Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ФИЗИЧЕСКА,СТРЕЛКОВА И ТАКТИЧЕСКА ПОДГОТОВКА В БА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ФИЗИЧЕСКА,СТРЕЛКОВА И ТАКТИЧЕСКА ПОДГОТОВКА В БА

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
    А сега де, ново 20. Я дай повече инфо. Аз съм го загрявал доста сериозно АК-то с цел тест и не ми е подавал по 2.
    Ще потърся клип.Полигона на Люляк преди 3 години.Изстреляха едни юнаци 8000 патрона с 4 автомата - остатъка от лимита на инженерните от Ст.Загора.
    И не само тогава е ставало.

Коментар

Аз,съм служил през 1985г,1986г и се уволних през 1987г.Като се замисля да съм изстрелял към 1000патрона най-много за това време,а ние стрелях ме може би най-много в трета армия.Наистина през 1986г ни смениха автоматите с дървените приклади и ни раздадоха с пласмасови,но не защото им свърших ме ресурса,а старите ги продадоха на чернилките в Африка.(така се говореше)Съветски ак-47 съм виждал само на едно занятие когато дойдоха един ешалон руснаци.Смело мога да кажа че нашите си пушки с нищо не отстъпваха на техните,даже ние бяхме по-добри на стрелбите,независимо дали там стрелят един или няколко камиона със патрони.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        Аз,съм служил през 1985г,1986г и се уволних през 1987г.Като се замисля да съм изстрелял към 1000патрона най-много за това време,а ние стрелях ме може би най-много в трета армия.Наистина през 1986г ни смениха автоматите с дървените приклади и ни раздадоха с пласмасови,но не защото им свърших ме ресурса,а старите ги продадоха на чернилките в Африка.(така се говореше)Съветски ак-47 съм виждал само на едно занятие когато дойдоха един ешалон руснаци.Смело мога да кажа че нашите си пушки с нищо не отстъпваха на техните,даже ние бяхме по-добри на стрелбите,независимо дали там стрелят един или няколко камиона със патрони.
        Не хваля съветското производство,може би въпросния автомат бе нарочен за перфектен от фатмаците...

Коментар

Пич - АК -47, както и АКС -47 са произвеждани в СССР ДО 1959 След това произвеждат едно мааалко по- различно нещо. Което у нас почти не е внасяно- с маааалки изключения. Не съм служил тогава в Марица, ама около това време е имало общо пет бригади и осем девизи - както следва:
          1 МСД Сливница
          o 5 МСП Сливница
          o 32 МСП Дупница
          o 48 МСП Брезник
          o 18 Див.АП Сливница

3 МСД Благоевград
          o 11 МСП Банско
          o 14 МСП Симитли
          o 19 МСП Кресна
          o 28 МСП Гоце Делчев
          o 36 Див.АП Разлог

21 МСД Пазарджик
          o 30 МСП Пазарджик
          o 101 МСП Смолян
          o 102 МСП Девин
          o 103 МСП Ардино
          o 105 Див.АП Смолян

17 МСД Хасково
          o 31 МСП Хасково
          o 34 МСП Момчилград
          o 78 МСП Крумовград
          o 66 МСП Хасково
          o 87 Див.АП Кърджали

2 МСД Стара Загора
          o 38 МСП Стара Загора
          o 22 МСП Харманли
          o 49 МСП Симеоновград
          o 196 МСП Чирпан
          o 41 Див.АП Стара Загора

7 МСД Ямбол
          o 12 МСП Елхово
          o 53 МСП Средец ??
          o 82 МСП Ямбол
          o 42 МСП Ямбол
          o 20 Див.АП Ямбол

16 МСД Бургас
          o 33 МСП Звездец
          o 37 МСП Царево
          o 96 МСП Долни Чифлик
          o 16 МСП Средец
          o 88 Див.АП Средец

18 МСД Шумен
          o 29 МСП Шумен
          o 40 МСП Разград
          o 45 МСП Добрич
          o 86 ТП Шумен
          o 47 Див.АП Търговище

9 ТБр. Горна баня
          11 ТБр. Карлово
          5 ТБр. Казанлък
          13 ТБр. Сливен
          24 ТБр. Айтос

Та ако по един батальон от всяка бригада и по един от всяка девизия е стрелял по толкова - айде сам си го сметни- грубо излизат 195 милиона патрона на година. Само да ти кажа, че произвосителността на линията на завод Арсенал към днешна дата (не е мърдала от тогава) е от порядъка на 0.3 милиона патрона дневно- тва на три смени. Та ако смятаме за 365 дни в годината- излизат 109.5 милиона - не достигат някакви си 85.5 милиона
          Да не говорим, че и папата римски както казах, не е в състояние да проведе 20 стрелби в месеца.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
            Аз чакам колегата да се светне, защо не може да има АК произведен в СССР през 1969 та... Иначе от АК с фрезована цевна кутия - българският и полският се борят за палмата на първенството.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
              А сега де, ново 20. Я дай повече инфо. Аз съм го загрявал доста сериозно АК-то с цел тест и не ми е подавал по 2.
              Бе последно изстрелях 4 дръма и 8 метални пълнителя - тотално 520 патрона - на дълги редове с цел съсипване на един автомат преди сдаване. Накрая го зареждах с ремъка и го държах като ощипана мома пишка че много пареше. Пък не тръгна да ги подава по два. Не искам изобщо да казвам къде падаха попаденията още на третия дръм.

Коментар

Колегата Аркан ,мина в сферата на научната фантастика

Коментар

Преди 2 години последно изстреляхме с 4 АКС-47 един сандък патрони(две консерви).Като цяло простотия, колкото да се отчете дейност.Стрелба на дълги редове без мишена с цел да се изразходят боеприпасите.
                  Не знам дали заради недобре почистената консервираща смазка, но след няколко пълнителя автоматът може да се държи само за пистолетната ръкохватка и пълнителя.
                  Никога не се е случвало автомат да ги пуска по два патрона.За разширяване на пълнителя знам, че ви е ясно, но да обясня на колегата.Пълнителите постоянно се сменят и няма как толкова бързо да приемат температурата на оръжието, за да загреят.Това най общо.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                    ... Това за пълнителя - става дума за железен за АК 47 -разширява се като е загрял автомата и тръгват по два.... друго незнам какво не ти е ясно
                    На мен не ми е ясно кога, аджеба, успява да се нагрее този пълнител, като при непрекъсната автоматична стрелба го издухваш за секунди?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

• От: ФИЗИЧЕСКА,СТРЕЛКОВА И ТАКТИЧЕСКА ПОДГОТОВКА В БА

Трябва ли да ви обяснявам че като си топнеш патката във топла п.... се получава затопляне на патката.

Коментар

Първоначално публикуван от efreytora Преглед на мнение
                        Колегата Аркан ,мина в сферата на научната фантастика
                        Ти май преминаваш в тая сфера.Като обясня нещо не е нужно да се повтаря.
                        Има свидетели на тоя случай от преди три години - с 4 автомата 8000 патрона.И резултата е един и същ - подават по два като загреят.
                        Не ме изнервяй.Никога не пиша глупости.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                          Трябва ли да ви обяснявам че като си топнеш патката във топла п.... се получава затопляне на патката.
                          Трябва да обясниш как се получава такава температурна деформация в рамките на няколкото секунди, които отнема изпразването на пълнителя.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Вярвам на Аркан, че може да подаде 2 на веднъж, но не от температурно разширение. Най-вероятно пълнителите му са били раздути. Доста от проблемите с АК идват от пълнителите, а не от автомата. Пред експлоатацията и поради липса на подмяна доста голям процент от пълнителите в армията дават дефекти. Аз съм стрелял също по 2-3 хил патрона на ден, когато трябва да се унищожи лимита в края на годината и не съм имал никакви проблеми, освен че ми пари и не мога да държа автомата.
                            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Който не вярва може да се свърже с мен за да му представя факти и доказателства за тези неща.Ще го свържа с конкретните хора на място , тъй като според мен не бива някои неща да се публикуват по форумите без съгласието на тези лица.Някои хора не бяха виждали и не вярваха че има Аркус 98DA с 13 патронен пълнител(къса дръжка),но аз доказах че съществува.Както казах аз не говоря глупости никога.
                              Ако някой не вярва да си остане неверник вместо да твърди че пиша глупости,вицове и фантастични разкази.
                              А най-добре да си поговорим лично 0894 77 78 78(по всяко време)

Коментар

Стига се пали де, просто на никой не му се е случвало, на мен ми се е случвало да подаде 2, но не от загряване. Наистина със загряване някак си не звучи логично, според мен попадна ли сте на скапани пълнители, което въобще не е трудно в БА.
                                If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X