Обява
Свий
Няма добавени обяви.
"Никога не е късно човек да стане за резил" :)
Свий
X
-
От: "Никога не е късно човек да стане за резил"
В тази връзка една случка с братовчед ми преди много години (над 15г) и то не точно с оръжие, а със спасително оборудване.Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение...Едно лично правило от мен лаика : Пипна ли чашка, оръжие не пипам.
Навярно доста народ тук знае какво представлява морския звуков сигнал - прилича на парашутна ракета, само дето вместо магнезиева таблетка се изстрелва гръм/взрив. Който гърми на безопасно разстояние нависоко, и трябва да се чуе доста мили (май 12nm, но съм забравил точно) и то в морски условия (шум от вълни и т.н.).
Та братовчеда ми пийва с приятели и почват да стрелят от запаса с парашутни ракети. След няколко изстреляни, братовчеда грабва поредната ракета. Сторила му се по-дебела, но на пияна глава -развива капачката и дърпа стартовия шнур - никаква реакция (него модел се изстрелваше от тръбна стойка и имаше времезабавяне). Втори опит, и неволно накланяне на ракетата докато се 'види къде е проблема'.
В един момент ракетата стартира, отпечатвайки алуминиевата тапа върху ръцете му (и сега като събере палец, показалец и среден пръст се вижда белега от правилния кръг)... Заряда минава под стряхата на близкия блок и гръмва юнашката посред нощ. За щастие на безопасна височина и без да влезе в нечий прозорец.
Навсякъде започват да светват лампи, само при братчеда - да гаснат
Във вестниците на следващия ден - статия 'Среднощен гръм разбуди Варна', хората помислили, че е гръмнал бойлер, но така и не била установена причината...
От тогава - братовчеда заобикаля всякакви оръжия и спасително оборудване ако е пил...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
Един с револвер /единствен патрон в барабана/, един от неизправен предпазител, един от глупост, всичките в младите години.
Затова:
1. Никога оръжие срещу хора.
2. Оръжието се носи и съхранява по един единствен еднообразен начин начин. Пълен пълнител, без патрон в цевта и никакви предпазители /втория случай/. Патрон в цевта непосредствено преди стрелба.
3. Чуждо оръжие му се сваля пълнителя, проверява се за патрон в цевта и тогава се разглежда и обсъжда.сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Айде и от мен един тъп случай. Без изстрел обаче.
Бившето гадже- служителка на известна държавна структура. Личното и оръжие- като едното от моите - Глок 19. Двата пищова спят заедно на нощното шкафче. сутринта момата става, взема пищов и отива на работа. Тя обаче носи с патрон в патронника. Аз се успивам - в бързането хващам пищова - в кобура и на работа. В работата обаче решавам да ходя до тоалетна и да остава патлака в шкафчето. Вадя и изтръпвам - спусъка е в предно положение. Вадя пълнителя и патрона от патронника и почвам да се чудя кога съм го вкарал. И в един момент ми просветва ТОВА НЕ Е МОЯТ ГЛОК. Следваше обаждане "Мила моя голяма бяла птицо (но не лебед) ела да си сменим пищовите. тя.- ми кво толкова - отговор- за теб нищо толкова ама мен ако ме хванат с пищов с различен номер - ТИ ще ме вадиш от районното.Последно редактирано от Mad Dog; 14-11-13, 01:12.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
No man left's behind !!!!
Коментар
-
А виждам аз,броя невнимателните аз у форумаПървоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнениеЩо да си продаваш оръжието бе Босе , просто трябва по внимателно с него ...
То май беше право Кучето като каза,че няма човек да е носил и да не е грьмнал.Май това е едната от причините тук да не разрешават превозването на зареден пьлнител поставен в орьжието,ако ще гьрмиш поне да е на стрелбището.Има логика,моя диван едва ли ще отьрве сьседа ако му вкарам един фишек.
И аз СОРИ за спама,много интересна тема с ясно описани случаи кое и какво,ще я разпечатам на жената да чете,аз сьм безгрешен
TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Босе, дай на жената да наизусти ей тия горе дето съм ги сложил .. и една добавка от мен - NO SHORTCUTS! (бе аз вчера нали го гледах - празен беше...)
всеки път се следва процедурата - ЦЯЛАТА.
Коментар
-
Подозирам, че повечето на които се е случило оръжието е "оръдието на труда"Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеПичове спрете с тая тема да не пускам моя със заглавие ПРОДАВАМ
При теб не е така...Направи си навици ,кога, как ще си с оръжието...Възможно най прости и си ги спазвай..През другото време не го пипай
''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.
Коментар
-
С тази тема ще разбиете работните дни на някой КОСаджия, а десетки ще останат нещастни и без разрешителни за КНО.
Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
Коментар
-
Повечето случайни изстрели идват след идиотското неколкократно щракане на затвора и дърпане на спусъка за контролен, на което ни учеха още в казармата. Не ми се е случвало, но съм бил няколко пъти свидетел на такива. Първия път - още в казармата. Слага колегата автомата на стойката при отстъпването, "щрака-щрака" .... и един откос в сандъчето с пясък. Сънен и уморен, забравил да свали пълнителя, не забелязва изпадащите патрони и машинално натиска спусъка. Десетина години по-късно колега в охранителна фирма с ...найсе години стаж боравене с оръжие - същото. Щрака-щрака и бум в тавана. Още десетина години по-късно - войник се прави на каубой. Играят си на бързо вадене и зареждане и бум - куршум в челото на колегата му, който си седи на леглото и гледа сеир. Добре, че имаше дни момчето та оживя, ама не знам колко е читав. Пак тогава - след патрул офицер си изпразва автомата ... в кабината на автомобил.... Резултата - простреляна АСК. Пак тогава - прибира се патрул с БРДМ. Какво изпразвал, какво не - откос с 14,5 мм КПВТ над покрива на спалното. Уж електроспусъка се бил повредил... Та истории много и случки всякакви. Лично аз като изпразвам оръжие издърпвам затвора в крайно задно положение, поглеждам в патронника, отмествам поглед встрани и пак поглеждам. Едва тогава спускам. И като спускам никога не ползвам декокър или щракане, а задържам ударника с палец (ако е КНО с открит ударник)."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
А дежурния в това време кво прави, спи ли?Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнениеПовечето случайни изстрели идват след идиотското неколкократно щракане на затвора и дърпане на спусъка за контролен, на което ни учеха още в казармата. Не ми се е случвало, но съм бил няколко пъти свидетел на такива. Първия път - още в казармата. Слага колегата автомата на стойката при отстъпването, "щрака-щрака" .... и един откос в сандъчето с пясък. Сънен и уморен, забравил да свали пълнителя, не забелязва изпадащите патрони и машинално натиска спусъка.Всеки трети е шести
Коментар
-
Разводача стои отстрани и също спи с отворени очи. Началника на караула вероятно си спеше в леглото, не помня вече
... След ...найстия караул всичко става машинално и никой не внимава. Просто извършва някакви движения. И като пропусне някое съществено, следва бум.
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Пушка помпа-моя!Баща ми произвежда изстрел в тавана/бетон/на вилата с амуниция 4/0 магнум и ......мама още си е жива и здрава!Извод:никога не пипай непознато и чуждо оръжие!
Карабина ЧЗ.4000 джаула-говорене по телефона.обезопасяване след лов.проверка.Дум!Пробита табла на спалня.врата на спалня.дувар на спалня/тука почва фрагментацията/.тоалетка в коридора и дамска чанта.Жената току що ми беше донесла звънливия телефон и отиде да прави салатата!Спасиха я 1-2 секунди!!!Извод-не се правят две нещо едновременно!
Имам законно оръжие повече от 20 години!
Народа е мъдър и има поговорка за целта-празна пушка един път гърми на 100 пъти.
Тълкувайте!
П.П.Имам личен оперативен опит /като травматолог/с разнообразни казуси.Имам и лична колекция от извадени ин виво проектили-впрочем най-много цигании прави стоп патрона от близко растояние -до 1 метър.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Ааа, разбрах.В нащо поделение нямахме разводач и началника на караула беше дежурния по поделение.И нащо не беше караул, а патрул.Два часа обход, два часа портал, два часа почивка.При тия процедури на стойката за оръжието и свалянето на пълнителя винаги присъстваше дежурния по поделение, буден.Като свалиш пълнителя и натиснеш спусъка контролно, след това поглеждаха не през прозорчето, а от пред през цевта.Всеки трети е шести
Коментар
-
Три такива случая в мое присъствие:
1. Един пиян капитан беше натиснал пистолета си в хълбока на друг колега в ресторанта зад военна академия и го вика да играят на дансинга, но оня се опъва. Като му бутна ръката надолу се чу изстрел, куршума рикошира под стола и се заби в стената точно до задника на преподавателката по румънски. В ресторанта за миг спряха всички разговори, но само след секунда музиката започна да дъни отново.Явно - нищо ново.
2. Присъствах на смяна на наряда и стария дежурен сложил на бюрото пистолет, пълнител и кобур да му е по-лесно на лейтенанта,който го сменява, но последния помислил, че пълнителя е изваден от пистолета и съответно - контролен, изстрел покрай главата ми и попадение в касата на прозореца.Куршума не проби напълно дървената каса и остана забит в нея. После го извадих с една отвертка.
3. В момента имам колега (вече не в силовите структури, а в туризма), който като войник 7 пъти за цялата си служба е стрелял в куршумоуловителя след смяна на караул. Сигурно е рекордьор. Един път е нормално, два пъти - трябва да си голям малоумник, но СЕДЕМ пъти
не знам какво е.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар