Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    През 2014 годината ще...

"Автоматы Калашникова нового поколения калибром 5.45 и 7.62 миллиметра, а также большой перечень другого стрелкового вооружения поступит на снабжение российской армии в 2014 году, сообщил в понедельник заместитель председателя Военно-промышленной комиссии (ВПК) при правительстве РФ Олег Бочкарев.
    "Начиная с 2014 года в армию пойдут новые автоматы, пистолеты, пулеметы, снайперские винтовки. Будет и АК-12 — две модели автомата в калибре 5.45 и 7.62, поэтому аббревиатура автомата Калашникова сохранится", — сказал он в эфире радиостанции "Эхо Москвы".
    По словам зампреда ВПК, "Завод имени Дегтярева" (Ковров, Владимирская область) также подготовил для российских военных "два серьезных изделия калибра 5.45 и 7.62". "Это два калибра, которые за десятилетия доказали свое право на существование, и мы считаем, что нет никакой необходимости придумывать новые калибры, это все от лукавого", — добавил Бочкарев.
    Он напомнил, что в РФ уже около 10 лет реализовывается программа утилизации устаревших вооружений и военной техники. "Сегодня накопленные запасы в том числе сдерживают новые заказы, потому что новая техника должна куда-то прийти, ее надо где-то размещать", — отметил замглавы ВПК.
    Дано да е масово! Има ли планове кога ще завърши превъоръжаването с новия автомат? Че "Начиная с 2014 года в армию пойдут новые автоматы, пистолеты, пулеметы, снайперские винтовки" на практика не означава масово и не се поставят никакви срокове!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Нещо ми се върти в главата че превъоръжаването на руската армия май трябва да се завърши през 2025 година, ама несъм сигурен.

Коментар

Нещо ми се върти в главата че превъоръжаването на руската армия май трябва да се завърши през 2025 година, ама несъм сигурен.
        Дай боже! Отдавна трябваше да почне и отдавна трябваше да е приключило! За нов масов автомат се говореше още когато бях студент преди 25 години! И се изпитваха различни варианти, но за съжаление йок!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Аз за първи път чух че АК ще се смени с по-добър нов автомат още в първият ден когато прекрачих прага на войното училище през далечната 1979 година... Да, ама не, както се казва тука, в България.

Коментар

... АК ще се смени с по-добър нов автомат...
            Поживем - увидим, нека да изчакаме, дано наистина да е по-добър от добрия стар АК.Увеличат ли му показателите при групата и устойчивостта му на загряване(запазване на добра групираност за по-дълъг период при повишаване температурата на цевта) и запазвайки добре познатите му положителни качества, съчетано с по-високо ниво на ергономия и леко понижаване на отката, наистина ще е по-добър.
            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
              Поживем - увидим, нека да изчакаме, дано наистина да е по-добър от добрия стар АК.Увеличат ли му показателите при групата и устойчивостта му на загряване(запазване на добра групираност за по-дълъг период при повишаване температурата на цевта) и запазвайки добре познатите му положителни качества, съчетано с по-високо ниво на ергономия и леко понижаване на отката, наистина ще е по-добър.
              Сега то това добре като пожелание - ама за да се случи трябва да се направят следните неща
              Увеличат ли му показателите при групата и устойчивостта му на загряване(запазване на добра групираност за по-дълъг период при повишаване температурата на цевта)
              Означава - по дебела и задължително студено кована цев (за разлика от досега използваната технология с протяжки и просверляване), прецизно хонинговане на цевта преди хромиране, нови стомани (например неръждаема 416R или руски аналог - тогава отпада хромирането). Всичко това значи едно- по- скъпо и трудоемко оръжие.

запазвайки добре познатите му положителни качества, съчетано с по-високо ниво на ергономия и леко понижаване на отката, наистина ще е по-добър.
              Значи проблемът на АК не е толкова в отката колкото в посоката му. Пипнеш ли групата затворна рама с газово бутало - цялата надеждност отива по дяволите.... А пък отката е функция и на масата на движещите се части. Така че поне в това отношение АК-12 е в правилна посока - отката се компенсира с високо ефективен дулен спирач- компенсатор и приклад на една линия с тази на отката. Проблема за мен е че самото оръжие е закъсняло с около 15 години спрямо западните конструкции, но пък ... щом ги влече.

Аз за първи път чух че АК ще се смени с по-добър нов автомат още в първият ден когато прекрачих прага на войното училище през далечната 1979 година... Да, ама не, както се казва тука, в България.
              То само при вас да е така...... петият конкурс за нов автомат на армията на САЩ ще започне евентуално другата година.... Първият беше по спомени 1985-1990 та Та и при тях не е лесно....
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

А пък аз от днес си имам нова играчка (служебна за съжаление) - най добрият АК -47 правен до сега....
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0595.jpg
Прегледи:1
Размер:152.9 КБ
ID:5519183Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0597.jpg
Размер:203.4 КБ
ID:5519184Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0599.jpg
Размер:207.0 КБ
ID:5519185

М дамммм..... 7,62х39

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                  Сега то това добре като пожелание - ама за да се случи трябва да се направят следните неща

Означава - по дебела и задължително студено кована цев (за разлика от досега използваната технология с протяжки и просверляване), прецизно хонинговане на цевта преди хромиране, нови стомани (например неръждаема 416R или руски аналог - тогава отпада хромирането). Всичко това значи едно- по- скъпо и трудоемко оръжие.

Значи проблемът на АК не е толкова в отката колкото в посоката му. Пипнеш ли групата затворна рама с газово бутало - цялата надеждност отива по дяволите.... А пък отката е функция и на масата на движещите се части. Така че поне в това отношение АК-12 е в правилна посока - отката се компенсира с високо ефективен дулен спирач- компенсатор и приклад на една линия с тази на отката. Проблема за мен е че самото оръжие е закъсняло с около 15 години спрямо западните конструкции, но пък ... щом ги влече.

То само при вас да е така...... петият конкурс за нов автомат на армията на САЩ ще започне евентуално другата година.... Първият беше по спомени 1985-1990 та Та и при тях не е лесно....
                  "Проблема за мен е че самото оръжие е закъсняло с около 15 години спрямо западните конструкции, но пък ... щом ги влече." - за този твой проблем споменаваш поне за втори път...

А за останалото - ми като не им се получи, оставаме си с добрия стар АК

Е 556р все пак е зиг, и май не е "най-добрия АК", а е просто зиг под популярния калибър, или опит да се открадне част от пазара на 7,62х39.Освен калибъра кое му е общото с АК незная, ти си специалиста ти ще разясниш.
                  Последно редактирано от Самодържец; 17-09-13, 15:34.
                  Всеки трети е шести

Коментар

"Проблема за мен е че самото оръжие е закъсняло с около 15 години спрямо западните конструкции, но пък ... щом ги влече." - за този твой проблем споменаваш поне за втори път...

А за останалото - ми като не им се получи, оставаме си с добрия стар АК
                    Сега за качествата на АК сме писали достатъчно- но като всяко едно нещо и той остаря

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                      Сега за качествата на АК сме писали достатъчно- но като всяко едно нещо и той остаря
                      Е да де - нали това съм написал - добрия стар АК
                      Всеки трети е шести

Коментар

Е да де - нали това съм написал - добрия стар АК
                        Аз вече си имам по- добрият по- нов АК.... Демек нещо като АК правено в Тублерония.... Ще го тестваме тея дни- и ще кажа как е - на тестовете в швецарско беше супер.

Коментар

Е как да е?Едва ли може да се очаква от него изненада, ако се представи зле - това ще е изненадата, иначе просто няма с какво да изненада - поредното висококачествено и добро оръжие.
                          Всеки трети е шести

Коментар

За пълнота на тестиране вземете го в тундра, потом в пустиня, после в Арктика, оттам да го дадете на сомалийските пирати, е и ако после пушкалото ще заприлича на нищо, но ще продължи да стреля - е, тогава ще го призная.

Коментар

Швейцарският армейски тест е един от най- тежките в света. Утре ще погледна какво съдържаше ама температурно беше +70/-50, прах , пясък, Изпускания - секви извращения.... И за капак 15 000 изстрела.

Коментар

http://www.warriortalknews.com/2012/...l#.UjlWJcano90

Eдно бързо ревю от Суарез...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X