Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ФИЗИЧЕСКА,СТРЕЛКОВА И ТАКТИЧЕСКА ПОДГОТОВКА В БА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ФИЗИЧЕСКА,СТРЕЛКОВА И ТАКТИЧЕСКА ПОДГОТОВКА В БА

Значи - подаване на два патрона (т.нар. дабъл фийд) винаги е по вина на пълнителя. Може да се дължи на някоя от следните причини:
    - Пукнатина или разлепване на устните на пълнителя отзад - трудно се забелязва, особено при М/АР оръжията-щото там е снадката - пълнителя си изглежда ок ама като го натисне затвора и ражда по два патрона.
    -Раздалечени устни на пълнителя- при АК се случва чат пат- къде от много ползвани пълнители (нарядни дето има една дума" които много пъти са лентовани и разлентовани свински или от използването на пълнителя вместо отварачка за бутилки безалкохолно или бира (навремето за това на Галила са му сложили "отварачка" за бутилки на двуногата).
    Значи имайки предвид какъв е материала на пълнителите на АК - ако метала се е нагрял чак толкова лично аз бих се притеснявал от детонация на боеприпас.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Извинявам се ,щом съм те засегнал.

Коментар

Хора за да се нагрее толкова пълнителя че да му се деформират "устните" значи че други части на оръжието трябва да са достигнали поне точката на топене на чистото желязо 1539 градуса по Целзий и цевта вече трябва да ти капе по краката . При всички положения за да получим деформация ни трябват поне едни 800 и нагоре градуса което не виждам как ще стане .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не ми се случвало да видя такъв деформиран пълнител. Иначе лично на мен ми АК-то за цялата ми служба засичал ми три пъти, два пъти заради мърсотията в цевната кутия и веднъж заради съмнителни трофейни патрони, просто се запушили отверстия на газовата камора. Но пък какви дивотии съм видял, какви бели коси ми докарали войничета ми, не ми се приказва...

Коментар

Тръгнах да пиша нещо по темата, ама почна да ми избива ненормативна лексика, от тая дето заради нея и в карцера можеше да се озове човек. И това само от моя опит на наборен войник. А съм служил НШЗО една година и там всичко трябваше да е на ниво. Ама само трябваше. Поне на откомандироването направихме хубав парад, без никой да се подхлъзне на плочника. За втората ми година въобще не ми се говори. Там се потвърди убеждението ми, че даже наборните войници трябваше да се питат искат ли да са войници или да ходят в строителни "войски". И тези които искат да са войници след кратка първоначална подготовка да минават изпити и ако не се справят поне за "удовлетворил" - в СВ. И така на всеки етап от обучението. Просто това което видях, особено втората година - на 4-ма от петима не бих поверил нищо различно от лопата. Под "нищо различно" разбирайте точно така - кирка, брадва или коса не бих им поверил. Двама от петимата просто нямаше да се справят с инструмента, а другите двама щяха да са и опасни я за себе си, я и за околните. А се очакваше да боравят с експлозиви, да слагат мостове, да правят пробиви през укрепления. Вятър и мъгла и напразно похарчени бюджетни пари!

Като си структурирам и цензурирам мисълта, може да напиша нещо, ама надали ще е много ласкаво.

Коментар

Вчера се видях с един кадровак ,който следващия месец заминава на мисия в Афганистан.Момчето само сподели че над 80% от участващите в подготовката не могат да покрият елементарни нормативи.Доста от тях не могат да се наберат и по един път.

Коментар

Нали ти казах защо е така. Оценката от изпита по ФП не влиза в атестацията. Така че, и да получи оценка "слаб", след като няма да се отрази негативно на службата, защо да се поти човека, не е ли по-лесно да обръща бира след бира и да пуска шкембе.
                If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                  Нали ти казах защо е така. Оценката от изпита по ФП не влиза в атестацията. Така че, и да получи оценка "слаб", след като няма да се отрази негативно на службата, защо да се поти човека, не е ли по-лесно да обръща бира след бира и да пуска шкембе.
                  Това е ясно,но и жалко.

Коментар

Аз съм готов на скромен експеримент- да си направим паралелен тест с 10 млъдши офицера от Сухопътни Войски (без ССО), на ФП (съобразно възрастовата група), огнева и тектика (писане и отдаване на бойна заповед по пет точковата система). Ако държат и на строева ще се пуснем . Много ми е интересно какъв ще е резултата.... не че нямам от сега представа....

Коментар

Резултата ще е слаб.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                        Аз съм готов на скромен експеримент- да си направим паралелен тест с 10 млъдши офицера от Сухопътни Войски (без ССО), на ФП (съобразно възрастовата група), огнева и тектика (писане и отдаване на бойна заповед по пет точковата система). Ако държат и на строева ще се пуснем . Много ми е интересно какъв ще е резултата.... не че нямам от сега представа....
                        И аз съм за.
                        По огнева и тактика не мога да участвам(не съм служил в казарма).За ФП съм навит за всяка възрастова група , нищо че преди месец разтегнах кръстни връзки на тренировка.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                          Резултата ще е слаб.
                          Чий резултат? И по какво?

Коментар

Трябва да добавим и ръкопашен бой и стрелба по мишена 4 с ПМ....

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                              Трябва да добавим и ръкопашен бой и стрелба по мишена 4 с ПМ....
                              Пффф- ще хвърля "по високо" ръкавицата - анекса към курса по стрелбите за мисии и ССО. Произволно упражнение. Ако искат може да пробваме и още по- висока топка- квалификацията на MEU-SOC.

Коментар

На всички 10 мадши офицери по всичо резулата ще е слаб. Изключваме ССО.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X