Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Апропо - тези дни ми попадна новата руска бронежилетка. Някой решения са по- добри и правилни спрямо IOTV на американците- например направена е с по- малка защитна площ в областта на рамената, при което работата с оръжието е по- удобна, като частичен недостатък- плочата е малко не особено анатомична и е доста голяма за да обезпечи балистична защита и от страни (при американците това се решава с две странични по- малки плочи) - допускам обаче че са предвидени различни размери плочи. Въпреки голямото ми разочерование от руското тактическо оборудване (според компетентни се дължи на това, че навремето поръчах един кубически метър неща от "Сплав" , които се оказаха меко казано зле) си поръчах една такава жилетка за проби. Всъщност поръчах си пълен комплект оборудване и сега ще чакаме да дойде и да го зяпаме и анализираме.
    Последно редактирано от Mad Dog; 22-09-13, 14:35.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Сплав е пълен отврат, никой нормален човек от него нищо не пазарува. Има си други хубавите местенца в Русия, където се произвеждат качествените неща!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
        Сплав е пълен отврат, никой нормален човек от него нищо не пазарува. Има си други хубавите местенца в Русия, където се произвеждат качествените неща!
        От ССО то живот и здраве до месец- два ще има надежден и относително бърз начин за доставка . Така, че съм си набелязал няколко неща за тест.

Коментар

ССО вече вчерашен ден, нищо че тяхните Горки са върха, а и СМЕРШ-ите са мноооогооо добри и издръжливи.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
            ССО вече вчерашен ден, нищо че тяхните Горки са върха, а и СМЕРШ-ите са мноооогооо добри и издръжливи.
            Ми то нова униформа се шие по спомени от БТК Групп С.Пб. -не знам дали последният вариант се отличава по нещо - но за предишната бяха копирали от ACU то почти по папагалски... момент да видя статията- а ето:
            http://izvestia.ru/news/540718

Няма значение де - благодарение на почетният консул на Казахстан у нас всичко вече мога да си поръчвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
              От ССО то живот и здраве до месец- два ще има надежден и относително бърз начин за доставка . Така, че съм си набелязал няколко неща за тест.
              Има ли вариант да продавате нещо тяхно?Аз лично се интересувам от раниците "Атака", но имат и други хубави неща.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                Има ли вариант да продавате нещо тяхно?Аз лично се интересувам от раниците "Атака", но имат и други хубави неща.
                Не за момента не се каним. Просто един приятел отива за дълго в Москва и ще може да праща разни неща чат пат. А иначе почетният консул на Казахстан у нас се оказа с много добри връзки в разни интересни среди- та за сега през него съм поръчал.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                  Кажи точно модел за да видим какво може да се направи по въпроса.

Коментар

Харесъл съм си това:
                    http://sso-mil.ru/catalog/109/169
                    По снимки и описания в нета не открих големи разлики между различните модели "Атака", но тази най-много ми хареса.

Коментар

Доообре, ще питам и аз дали е възможно тази раница да бъде доставена в България, ама няма да е по-рано от края на октомври.

Коментар

Предишната версия на АЕК -971:

И предпазител му:

Коментар

http://www.dnevnik.bg/biznes/2013/09...t_kalashnikov/

Коментар

Само на мен ли направило впечатление че на снимката с Рогозин няма войници с АК-12? А днеска се появи и обяснението на този факт - http://izvestia.ru/news/557542 Изглежда, идва и залез на епохата на Калашников...

Коментар

Новината - според мен - всъщност не е "залезът на епохата Калашников". Съществената новина е: "Залезът на епохата наборна армия" и в Русия. Щурмовите пушки от Коврово (АЕК) имат много дълга история. Техните предтечи се появяват още през `60-те и участват в конкурса спечелен от АК-74. В следващият конкурсен цикъл (започнал през `78-ма и известен от `81-ва като "Абакан") също участва тяхно развитие (всъщност оттогава е абревиатурата АЕК) и т. н. и т. н. Във всички тези конкурси, изделията от Коврово са признавани за много успешни, качествени, със удовлетворителни характеристики (по същество превъзхождащи крайните победители в тях). Но ...голямата пречка - и решаващ аргумент за отхвърлянето им - правеща невъзможно приемането им на въоръжение е тяхната сложност обуславяща практическа непригодност в условията на масова наборна армия!
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Щампи и поредни празнотии...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X