 15 см.от дясното ми стъпало брои ли се....
                  няма безгрешни....
                  driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Мой случай е със Стечкин във варианта АПБ. Тренирах бързо вадене от кобур а-ла каубой стайл. Надупчена кабина на Урал. Това ми е единствена беля с огнестрелното оръжие.

Коментар

Отдавна искам да пусна такава тема. Идеята е не да се хвалим и да се посмеен, а да обърнем внимание на всички нас носещите оръжие, че оръжието е опасно и то гърми рано или късно без да искаме. Смешната страна остава само споменът, че нищо лошо не се е случило, но по-важното е да разберем къде сме сгрешили и повече да не допускаме такива грешки.
                      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Моят случай беше преди около 11 години. Опит към момента на случката - около 5 години носене и още толкова активни занимания със оръжие. Сценарият- първа голяма радост - получаване на служебен револвер марка Смит и Уесън Мод. 19. Имах отработен навик (тогава живеех в "Дядовата ръкавичка" с майка, баща, баба и дядо) при прибиране в къщи да изпразвам револвера в една купа "стотинкосъбирачка" и да го зареждам преди да го сложа обратно в кобура. Не щеш ли от калъфа за резервни патрони на колана ми - изпаднал един патрон и някой (още не си е признал кой) го вдигнал, взел ключовете от касата, отключил я , сложил патрона и заключил касата. На сутринта ставам, вадя револвера (грешка- не отварям да проверя дали имам или нямам патрони) и почвам сухи тренировки .... следва едно огледало на минус + опадала мазилка. От тогава проверявам оръжие по три пъти преди каквито и да е било сухи.
                        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                        No man left's behind !!!!

Коментар

Моят инцидент е преди повече от 10години с личния Глок.Носих оръжието с патрон в цевта и тъкмо бях научил един номер от филма "Тренировъчен ден".Издърпва се затвора бързо и със същата ръка се хваща изхвърления патрон, после контролен.Само дето се бях разсеял и пропуснах преди това да извадя пълнителя, а и контролния не го произведох в безопасна посока.Отнесе го един прозорец.Късмет, че нямаше човек там.

Коментар

При мен има два случая, като първият да го кажа не е по невнимание а техническа незправност ..ако мога така да се изразя...а вторият ...още не мога да повярвам /тогава с над 25 години боравене с оръжие без инцидент/ как се случи.
                            И така първият:
                            Накъде към 88 година да го кажем , конфискувана ловна пушка ..много стар модел / не помня марката/ открити куроци, заредена с патрони,които са стояли в цевите много време, клеясали почти са се слели с метала. Та в стаята ми "тарпана" влизат разни колеги и веднага се "лепят" на пушката да я разглеждат...аз разбира се само викам наляво и надясно, че е заредена и да не я пипат. Накрая решавам, че ще изкарам патроните. Вадя един нож /май беше от АК../ и започвам с единият.Не можах да го извадя но изкъртих металната част на гилзата заедно с капсула.Почнах другият ...ама изобщо не мога да подпъхна острието никъде. Отказвам се и затварям пушката....и буууууум....Да вметна винаги насочвам оръжието към места където ако гръмне няма да нарани никого ..ВИНАГИ /поне това да подейства/....резултати отнесен ъгъл на касата на прозореца...и няколко временно глухи колеги заедно с мен Причината ....при отварянето и затварянето една игла е останала в долно положение и се е заклинила..не би трябвало да може да се затвоти пушката ама се затвори..че и гръмна
                            Втори случай
                            Оръжие CZ75B.Обстановка работа във "вражеска среда" /затова винаги с патрон в цевта.../
                            Навици /има няма от 25 години.../ след "работа" ..изваждане на патрона от цевта връщане в пълнителя и оръжието заедно с пълнителите прибрано.
                            Правя го машинално или как изглежда: Вадя пистолета ..после пълнителя, пълнителя е пред мен , издърпвам затвора , патрона изхвърча и пада на леглото /в случая/
                            Конторлен...патрона в пълнителя , прибирам всичко....
                            И така да повторим ,когато се случи..../ ако някой му писна да не чете/
                            Вадя пистолета , знам , че има патрон в цевта ...пълнителя лежи пред мен на леглото...издърпвам затвора ..патрона изхвърча....давам контролен и...бууууум....Ама да знаете с каква скорост ми заработи главата Машинално дърпам затвора и изхвърча втори патрон...аз съм в шок....Е да ама не ...там някъде на "горния етаж" съм направил пропуска...Дали съм бил изморен ..или забързан ..или остарял ама съм направил грешната "връзка"
                            Гледал съм....... погледнал съм вторият пълнител и съм приел че съм го извадил.....А той си е вътре...
                            Преди да се случи това говорех с един колега американец и той спомена за техника при която когато дърпаш затвора средният ти пръст "пошари" в отвора на пълнителя...Аз не му обърнах внимани...А е трябвало...
                            Написах една статия "Среден пръст"..и я публикуваха в GUNS ...
                            Дано на никой да не му се случва...А бях толкова самоуверен...
                            Пропуснах резултата от стрелбата Пробит матрак , легло, паркет......
                            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
                              След това си приех няколко лични закони и ги спазвам повече от стриктно
                              Ще споделиш ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X