Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ФИЗИЧЕСКА,СТРЕЛКОВА И ТАКТИЧЕСКА ПОДГОТОВКА В БА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ФИЗИЧЕСКА,СТРЕЛКОВА И ТАКТИЧЕСКА ПОДГОТОВКА В БА

Не помня къде съм го чел... по въпроса за ФП сред старшите офицери и генералитета. Та значи на тях ФП им не трЕбва. Щото тичащ старши офицер в мирно време предизвиква в личния състав смях, а във военно време - паника.
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
      Не помня къде съм го чел... по въпроса за ФП сред старшите офицери и генералитета. Та значи на тях ФП им не трЕбва. Щото тичащ старши офицер в мирно време предизвиква в личния състав смях, а във военно време - паника.
      В момента дали има и 5% от целия личен състав, които като се разтичат няма да бъдат смешна картинка.

Коментар

Дойде време за вечеря и пясъчника затваря. Предупреждавам че този/тези които продължават да ровят в него след работно време е вного вероятно да стигнат до л-----а.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Намерих интересна информация в книгата на генерал -майор Генадий Зайцев "Алфа"- Моята съдба.Става дума за приема и тренировките в отряда.Направи ми впечатление изпита за скоростно-силовите показатели 13 набирания и 23 лицеви опори за 15 секунди,което ме изуми.За 11 минути е нормата на 3000 метра.Елементите на ръкопашния бой се тренират за всякакви ситуации - бой с няколко противника,с пълно бойно и в тесни и тъмни пространства.Средно около 5 години са нужни за изграждането на един завършен боец от Алфа според генерала.Тренировките са по 8 часа на ден,като при стрелбата е оттренирана и стрелба"уестърн"-след 30 лицеви опори по команда"огън"се поразяват 8 мишени на разстояние от 15 до 30 метра за 20 секунди.Командосите стрелят с всички видове огнестрелни и специални оръжия при подготовката си.
          Книгата е интересна,в нея са описани много неизвестни моменти от историята на групата

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
            ... За 11 минути е нормата на 3000 метра ...
            Това на какъв терен и с каква екипировка? Щото на времето там някъде беше нормата за 3000 м. (даже вече не помня дали за отличен не беше и 10 минути) и в ШЗО-то. Ама се бягаше по асфалтов път и само с въшкарника, без снаряжение. Пък в някои поделения бягането на 3000 м се водеше извращение с войниците ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Не е описано точно,но предполагам е със снаряжение ,както не е описано дали стрелбата след лицевите опори е с късо оръжие или с автомат.
              Имаш ли спомен за норматива в ШЗО по преодоляване на полосата(окопи,греди,водно препятствие и т.н.)

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Това на какъв терен и с каква екипировка? Щото на времето там някъде беше нормата за 3000 м. (даже вече не помня дали за отличен не беше и 10 минути) и в ШЗО-то. Ама се бягаше по асфалтов път и само с въшкарника, без снаряжение. Пък в някои поделения бягането на 3000 м се водеше извращение с войниците ...
                Аз много бягах в казармата и най-голямото извръщение за мене беше на дистанция 1000м, защото се бяга почти през цялото време спринтово.На 3000 и още повече на 5000м си беше лесно и в постоянен ритъм.На по-дълги дистанции или марш на скок още по-добре.
                Книгата за Алфа и аз мисля да си я купя тези дни, но още не съм прочел тази на Вячеслав Миронов защото не остава време

Коментар

3000 метра, гладко (по асфалта) в спортна форма (гуменки и шорти) норматива за отличен беше малко над 11 минути - примерно 11:10 или 11:20. Почти 13 минути беше за "удовлетворил". Полосата вече не си спомням.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                    ... Имаш ли спомен за норматива в ШЗО по преодоляване на полосата(окопи,греди,водно препятствие и т.н.)
                    Не помня колко беше за полосата.

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                    ... На 3000 и още повече на 5000м си беше лесно и в постоянен ритъм.На по-дълги дистанции или марш на скок още по-добре. ...
                    Да бе! За отделни единици беше лесно, ама за повечето ... Винаги съм мразел тичането само по себе си! Особено пък на марш наскок като реши началството да подаде команда "Газ"!

Първоначално публикуван от Alexr Преглед на мнение
                    3000 метра, гладко (по асфалта) в спортна форма (гуменки и шорти) ...
                    Гуменки и шорти! Глезотия! Доколкото си спомням, бягахме го (най-малкото на тренировките и на единия изпит) с ежедневната униформа (въшкарника + цинтарките) с разкопчано горно копче и кепето отзад на колана. Пък и "гладко (по асфалта)" нали не означава и "равно" ...
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-07-13, 14:09.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

В НШЗО Плевен, 1988/1989 година - бягането беше около стационара по асфалтовите алеи. Затова беше популярно като "стационарна орбита". Обиколката беше 800 метра, правоъгълна, с много малка разлика в късата и дългата страна. Имаше лек наклон, но не беше повече от 1-2%. Когато бягахме 1000 метра се правеше обиколка и четвърт. Ако се бяга против часовниковата стрелка, се получаваше две минавания по нанадолнището. Затова тренирахме в обратната посока, а на изпита бягахме така. За 3000 метра се правеха 3 пълни обиколки и три четвърт от последната обиколка. При тренировки 4 нанагорнища, 3 нанадолнища бягайки против часовниковата стрелка, на изпита обратно за 4 нанадолнища, 3 нанагорнища. Спестяваше по някоя друга секунда, колкото човек да влезе в "удовлетворил". На изпита бягахме по шорти и гуменки, а иначе тренирахме в ежедневните дрехи. Най-много да махнем куртките.

Коментар

Айде,стига бе командоси.За СОБТ е 3км за 12.3 и е почти ,като да го изтичаш спринтово.Аман от казармени легенди,или вашите 3000м са били по-къси.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                          Айде,стига бе командоси.За СОБТ е 3км за 12.3 и е почти ,като да го изтичаш спринтово.Аман от казармени легенди,или вашите 3000м са били по-къси.
                          К'ви командоси бе? Беше си нормативът бетер теста "Купър", който беше моден на времето, и който се опъваше на доста футболисти. Ама това какъв е бил нормативът, и за колко го бягахме масата, са две различни неща. Много различни неща.

Изобщо не беше рядкост около финала да видиш някой школник, гушнал най-близкото дърво, да се свлича по ствола му от изтощение ...

А понеже двойките в нашата рота бяха масови на първите изпити, ни се устройваха тренировки по бягане: Дава се старт и почващ да въртиш, като (за да няма шмекеруване) на всяка обиколка даваш на ПКВ-то по едно картонче. Който се включи в норматива - отива да почива. Останалите, след кратка почивка, отново на старт. И после пак, и пак ... Някои бягаха (по-точно - влачеха се) по трасето до след вечерна проверка.
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-07-13, 22:31.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Към автора на темата : Какво точно целиш с тази тема, която придоби съвсем друг характер ? Какви точно са ти претенциите към военнослужещите(непрекъснато визирайки "слабата" им подготовка) ? Даже не си служил в армията ,а разпъваш тука врели некипели ! Явно тренираш нещо, вдига ти се адреналина и започваш да се вживяваш в ролата на командос , намерил си някакви материали(дърти книги писани от полковници комунисти), гледаш филми , някой ти бил казал нещо и ти вярваш .Защо си въобразяваш че ФП е най-важна и колко военнослужещи ще останат ,ако това беше критерий за годност ? Излез от виртуалното пространство , разходи се на въздух , огледай се в каква държава живеем , каква искаш да ни е армията или полицията ?! Ти няма как да знаеш ,че военнослужещите правят невъзможното за да си изпълняват задълженията (с мижав лимит и липса на всякакви материали , нямат бани да се изкъпят след занятие , зимата нямат отопление), защото просто не си служил . Нали за това съществуват различни родове войски(с различен вид подготовка) , не знам ти какви войници си видял и се сравняваш с тях . Това ми е първото и последно мнение тук , нямах намерение да пиша , но нещо започна да ме дразни!
                            "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Колегата yurgana е изключително прав, но това не означава, че поради липса на условия и куп други обстоятелства коментирани тук, а и не само тук, човек трябва да се занемари, да пусне корем и да се разплуе.Разбира се, че ФП не е най-важното в една въоръжена структура, но е едно от нещата без които не може. Но човек трябва да поддържа физическата си подготовка на някакво ниво, толкова колкото му позволява тялото. Аз примерно коремно и кофички не мога да правя, но на бягане под 10км не се хващам да бягам, просто няма смисъл. Имам колеги, които не могат да правят силовите упражнения, но бягат по половин или цял маратон (42,195км).
                              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
                                Към автора на темата : Какво точно целиш с тази тема, която придоби съвсем друг характер ? Какви точно са ти претенциите към военнослужещите(непрекъснато визирайки "слабата" им подготовка) ? Даже не си служил в армията ,а разпъваш тука врели некипели ! Явно тренираш нещо, вдига ти се адреналина и започваш да се вживяваш в ролата на командос , намерил си някакви материали(дърти книги писани от полковници комунисти), гледаш филми , някой ти бил казал нещо и ти вярваш .Защо си въобразяваш че ФП е най-важна и колко военнослужещи ще останат ,ако това беше критерий за годност ? Излез от виртуалното пространство , разходи се на въздух , огледай се в каква държава живеем , каква искаш да ни е армията или полицията ?! Ти няма как да знаеш ,че военнослужещите правят невъзможното за да си изпълняват задълженията (с мижав лимит и липса на всякакви материали , нямат бани да се изкъпят след занятие , зимата нямат отопление), защото просто не си служил . Нали за това съществуват различни родове войски(с различен вид подготовка) , не знам ти какви войници си видял и се сравняваш с тях . Това ми е първото и последно мнение тук , нямах намерение да пиша , но нещо започна да ме дразни!
                                Грешката е моя и се извинявам,вероятно темата трябваше да се именува ,,курбан и баня с топла вода за БА,,

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X