Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

" Отиваме В Хохенфелс на учение. Трябва да си получа "Хамър". Отивам в един парк, имат офис и работилница, влизам в офиса, полъвам една бланка, излизам, карам ми Хамъра в работилницта да го пориема по опис и си тръгвам. В парка от около 1000 машини поне 250 бръмчаха със загряД двигател и вътре духа топло (беше зимата). Хората знаят кой кога и какво ще получава и са подготвени. Ден втори. По никое време на нощта карам Хамъра в работилницата без огледала и с малко намачкани 1-2 пластмаси, попълвам формуляр, пия едно кафе с 2-3 цигари и си тръгвам с ремонтиран автомобил. Ден трети. Пак по никое време карам Хамъра в работилницата със две счупени антени, влачещи се по земята и държащи се само на кабели. Пак попълвам формуляр и след малко си тръгвам с чисто нови антени. Ден четвърти. На майната си някъде из горите на Хохенфелс и аз не знам къде изгасих Хамъра (което протеворичи на СОП-а) и после не ще да запали. Виждам коОрдинатите на вградения ГПС на харис-а обаждаме се в ТОЦ-а и след 20 мин. идва ремонтен екип - цивилна фирма, След още 20 минути вече пътувах към основната група. Първите два ремонта са понеже при изпълнение на дадени упраждения, при които се случва често да чукнеш машината, но това не е проблем. Хамъра върви с GP-8 и всеки ден го пълних до горе и всяка сутрин първо го палих, после отивам на закуска, да може като се кача на мен и моите колеги да ни е топло, горивото не е проблеМ.

Втори случай. АФганистан. Имаше 2 вида перални, едни нормални перални и сушилни във фургон от термо панел, втория вид - частна фирма. И двете са безплатни. Американеца носи униформата в частната фирма и на следващия ден я взема като нова. Перат ги с пара, не знам как. Българина си носи униформата камуфлажна, на следващия ден я взема без копчета и почти без камуфлажните шарки...... "

За всичко това плаща американския и други данъкоплатец
    Важно е война да има - пари ще се намерят за всичко
    Последно редактирано от derhunter; 02-04-13, 07:37.

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      .....просто никой още не е отменил законите на физиката.
      Дори и "пичовете от Хеклер и Кох"
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Само дето "Пичовете от Хеклер и Кох" някак съумяват да конструират и произвеждат сложни, но надеждни системи. За пример- само дядо Maschinenpistole 5 дето скоро чукна 50 лазарника, все още е стандарт в тоя клас оръжия. Или както си говорехме с davc - руснака успешно се справя с произвеждането на прости схеми от говнолин, немеца успешно с произвеждането на сложни от квито стомани си произвежда.
        G36 е например система която е сложна, и същевременно проста. Не успях да намеря снимките (явно в Еъргруп 2000 са ги изтрили) но бях показвал модулно разглобяване на оръжието в рамките на 10 секунди. Ударно спускателният механизъм се вади на цял блок и се заменя в рамките на 10 секунди, цевта - в рамките на 5 минути. За G 11 (имам скромната претенция, че съм единственият българин стрелял с такова) изобщо няма да говорим.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
          Колеги , обсъждаме някакви странни истории АК и М варианти какво сравняваме?
          АК си има своите предимство и недостатъци както и М-ките за добро или лошо армията ни е въоръжена с АК дайте да помогнем на хората които служат с него да го ползват по добре.
          Имам въпрос към знаещите кое има повече части и имали това отношение към работата на самата оръжейна система.
          Подозирам подтекста на въпроса ти за бройката части. Подозирам и разочарованието на голямата част пишещите/четящите тук, но "М-ката" всъщност има по-малко части от "Калаш"... И при частично разглобяване за почистване, и изобщо като конструкция. При това при значително по-висока функционалност!
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

И въпреки всичко "пичовете" от Хеклер и Кох направиха М-ка която е с повече чаркове от първообраза но е по надеждна. Германци, кво да ги правиш.

Коментар

Значи ,трябва да се намерят пари за Хекел,щом като е по-добро,поне на хората в мисиите.Щото те ги ползват реално,за останалите може и след време.Автомата не е пистолет на ВП ,да им служи за украса на униформата.Щото при наличието на автомат,ако си опрял до използването на пистолет,значи ти се е стежнила работата.

Коментар

А ако искам да съм съвсем точен- баш за мисия искам едно такова:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:191693_900.jpg
Прегледи:1
Размер:195.5 КБ
ID:5468081

Зиг 553R - 7.62х39....
                Почти АК ама не съвсем.....

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                  А ако искам да съм съвсем точен- баш за мисия искам едно такова:
                  [ATTACH=CONFIG]565320[/ATTACH]

Зиг 553R - 7.62х39....
                  Почти АК ама не съвсем.....
                  По-нагоре беше наредил G36 на първо място...сега почти АК...бе от Ак-то нема спасение...
                  Всеки трети е шести

Коментар

Да не правя спам в темата на колегата за Аркус-а си пускам мнението относно бронираните машини тук. Вярно, темата не е свързана пряко с лекото стрелково оръжие, но пък може да се коментира защитата на машините от такова и удобствата/неудобствата при стрелба от машината.

Просто моето мнение е че неброниран Дифендър струва наполовина , а може би е също толкова подходящ за предназначението в БА! Ми не е точно така. имам преки наблюдения върху британците с техните Дефендъри, точно заради бронировката от кевларено одеяло даваха повече жертви от всички други.
                    А иначе Г гласата не знам колко струва, но брониран топхеви HMMWV - M115A1W/B1 струва 243 485 лева, ето цени на някои резервни части за него: чистачка оригинална 5,6 лева, филтър горивен 13,4 лева, маслен филтър 3,8 лева, въздушен филтър 40,75 лева. Цените са за БА и само за оригинални части, няма ментета, няма и грешка в цените, запетайките са на правилното място. Знам че няма да повярвате, ама ако искате...

А цената на Хъмви-то естествено е без електронното оборудване. И 52 броя са ни подарък. Чисто нови, аз лично свалих найлоните от седалките на няколко

"Не бронираните струват от порядъка на 120 00-130000 Говоря за Хъмви, не за Г класа. И струват точно толкова, колкото съм написал, водеха ми се три броя чисто нови, пристигнаха с кораб във Варна. При интерес мога да пусна и документа с цената."

" Защото легендите за оставен тук скрап, понеже да си го карат в Америка е по-скъпо, са повече от масово разпространени. "

Всички Хъмви-та са чисто нови, нямаме втора употреба. След доставката бяха в полка в Пловдив, после ги дадоха по поделенията и няколко заминаха за Афганистан, плюс това имаме и чисто нови ремаркета за тях. Ето ги още не оборудвани със станции. Снимките са оригиналдъ. Извинявам се за спама.

If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

За моделите с дотиквач от дясно какво мислите? Mad Dog?

Коментар

За Хъмвита ,не мога да кажа нищо,предполагам че в Америка е всичко евтино, но на цедката в Балкан стар ,само да и се смени маслото на автомата е една торба пари(не че някога съм го сменял там).

Коментар

Първоначално публикуван от ПрофесионалистА Преглед на мнение
                          По-нагоре беше наредил G36 на първо място...сега почти АК...бе от Ак-то нема спасение...
                          Разсъждавам от контекста на това че съм в български контингент.... И ще съм в държава където боеприпасите и пълнителите за АК няма да са кът (целият Трети Свят в частност).
                          Зиг 553 ми дава възможността да ползвам такива патрони и такива пълнители , като няма около 90% от недостатъците на АК. Иначе ако ще съм с братята хамериканци - ХК 416 или Г 36 с адаптер за М16 пълнители за зор заман. Изключителен важен елемент е взаимо заменяемостта на пълнителите щото и са сме на един калибър и да сме в престрелка - като свърша патроните - кво праим - вместо да ми хвърлиш пълнител ще ми мяташ един по един ли ?

Коментар

Тези цени, които съм споменал са договорени на високо ниво и са цени само за армията. Както виждате цените са супер тънки, та той транспорта струва в пъти повече. Иначе Г-класата е много по-удобна, повече екстри има, донякъде апаратурата вътре е една идея по-добра (само до някъде).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9.jpg
Размер:128.3 КБ
ID:5468089Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10.jpg
Размер:142.5 КБ
ID:5468090Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11.jpg
Размер:116.8 КБ
ID:5468091Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12.jpg
Размер:77.6 КБ
ID:5468092Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13.jpg
Размер:100.3 КБ
ID:5468093Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14.jpg
Размер:123.6 КБ
ID:5468094Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15.jpg
Размер:104.8 КБ
ID:5468095Натиснете снимката за да я уголемите

Име:16.jpg
Размер:145.6 КБ
ID:5468096Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17.jpg
Размер:93.0 КБ
ID:5468097Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18.jpg
Размер:146.0 КБ
ID:5468098Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19.jpg
Размер:185.7 КБ
ID:5468099Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20.jpg
Размер:169.7 КБ
ID:5468100

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                              За моделите с дотиквач от дясно какво мислите? Mad Dog?
                              Не схванах - кои модели с дотиквач - на М16 и Ко. всички след М 16А1 са с дотиквач....
                              П.П. Сега ще имаш възможността да се запознаеш и с Котета.... и ще видиш че в сравнение с тях и Г то и Хъмвито са детски играчки.

Коментар

Да де, ама е от ляво по принцип. Евреите нали правят и с десен? Тоест от дясната страна да ти е дотиквача.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X