Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
    Тоя виц как Русия сама саминка ще ошамари цялото НАТО винаги много ме разсмива. Ако едно време ВД-НАТО имаше някакви шансове за Варшавците в момента..... ако се води без използване на ядрено оръжие такъв блицкриг ги чака братушките че онова от 1941 ще им се види приказка. По основните типове въоръжение превъзходството на сал на една Хамерика е не в проценти а в пъти а и техниката е от ново поколение. За цялото НАТО изобщо няма да говорим.... То като погледне човек картата повечето от ВД сега е в НАТО
    Абе то да не дава Господ да разберем дали това е истина, щото може да се окаже и че цялата пара на НАТО е в свирката (каквито симптоми се виждат постоянно). Лошото е, че ние пак ще сме от загубилите, на когото и да се водим съюзници. Тъй че не мога да схвана тази хазартна гордост, която струи от това писание. Особено като се знае и как се набират служещи в армията на САЩ в последните години - опрощават се присъди (дори убийства и педофилия), отпаднаха тестовете за наркомани, за алкохолици, за хомосексуалистите няма да отварям и дума. Направо ме е шубе в чии ръце попада военната техника на световния биг брадър. Последното "сиренце" в капана е - ще ви дадем американско гражданство и пенсия, което не се случва. И още много може да се пише с обратен знак, но пак задълбавате в политика. Мисля, че темата беше за оръжие все пак.
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Какво е това истинска война?
      За добро или за лошо руснаците са все още фактор заради ракетите, в тоя смисъл Хрушчов навремето когато е натегал за ракетните технологии е бил прав.И Русия в момента трябва да му е благодарна.Но, ако имат акъл ще успеят през следващите години да се модернизират, преструктурират и превъоръжат.Не случайно се ориентират към икономически съюзи като БРИКС, един ден подобен съюз ще защитава икономическите си интереси с оръжие.
      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        Служих в диверсионно разузнавателен,батальон,от моя опит нещата изглеждат така-никой не може да ме убеди че на 3-4 дневен поход през гората ,с възможни кратки стълкновения,е по практично да носиш 10-15 пълнителя освен полагащите ти се 5 ,и патрони в картонени кутийки,по-леки са и по-малко място заемат.Същото е с Кутиите за картечницТА,2 ЛЕНТИ и останалите патрони от картонените кутий.Щото кой ,не се е чудил какво повече да вземе,храна или патрони (не че ни се е налагало да се стреля ме с враговете,но взводния,държеше до край на упражнението да имаш муниции)няма да ме разбере,всяко нещо се опира на някаква логика.От гледна точка на колегата Ненчев,такава лента е бреме,щото с машината се прибираш вечер в базата,но тъй като руснаците всичко са пречупвали през призмата на Втората световна война,мога да ги разбера.Освен Германците никой друг последните 50-70г ,не е водил сериозна,война с еднакъв по сила противник.
        Магазини има и пластмасови (че и прозрачни даже има). Съвсем не е задължително да са от два милиметра ламарина и по половин кило, щото да са годни за н-цикли. А за картечницата, хубаво патрони в картончета, ма по този начин с тях върви и онази ярмомелка, инак ще трябва - примерно - за да лентоваш, да не спиш, а все ми се струва, че това би се отразило доста по зле на формата и боеспособността ти от кило-две вповече.
        Последно редактирано от davc; 30-03-13, 19:35.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

@caesar
          То оръжието във всякаква агрегатна форма се носи от хора, а моралните устои на изток са непоклатими, спор няма и винаги е било така, не ми се рови в тубата как се кара на кушия танк в снега, щото им е кефнало на войниците, за тубата говоря.За алкохолът мисля е излишно да се отваря дума, а за наркотици и хомосексуализъм също, тази държава не е цвете в саксия, а наркоманията си я има там с пълна сила, мафия която си гледа печалбите също, те и в оръжейният бизнес не лъжат и нямат скрупули на кого продават твърде.
          Последно редактирано от maxxx; 30-03-13, 18:04.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
            Абе то да не дава Господ да разберем дали това е истина, щото може да се окаже и че цялата пара на НАТО е в свирката (каквито симптоми се виждат постоянно). Лошото е, че ние пак ще сме от загубилите, на когото и да се водим съюзници. Тъй че не мога да схвана тази хазартна гордост, която струи от това писание. Особено като се знае и как се набират служещи в армията на САЩ в последните години - опрощават се присъди (дори убийства и педофилия), отпаднаха тестовете за наркомани, за алкохолици, за хомосексуалистите няма да отварям и дума. Направо ме е шубе в чии ръце попада военната техника на световния биг брадър. И още много може да се пише с обратен знак, но пак задълбавате в политика. Мисля, че темата беше за оръжие все пак.
            Ами точно де за въоръжението говорим.Превъзходството в техниката и като качество и като количество е в пъти.
            А тия неща за американската армия как се опрощават присъди (еле па за описаните от тебпрестъпления) - айде да дадеш линк , това онова. Щото познавам доста хамерикански военни и да ти кажа не са ми се видяли като шайка престъпници. Да не говорим чу в самата армия регулациите за алкохол и дрога са такива, че свят може да ти се завие. А за хомосексуалистите - сори тва е съвременната действителност- нарича се политическа коректност - да ти кажа вече дори се счита за неправилно да стреляш по цивилни....
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

Може и да сте прави,надявах се на писания от хора с опит а не на лични тълкувания и умозаключения.Ние сме служили в друг тип армия,може нещата да са наистина така,но войната мисля че е преди всичко,много,чанч,смърт и мизерия,а колкото хората са по цивилизовани,толкова и са по-лоши войници.не напразно голите и зле снабдени талибани правя за смях най-великите армии в света през последните 100г

Коментар

Първоначално публикуван от ПрофесионалистА Преглед на мнение
                Какво е това истинска война?
                За добро или за лошо руснаците са все още фактор заради ракетите, в тоя смисъл Хрушчов навремето когато е натегал за ракетните технологии е бил прав.И Русия в момента трябва да му е благодарна.Но, ако имат акъл ще успеят през следващите години да се модернизират, преструктурират и превъоръжат.Не случайно се ориентират към икономически съюзи като БРИКС, един ден подобен съюз ще защитава икономическите си интереси с оръжие.
                За руската модернизация чета от 90 те.... до тук бройките са бутикови и докато успеят да влезнат на въоръжение вече са остарели. А БРИКС никога няма да прерасне във военен съюз - по простата причина, че във военно политическо отношение всяка една от държавите в него си има собствени интереси и си ги гони.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                  Може и да сте прави,надявах се на писания от хора с опит а не на лични тълкувания и умозаключения.Ние сме служили в друг тип армия,може нещата да са наистина така,но войната мисля че е преди всичко,много,чанч,смърт и мизерия,а колкото хората са по цивилизовани,толкова и са по-лоши войници.не напразно голите и зле снабдени талибани правя за смях най-великите армии в света през последните 100г
                  Ще ми дефинираш ли "правят за смях"? А афганистанците тва им е тясна специалност. Начуквали са канчетата на британците, на руснаците, на съветите и сега работят по емайл лака на ISAF. Което не е трудно с оглед на ограниченият наложени на последните - там ситуацията е ягтериер срещу питбул, ама на питяка са му сложили намордник , строг нашийник и са го вързали на късо въже.

Коментар

Темата отдавна не е тази с която се започна. Проблема е че двама здрави и прави тръгват да се надбягват с много недъгави. Много ясно че ще печелят обаче защото не се състезават с равни . От това нито те ще знаят какво могат и знаят нито техните противници. Очаквам в скоро време някой от гей форума да обеснява колко е по-хубаво е да ти го слагат отколкото ти да го сложиш. Лично аз мисля че руското по никакъв начин не може да се сравнява с западното най-малко заради това че логиката,методите и приложенията са коренно различни. Също както не може да се сравнява и задприкладното устройство.
                    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

... да ти кажа вече дори се счита за неправилно да стреляш по цивилни....
                      Калине убиваш ме,направо се замислям дали да не си го сложа в подписа....

(може да не пиша по темата ,ама я чета с удоволствие)
                      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                      Mark Twain
                      СтоЕнчA

Коментар

Ясно, щом не съм стрелял по хора, трябва да съм голям срам за БА, направо мисля публично да си скъсам пагоните. В истинска война не знам дали съм участвал, официално "войната" в Афганистан се води "Операция", като в момента се водят успоредно две, едната е на ИСАФ, другата е на Американците.

Ако ще трябва да воюваме
                        Ами ние и в момента воюваме, в няколко държави, за което естествено не знаеш и няма и от къде да знаеш. Все още имам хора в Ирак, макар и малко, но имаме. Имаме и хора в Мали, имаме в няколко провинции в Афганистан, имахме в Грузия, в Африка също и то всичко е официално, но не се тръби по медиите. А за това кой как воюва - ами всеки както може. Мислиш, че само тези които стрелят по хора са важни ли? Ами представи си ако си на "война" без готвач примерно, или без лекар, или без свързочник. И стига с тези мулета, времето на "На всеки километър" мина отдавна, сравнението е повече от смешно. Времената на позиционните конфликти отдавна минаха, историята го показва, а както и настоящето. И всичко поради факта, че врага вече, не е този който е бил преди, и че врага няма армия с униформа, нямат строй, а врага е мобилен, прикрит, той избира къде, кога и как. Действа от засади и по методи далеч по-ефективни от "боен ред" и "отделението в настъпление". Относно новите технологии и фенерите, повярвай ми, няма вариант нещо да се скапе я с GPS-a, я с нещо друго. И да се скапе, то е дублирано или даже петкратно. При руснаците нещо като се скапе, минаваш на "ръчен режим", при НАТО нещо като се скапе, имаш още 5. Сега ти казвам как изглежда едно елементарно излизане от базата. Минимум х машини с минимум хх хора. Точната бройка съм я описа малко по-назад. каквото и да ти се скапе, другите го имат, т.е. имаш всичко по 3, не е проблем в МРАП-а да пъхнеш 200 ленти за картечница, пък нека те да са за еднократна употреба. Няма да ги носим на гръб я. И не знам какво Ви е виждането за джойстиците, но повечето картечници на MRAP, MATV, Buffalo и тем подобни машини са точно с джойстик, стабилизатор и прибор дневен/нощен пасивен/нощен активен с 25 пъти увеличение. И явно видеоигрите си казват думата. Пък руснаците ако искат и с прашки да стрелят, то именно с прашки, шурикени и тем подобни бая битки има проведени в световен мащаб, само дето са били много отдавна, че даже и Лили Иванова не си ги спомня.
                        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

@alexalex69
                          Задприкладното устройство не може да се сравнява, едното е обезпечено, въоръжено с последни технологии и много добре платено, сиреч има стимул да ходи на война, пък там каквото сабя покаже, другото още е в съветските казарми, въоръжено с не твърде нови оръжия, наборна служба и разкладка като при нас, сигурно и по-зле, тук се облажават разни тиловаци, но оскъдната ни войска хапва кетъринг, не борш и други деликатеси.
                          А за логиката и методите си прав, те, дори и с по-слаб противник нямат война/освен три локални, последната разгрявка с грузинците трудно и война може да й се каже, но се гърмяха с еднакво оръжие и офицерите им бяха обучавани от руснаци в техни ВУЗ-ве, с няколко месечни обучения от западняци не става войска, било и келява/, за дълга и скъпоструваща въобще не говорим, надали ще могат да си го позволят, че и в чужда държава - логистика и т.н..
                          Последно редактирано от maxxx; 30-03-13, 19:08.

Коментар

Тоя виц как Русия сама саминка ще ошамари цялото НАТО винаги много ме разсмива...
                            Всъщност, каква глупост е това, преди всичко и най-вече е ясно на руснаците. Като източник на подобни брътвежи, Руся е на последно място. Те са запазена марка на "присъдружни" неудачници. По същество, Русия в момента разглежда НАТО много повече като модел, еталон и стандарт, отколкото като "вероятен противник".

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                            ...Очаквам в скоро време някой от гей форума да обеснява колко е по-хубаво е да ти го слагат отколкото ти да го сложиш...
                            Братче, не че е особено по темата, ма от гледната точка на педераста е еднакво хубаво и "да им го слагат, и да го слагат". Важното е да не им се бъркат жени.
                            Та колкото ти е удачна метафората, толкова ти е стабилна и тезата...
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Всъщност, каква глупост е това, преди всичко и най-вече е ясно на руснаците. Като източник на подобни брътвежи, Руся е на последно място. Те са запазена марка на "присъдружни" неудачници. По същество, Русия в момента разглежда НАТО много повече като модел, еталон и стандарт, отколкото като "вероятен противник".

Братче, не че е особено по темата, ма от гледната точка на педераста е еднакво хубаво и "да им го слагат, и да го слагат". Важното е да не им се бъркат жени.
                              Та колкото ти е удачна метафората, толкова ти е стабилна и тезата...
                              И двамата за които говоря показват колко знаят и могат и колко много другите незнаят и дори незнаят колко много не знаят . Така че ако в темата поне 50 % са на тяхното ниво можеше да се съди и те колко знаят , а момента те са примерно 2 % от масата така че за мен и тяхното мнение е под съмнение .
                              За метафора да употребим състезание на заз 968 и порше модел 1980 г . Не се сравняват неща поне които не са подобни.
                              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Айдеее ,темата отишла в Азис територията,нали беше за пушкала?Специално за задприкладното устройсгво,мисля ,че е много важно какви са му физическите и умствени способности, иначе всяко добро оръжие си губи половината смисъл.Не ,че не може да те гръмне най-тъпия гьон ,но физиката и акъла са в голям+ при всякави бойни ситуации.Така ,че и с кофти оръжие задприкладното устройство може да сътвори големи чудеса ,ако има некои данни и възможности!
                                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X