Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Ето до тази снимка са си го докарали. Наживо АК-12 няма как мога да го видя, все още той не е за гражданската публиката, а аз съм вече такъв. За приклад също нищо не мога да кажа. Това е положение засега.
    Субективно нещо много дългичек ми се вижда, ама ако се взема предвид, че новите транпортери на росийската армия ще бъдат по-високи от сегашните БМП-та и БТР-и, то може би всичко е наред.

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Автомата ли ти се вижда дълъг, или приклада му?
      И отделно - новите бтр-и, Тайфуните ли ще са?
      Всеки трети е шести

Коментар

Сибирски абе да те питам колко процента Армията ви е с 5.45 и колко с 7.62 ...... Що пак се върнахте към 7.62
        Щото когато след 74 минахте на 5.45 7.62 сякаш го отхвърлихте

Коментар

Самият автомат ми се вижда дългичек. Новите БТР няма да са Тайфуните, поне не и за армията. Тайфуните ще са за Вътрешните Войски, щото те на са буквално БТР-ите в пълен обем, по-скоро са като модерните в една прашна държава Лимония МРАП-овете, дето сега така усердно ги режат на скрап.

Коментар

Няма логика за пехотата да е дълъг, след като целия свят гледа към възможно по-късо и компактно, а особено Русия налива пари и в булпап. Релсата отново ми харесва, много добра работа. Само като вземат да слагат тези предни ръкохватки и съсиват оръжието.
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Трябва ли да обяснявам, че дължина на цевта пряко влияе на скоростта на куршума, и съответственно и на далекобойността? Този приклад е сгъваем, при сгънат приклад има смисъл да се слага предната дръжка, пък и този кръгъл пълнител, който бая патрони побира... Ако не можеше да стреляш прицелно с единичен огън на близка дистанцията, поне можеш да засипеш с автоматичен такъв. Плътността на огъня се казва упражнението, ти би трябвало да знаеш какво е това.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                пък и този кръгъл пълнител, който бая патрони побира...
                Абе кръглия пълнител си има и своите недостатъци! Според мен ако влезе в серия няма да е този пълнител! Като казвам серия имам впредвид СЕРИЯ!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

Че има, то никой няма да спори, ама когато имаш два и половина нормални пълнители в един кръгъл някак си забравяш за тези недостатъци.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                    Че има, то никой няма да спори, ама когато имаш два и половина нормални пълнители в един кръгъл някак си забравяш за тези недостатъци.
                    Тъй-тъй! То това добре! Ама това тежи и доста повече. Как мислиш, как е смятан баланса на цялата система? За по-проблемното подаване на патроните няма да говорим!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Ръкохватка за определени условия си има своите предимства, както и големия пълнител, ама на мен ми е интересен приклада.На външен вид, по снимките, ми изглежда неудобен, но от друга страна не вярвам чак пък толкова да не са обърнали внимание на удобството.Би трябвало да е достатъчно удобен, все пак 21-ви век сме.
                      Всеки трети е шести

Коментар

Имам голям опит в боравене с оригиналните кръгли пълнителите от РПК, и то на бойното поле, и щом още съм жив, значи не са никак лоши.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                          Няма логика за пехотата да е дълъг, след като целия свят гледа към възможно по-късо и компактно, а особено Русия налива пари и в булпап. Релсата отново ми харесва, много добра работа. Само като вземат да слагат тези предни ръкохватки и съсиват оръжието.
                          Гледах 2-3 клипчета, мисля, че няма да е по-дълъг от сегашните варианти.И за приклада дето се чудех, изглежда е удобен, и е регулируем.Само не мога да разбера как МО ще започне да ги подменя с него, след като имали 17 милиона ак във складовете си.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Нека имат, от имане глава не боли. Складове бол, Русия държава голяма, Ак бол, пари бол, така се работи и се превъоръжава - със замах.
                            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                              Само не мога да разбера как МО ще започне да ги подменя с него, след като имали 17 милиона ак във складовете си.
                              Ми няма да почне! Поне не масово! И поне не в близкото бъдеще!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                                Ми няма да почне! Поне не масово! И поне не в близкото бъдеще!
                                През 2014 годината ще...

"Автоматы Калашникова нового поколения калибром 5.45 и 7.62 миллиметра, а также большой перечень другого стрелкового вооружения поступит на снабжение российской армии в 2014 году, сообщил в понедельник заместитель председателя Военно-промышленной комиссии (ВПК) при правительстве РФ Олег Бочкарев.
                                "Начиная с 2014 года в армию пойдут новые автоматы, пистолеты, пулеметы, снайперские винтовки. Будет и АК-12 — две модели автомата в калибре 5.45 и 7.62, поэтому аббревиатура автомата Калашникова сохранится", — сказал он в эфире радиостанции "Эхо Москвы".
                                По словам зампреда ВПК, "Завод имени Дегтярева" (Ковров, Владимирская область) также подготовил для российских военных "два серьезных изделия калибра 5.45 и 7.62". "Это два калибра, которые за десятилетия доказали свое право на существование, и мы считаем, что нет никакой необходимости придумывать новые калибры, это все от лукавого", — добавил Бочкарев.
                                Он напомнил, что в РФ уже около 10 лет реализовывается программа утилизации устаревших вооружений и военной техники. "Сегодня накопленные запасы в том числе сдерживают новые заказы, потому что новая техника должна куда-то прийти, ее надо где-то размещать", — отметил замглавы ВПК.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X